Μιχάλης Τσόχος

Φεύγει και ο τελευταίος μεγάλος παίκτης!

Δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά πολύ περισσότεροι οι μεγάλοι παίκτες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια από την Άρσεναλ. Αυτός είναι όμως ο τελευταίος μεγάλος. Ο μοναδικός που έσωσε πέρυσι, σχεδόν μόνος του, το κεφάλι του Αρσέν Βενγκέρ και με τα 37 γκολ του κατάφερε και κράτησε την Άρσεναλ σε ένα επίπεδο αξιοπρέπειας και της επέτρεψε να τερματίσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, δίνοντάς της το δικαίωμα να παίξει και στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά πολύ περισσότεροι οι μεγάλοι παίκτες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια από την Άρσεναλ.

Αυτός είναι όμως ο τελευταίος μεγάλος.

Ο μοναδικός που έσωσε πέρυσι, σχεδόν μόνος του, το κεφάλι του Αρσέν Βενγκέρ και με τα 37 γκολ του κατάφερε και κράτησε την Άρσεναλ σε ένα επίπεδο αξιοπρέπειας και της επέτρεψε να τερματίσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, δίνοντάς της το δικαίωμα να παίξει και στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Του Μιχάλη Τσόχου

Ο Ρόμπι Φαν Πέρσι είναι ο μοναδικός παίκτης που είχε απομείνει στην Άρσεναλ και ήταν αυτό που λέμε παγκόσμια κλάση. Και είναι και ο τελευταίος που ανοίγει την πόρτα για να αποχωρήσει από την ομάδα διαφωνώντας ανοικτά με τον Βενγκέρ και την πολιτική της Άρσεναλ.

Για τον ίδιο λόγο άλλωστε έφυγαν όλοι οι μεγάλοι, τα τελευταία χρόνια. Διότι όπως έλεγαν με κάθε τρόπο, «θέλουμε τίτλους» και με την Άρσεναλ του Βενγκέρ δεν τους βλέπουν να έρχονται. Όλα όσα δημιούργησε ο Βενγκέρ πήγαν στράφι, χωρίς να μπορέσει να γευτεί τίποτα από όλα αυτά τα παιδιά. Ο Σεσκ έφυγε χωρίς να έχει πάρει τίποτα με την Άρσεναλ, ο Νασρί έφυγε λέγοντας στον Βενγκέρ «θέλω έναν τίτλο επιτέλους» και την πρώτη του χρονιά στην Σίτι τον βρήκε. Ετσι και τώρα ο Φαν Πέρσι φεύγει αντιλαμβανόμενος ότι ούτε φέτος η ομάδα σκοπεύει να επενδύσει σε πραγματικά μεγάλους παίκτες.

Με μεταγραφές τύπου Ζερβίνιο, Μερτεσάκερ, Αντρέ Σάντος που έκανε πέρυσι, ή Ποντόλσκι και Ζιρού που έκανε φέτος και ως τώρα ο Βενγκέρ, το καλύτερο που μπορεί να περιμένει η Άρσεναλ ότι θα της συμβεί είναι να βγει τρίτη ή τέταρτη. Ο Φαν Πέρσι κουράστηκε, βαρέθηκε, μεγάλωσε και επιτέλους θέλει να κατακτήσει τίτλους. Και από την στιγμή που βλέπει ότι τα χρόνια κυλούν και η Άρσεναλ -αντί να κάνει βήματα προς τα εμπρός κάνει βήματα προς τα πίσω- το πήρε απόφαση και φεύγει, βγάζοντας και μία ανακοίνωση γεμάτη από αιχμές για τον τρόπο που σχεδιάζει η Άρσεναλ το μέλλον της.

Και πλέον το πρόβλημα του Βενγκέρ γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Αυτός ο προπονητής δεν μπορεί να πείσει κανένα από τα δικά του δημιουργήματα, κανένα από τα δικά του παιδιά να μείνει στην ομάδα. Δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι θα πάρει τίτλους, δεν μπορεί να πείσει κανέναν να μείνει στην ομάδα έστω ως προσωπική χάρη προς τον μέντορά του.

Όλοι οι μεγάλοι φεύγουν και του λένε σχεδόν κατάμουτρα, σε ευχαριστούμε για αυτό που μας έκανες, αλλά λυπόμαστε πρέπει να πάρουμε και κάποιο τίτλο στην καριέρα μας και αυτό με εσένα είναι ΑΔΥΝΑΤΟ! Όσοι έφυγαν μέχρι τώρα δικαιώθηκαν. Ο Σεσκ πήρε τίτλο, ο Νασρί πήρε τίτλο, ο Κλισί πήρε τίτλο και όλοι τους μέσα σε ένα χρόνο. Αν θα δικαιωθεί και ο Φαν Πέρσι θα το δείξει η Ιστορία. Αλλά ποιος πιστεύει, ακόμη και οπαδός της Άρσεναλ, ότι ο Ολλανδός έχει άδικο;

Και δεν είναι μόνο αυτοί που φεύγουν, αλλά και αυτοί που έρχονται. Ο Βενγκέρ και εκεί έχει χάσει το μεγάλο πλεονέκτημα που είχε, ότι δεν κάνει ποτέ λάθος στις επιλογές του. Ποιος πιστεύει ότι ο Σαμάκ, ο Παρκ, ο Μερτεσάκερ, ο Αντρέ Σάντος, ο Ζερβίνιο, είναι παίκτες, όχι καλοί, αλλά που μπορούν να οδηγήσουν την Άρσεναλ σε τίτλους;

Μάλλον κανείς και σίγουρα όχι ο Φαν Πέρσι -που όταν άκουσε και τις φετινές κινήσεις όπως αυτή του Ποντόλσκι και του Ζιρού, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για να πάει σε κάποια ομάδα που θα διεκδικήσει τίτλους. Αν αυτή θα είναι η Σίτι, ή Γιουβέντους ή κάποια άλλη είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Το σίγουρο είναι ότι, όπως ανέφερε και ο ίδιος, δεν φεύγει για τα λεφτά. Εξάλλου, δεν μίλησε ποτέ για αυτά, όπως επίσης είναι σίγουρο ότι το πρόβλημα της Άρσεναλ δεν είναι τα λεφτά. Οι μεταγραφές που έκανε πέρυσι ο Βενγκέρ μαζί με τις δύο που έκανε τώρα φτάνουν σε κόστος περίπου τα 100 εκατ. ευρώ και με εξαίρεση, ίσως, τον Αρτέτα καμία δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x