Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Κι όμως, γίνονται θαύματα στη μπάλα με φτηνά ελληνικά εργατικά πόδια

Συζητούσαμε στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 με τον πρόεδρο του Πλατανιά, τον Στέλιο Βαρουξάκη, για το ποδοσφαιρικό παραμύθι της εποχής, ή το ανεξήγητο της ανόδου στη Superleague μιας ομάδας που «χτίστηκε» το περασμένο καλοκαίρι για να παίξει στην Football league 2 και ξαφνικά βρέθηκε στη Football league με στόχο να παραμείνει στη Β΄ κατηγορία.

Συζητούσαμε στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 με τον πρόεδρο του Πλατανιά, τον Στέλιο Βαρουξάκη, για το ποδοσφαιρικό παραμύθι της εποχής, ή το ανεξήγητο της ανόδου στη Superleague μιας ομάδας που «χτίστηκε» το περασμένο καλοκαίρι για να παίξει στην Football league 2 και ξαφνικά βρέθηκε στη Football league με στόχο να παραμείνει στη Β΄ κατηγορία. Και σκεφτόμουν, μαζί με τους ακροατές, όπως αποδεικνυόταν από τα μηνύματά τους, ότι μια ομάδα δίχως βαριά φανέλα και ιστορία στις μεγάλες κατηγορίες, με μπάτζετ μικρότερο των 600 χιλιάδων ευρώ και ποδοσφαιριστές δίχως βαριά ονόματα και μεγάλες παραστάσεις, κατάφερε να προσπεράσει ομάδες με ιστορία, κόσμο, και διπλάσιο μπάτζετ και να βρεθεί στη Superleague.

Αυτό το «παραμύθι» του Πλατανιά είναι ακόμη μια διδακτική ιστορία που προσφέρει το ποδόσφαιρο στην μικροκοινωνία του αλλά και στην ελληνική κοινωνία. Καμιά φορά αρκεί η αγάπη, το μεράκι, μια καθαρή προσπάθεια, μια καλή διαχείριση χρήματος και μια ντουζίνα ικανοί και φιλόδοξοι ποδοσφαιριστές για να έρθει μια επιτυχία διαρκείας.

Αυτό που πέτυχε ο Πλατανιάς ήρθε την κατάλληλη στιγμή, για να φωνάξει ότι αυτή την εποχή οι καθαρές δουλειές που κρύβουν καλές προθέσεις και γίνονται από ανθρώπους με γνώση και εμπειρία ποδοσφαίρου και καλές ιδέες μπορούν να επιπλεύσουν στην τρικυμία που έχει προκαλέσει στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου η οικονομική κρίση.

Είναι πολλές οι ΠΑΕ που θα δουλέψουν αυτή την εποχή με φτηνά υλικά, με φτηνά ελληνικά εργατικά πόδια. Δεν είναι όμως καταδικασμένες, όπως διδάσκει η ιστορία του Πλατανιά. Ναι, είναι από δύσκολο έως και μάλλον απίθανο να καταφέρουν να κάνουν πρωταθλητισμό, ή τουλάχιστον να κατακτήσεις τίτλο, θα πρέπει να συνωμοτήσει το σύμπαν υπέρ τους για να το καταφέρουν. Δεν είναι όμως απίθανο να κάνουν με μικρότερο κόστος καλύτερα πράγματα από αυτά που πετύχαιναν τον καιρό που έκαναν ακριβή ζωή. Αρκεί να γίνονται καθαρές δουλειές, από έντιμους ανθρώπους με γνώση και σύγχρονη αντίληψη και αυτές να τύχουν μαζικής υποστήριξης από τους ποδοσφαιρόφιλους.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x