Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Τα άγια (της Μίλαν) τοις κυσί;

Αγαπητέ Πιερ Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μπορεί στο σχολείο να μην διδάχτηκες αρχαία ελληνικά, ωστόσο σίγουρα θα έχεις μια ιδέα για το τι σημαίνει «ύβρις» και πως αυτή τιμωρείται. Είναι λοιπόν απορίας άξιον πως τόλμησες και ξεστόμισες αυτό το σημερινό με τόση άνεση. Άκου «Θέλουμε μία άλλη Μίλαν, μία Μίλαν πιο νεανική». WTF?

Αγαπητέ Πιερ Σίλβιο Μπερλουσκόνι,

Μπορεί στο σχολείο να μην διδάχτηκες αρχαία ελληνικά, ωστόσο σίγουρα θα έχεις μια ιδέα για το τι σημαίνει «ύβρις» και πως αυτή τιμωρείται. Είναι λοιπόν απορίας άξιον πως τόλμησες και ξεστόμισες αυτό το σημερινό με τόση άνεση. Άκου «Θέλουμε μία άλλη Μίλαν, μία Μίλαν πιο νεανική». WTF?

Καταρχάς προς τι η χρησιμοποίηση του πληθυντικού; Ήθελες μήπως να ξεγελάσεις τους δημοσιογράφους στους οποίους μίλησες, για να μη σε τρελάνουν στο δούλεμα; Γιατί αυτοί ξέρουν καλά ότι είναι πιθανότερο του χρόνου η ομάδα να φοράει βεραμάν φανέλες με λαχανί πουά, παρά να απηχούν οι κουβέντες σου αυτές την άποψη και του πατέρα σου.

Οπότε, πως διάολο σου ήρθε και το είπες; Έτσι, πάνω στην τρέλα σου; 43 χρονών μαντράχαλος έχεις φτάσει, δεν είσαι δα παιδάκι, ο μπαμπάς σου έγινε πρόεδρος της ομάδας όταν ήσουν 17, δεν έμαθες τόσα χρόνια τίποτα; Δεν σε απασχολεί ο -ορατός πλέον- κίνδυνος να σε αποκληρώσει ή να πάθει κανά εγκεφαλικό μόλις μάθει τι βλακεία ξεστόμισες και να τον τρέχουν; Οι λέξεις «Μίλαν» και «νεανική» μπαίνουν στην ίδια πρόταση μόνο όταν αναφερόμαστε στην Primavera, είναι νόμος αυτό, δεν μπορείς να ισχυρισθείς ότι δεν το ήξερες.

Το γεγονός πως ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει να αμφισβητείς «τα ιερά και τα όσια» της Μίλαν κάνει τη θέση σου ακόμα πιο δυσχερή, στα όρια του να κατηγορηθείς για ανταρσία. Κι επειδή φυσικά δεν πρόκειται -όσο και να το θες- να γκρεμίσεις ότι εδώ και 26 χρόνια έχτισε με πολύ κόπο και τίμιο ιδρώτα ο πατέρας σου, να ξέρεις ότι στο ανήλιαγο μπουντρούμι στο οποίο θα σαπίσεις τα επόμενα χρόνια (ή όσο χρειαστεί τέλος πάντων μέχρι να μετανοήσεις) δεσμοφύλακες θα είναι εναλλάξ όλοι αυτοί τους οποίους (νομίζεις ότι) έσβησες μονοκοντυλιά μιλώντας για ανανέωση. Και κάθε μέρα θα σου θυμίζουν ότι το αμάρτημα που διέπραξες δεν διαγράφει την ιστορία της Μίλαν, μια ιστορία που γράφτηκε με «παλιοσείρια» και μόνο.

Όλοι θα περάσουν από μπροστά σου. Όλοι. Για να θυμηθείς. Και να εκτιμήσεις. «Καλημέρα Πιέρ Σίλβιο, ο Πάολο ο Μαλντίνι είμαι, έπαιζα στην ομάδα μέχρι τα 41 μου. Καλημέρα κι από μένα, “Μπίλι” Κοστακούρτα εδώ, Μιλανέζος επίσης μέχρι τα 41 μου. Καλημέρα μικρέ, Φράνκο Μπαρέζι, αποσύρθηκα στα 37. Γεια χαρά φίλε, ο Καφού είμαι, πιστός Μιλανέζος μέχρι τα 38. Που ‘σαι μικρέ, Ρομπέρτο Ντοναντόνι, εδώ μέχρι τα 36 μου. Έλα βέβηλε, “Πίπο” εδώ, πέσε και πάρε 39. Τζιάνι Ριβέρα ρε μειράκιο, μάτωνα τη φανέλα μέχρι τα 36 μου! Πιέρ, ο Κλάρενς είμαι, πριν λίγες μέρες έφυγα στα 36 μου, δεν με έχεις ξεχάσει, έτσι δεν είναι; Μάουρο Τασότι ρε ταγάρι, όργωνα τη δεξιά πλευρά μέχρι τα 37 μου. Σου φτάνουμε εμείς ή να φωνάξουμε και τον Αμπροζίνι, τον Ντίντα, τον Γέπες, τον Αμπιάτι, τον Σερζίνιο και τον “Ρίνο”, να στα πουν κι αυτοί ένα χεράκι;»...

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x