Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: God save Lykogiannis!

Ένα νόμισμα, δύο όψεις. Σε καιρούς μη μενετούς και με τη διάθεση για γενίκευση «στα κόκκινα», φρόνιμο είναι ο διαχωρισμός να γίνεται εξαρχής.

Ένα νόμισμα, δύο όψεις. Σε καιρούς μη μενετούς και με τη διάθεση για γενίκευση «στα κόκκινα», φρόνιμο είναι ο διαχωρισμός να γίνεται εξαρχής:

Ναι: Αυτή είναι μία πρόκριση στο τέλος της οποίας δικαιούσαι να βροντοφωνάξεις «εσείς εδώ κι εμείς στον τελικό».

Ναι: Αυτή είναι μία νίκη εξυπνάδας, περισσεύματος ψυχής και άρτιας τακτικής. Ή μια νίκη περισσεύματος ψυχής, άρτιας τακτικής και εξυπνάδας. Ή... διαλέξτε όποια άλλη σειρά θέλετε, αρκεί να μην μπλέξουμε μέσα Κολοκοτρώνηδες και Δερβενάκια.

Ναι: Αυτή η ομάδα διαθέτει πλειάδα ταλαντούχων παικτών που -λόγω συγκυρίας- βρίσκονται στην επιφάνεια της επικαιρότητας. Λόγω συγκυρίας επίσης, αναγκαστικής στην περίπτωση αυτή, οι περισσότεροι θα βρεθούν σε λίγους μήνες κατ’ ανάγκην πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εκθειάζοντας τις αδιαμφισβήτητες ποδοσφαιρικές αρετές τους τούς «καις» κιόλας, όπως κάποιοι ισχυρίζονται ότι «μας διδάσκει η ιστορία». Διαφορετική εποχή=ανάγκη για διαφορετική αντιμετώπιση.

Ναι: Μπορεί να κερδιζαμε την Αγγλία ακόμα κι δεν μειονεκτούσαμε αριθμητικά για 80 περίπου λεπτά. Ωστόσο είναι αλήθεια ότι οι ομάδες -οι ελληνικές σίγουρα- σφίγγουν σαν γροθιά όταν παραστεί τέτοιο θέμα. Όλα γίνονται πιο προσεκτικά, πιο συγκεντρωμένα και, κατά κανόνα, με θεαματικά καλύτερα αποτελέσματα.

Από την άλλη πλευρά:

Όχι: Η πρόκριση αυτή δεν μας βάζει στην «ελίτ της Ευρώπης». Αρκετά έχουμε βιάσει τις λέξεις τα τελευταία χρόνια, κυρίως με τη χρησιμοποίηση υπερθετικών και κοσμητικών επιθέτων. Είναι αυτό που είναι και θα βγει όπου είναι να βγει.

Όχι: Η νίκη αυτή δεν είναι «απάντηση» στους λαϊκισμούς που ξεστόμισε προ ημερών ο κ. Κάμερον περί ενδεχόμενου κλεισίματος των αγγλικών συνόρων για τους Έλληνες, στην περίπτωση που η χώρα μας βγει από το ευρώ. Δεν συνδυάζεται το ένα με το άλλο, δεν συνάγεται το ένα από το άλλο, καμία νίκη σε ποδοσφαιρικό αγώνα δεν νοείται να χρησιμοποιείται αυτομάτως για υστερόβουλη πολιτική καπηλεία.

Όχι: Δεν κερδίσαμε τους «αποικιοκράτες», τους «ξινούς», τους «κρυφογκέι», ούτε η νίκη αυτή αυτομάτως μας εξύψωσε στην ευρωπαϊκή σφαίρα. Ω ναι, μην ανησυχείτε καθόλου, η γη συνεχίζει να κινείται κανονικά όπως και πριν.

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x