Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Ο Μαύρος περιμένει μια ευκαιρία για να την κάνει και πάλι γκολ

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ειδική γνώση για να αντιληφθεί εκ των προτέρων ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Θωμάς Μαύρος στην ΑΕΚ, μπλέκοντας με το θηρίο της ΠΑΕ, κινείται στα όρια του αδύνατου. Ήταν αρκετοί αυτοί που, περίπου μια εβδομάδα πίσω, εκτίμησαν ότι ο Μαύρος θα πάει, θα δει, θα καταλάβει και θα σηκώσει τα χέρια, θα εγκαταλείψει.

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ειδική γνώση για να αντιληφθεί εκ των προτέρων ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Θωμάς Μαύρος στην ΑΕΚ, μπλέκοντας με το θηρίο της ΠΑΕ, κινείται στα όρια του αδύνατου.

Ήταν αρκετοί αυτοί που, περίπου μια εβδομάδα πίσω, εκτίμησαν ότι ο Μαύρος θα πάει, θα δει, θα καταλάβει και θα σηκώσει τα χέρια, θα εγκαταλείψει.

Μια εβδομάδα μετά την επιστροφή του στην ΑΕΚ η φωνή του Θωμά Μαύρου βγάζει, όταν αναφέρεται στην κατάσταση που πλέον έχει αντιληφθεί και αντιμετωπίζει, την ίδια ηρεμία, την ίδια πίστη και, φυσικά, την ίδια αυτοπεποίθηση, το ίδιο «εγώ», αυτό που τον έκανε να γίνει «ο Μαύρος ο Θεός» στη συνείδηση των φίλων της ΑΕΚ που είχαν την τύχη να ζήσουν τα ποδοσφαιρικά κατορθώματά του.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Είναι τυχερή η ΑΕΚ που τούτη τη στιγμή ο Μαύρος αποφάσισε να μπλέξει με τα προβλήματά της και να επιχειρήσει να τα λύσει. Όχι επειδή έχει βρει λεφτά ή μπορεί να βρει λεφτάδες, αλλά επειδή σε μια αδιανόητα δύσκολη εποχή για την ΠΑΕ η ΑΕΚ έχει δίπλα της, μέσα της έναν άνθρωπο που πάντοτε πίστευε ότι μπορεί να την οδηγήσει στη νίκη. Φυσικά αυτό δεν είναι αρκετό. Το έχω ξανασημειώσει, πολύ πρόσφατα, ότι ο Μαύρος δεν μπορεί να λύσει το οικονομικό πρόβλημα. Αυτό που κάνει όμως εμπνέει.

Αμφιβάλλω πολύ, με όσα ζω κι όσα βλέπω να συμβαίνουν γύρω μου, ότι ο κόσμος έχει την αντοχή για συμμετοχή στον βαθμό που τον έχει ανάγκη η αγαπημένη του ομάδα. Κι ο Μαύρος, όπως μου είπε σε μια συνομιλία που είχαμε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, δεν θα περιμένει για πάντα.

Θα προσπαθεί μόνο όσο ελπίζει, όσο θα ποντάρει στην μαζική υποστήριξη από την πλευρά του κόσμου σε αυτό το εγχείρημα. Αν μετά από έναν μήνα ο κόσμος δεν τον έχει πείσει ότι θέλει ή μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά, αν το τέλος του Ιουλίου τον βρει μπροστά στην διαπίστωση ότι ματαιοπονεί, ο Μαύρος θα σταματήσει. Και θα επιστρέψει στη ζωή του με τη συνείδηση ότι, όπως στα προηγούμενα «πέτρινα χρόνια», ήταν εκεί για να προσπαθήσει να κρατήσει την ΑΕΚ στο ύψος που της αξίζει, στο μέγεθος που της πρέπει.

Είναι λίγοι που πιστεύουν ότι ο Μαύρος θα βρει άκρη. Όχι επειδή δεν τον εμπιστεύονται, αλλά επειδή αντιλαμβάνονται το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος της ΠΑΕ. Ο Μαύρος δεν ζει αλλού. Μπορεί να έλειψε από την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο, αλλά δεν ζούσε μακριά.

Ήξερε, φανταζόταν, και πλέον έχει απολύτως αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος. Και μένει εκεί για να δώσει τη μάχη, για λόγους (και) συνειδησιακούς. Αν κάνουν το ίδιο κι αυτοί που τον βάφτισαν και τον έκαναν στο παρελθόν να νιώθει θεός, μπορεί να γίνει το θαύμα κι ο Μαύρος να πετύχει το καλύτερο γκολ που έβαλε ποτέ για την ΑΕΚ. Εκείνος και σήμερα το πιστεύει. Και κάνει αυτό που έκανε πάντα. Ψάχνει μια ευκαιρία για να την κάνει γκολ, αν του δώσει την ασίστ ο κόσμος.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x