Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Σε 40 ημέρες εξαφανίστηκε ο 6αστερος ΠΑΟ

Στα μάτια των μπασκετικών ιστορικών του μέλλοντος ο Δημήτρης Μαυροειδής θα ξεχωρίσει ως η αναφορά που σηματοδοτεί την αλλαγή της εποχής στο ελληνικό μπάσκετ του υψηλότερου επιπέδου.Είναι η πρώτη περίπτωση Έλληνα παίκτη που προτιμά τον Ολυμπιακό από τον Παναθηναϊκό και μάλιστα απορρίπτοντας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, μια οικονομική προσφορά κατά κάτι υψηλότερη από αυτή που αποδέχθηκε.

Στα μάτια των μπασκετικών ιστορικών του μέλλοντος ο Δημήτρης Μαυροειδής θα ξεχωρίσει ως η αναφορά που σηματοδοτεί την αλλαγή της εποχής στο ελληνικό μπάσκετ του υψηλότερου επιπέδου.

Είναι η πρώτη περίπτωση Έλληνα παίκτη που προτιμά τον Ολυμπιακό από τον Παναθηναϊκό και μάλιστα απορρίπτοντας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, μια οικονομική προσφορά κατά κάτι υψηλότερη από αυτή που αποδέχθηκε.

Μέχρι και πριν από έναν χρόνο αυτή η ιστορία θα έμοιαζε βγαλμένη μόνο μέσα από τα όνειρα των Αγγελόπουλων για την κατάκτηση της κορυφής.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Ουδείς άλλος θα δεχόταν ως αληθινή μια ιστορία με πρωταγωνιστή έναν Έλληνα μπασκετμπολίστα ο οποίος δεν θα τυφλωνόταν από τη λάμψη των αστέρων που έχουν ραφτεί στη φανέλα, πάνω από το έμβλημα του Παναθηναϊκού και δεν θα μαγευόταν στην ιδέα της συνεργασίας με τον κορυφαίο προπονητή που έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στην Ελλάδα στην ιστορία του αθλητισμού.

Υπάρχει περίπτωση να του βγει σε καλό του Παναθηναϊκού όλη αυτή η ιστορία; Ναι, μόνο αν δεχθεί κανείς ότι η κρίση τον αναγκάζει να ξεδιψάσει από επιτυχίες, για να ξαναδιψάσει, να ανανεωθεί και να ξαναφτιάξει ομάδα που θα συνεχίσει την ιστορία και θα κατακτήσει τρόπαια.

Είναι όμως βέβαιο ότι θα είναι επίπονη και στενάχωρη αυτή η διαδικασία, κατά της οποίας τη διάρκεια ο Παναθηναϊκός θα δοκιμάσει τη σχέση με τους οπαδούς του, θα μετρήσει τους φίλους του. Διότι αυτοί που πήγαιναν στο ΟΑΚΑ μόνο για να ποστάρουν στα social media το «ήμουν κι εγώ εκεί» ντοκουμέντο, θα εξαφανιστούν. Στις εξέδρες θα απομείνουν μόνο αυτοί που αγαπούν το μπάσκετ. Αυτοί που αγαπούν μόνο τη νίκη θα επανεμφανιστούν μόνο αν πειστούν από τα πρώτα σημάδια ότι η νέα έκδοση του Παναθηναϊκού θα είναι ανταγωνιστική και ικανή να πάρει πίσω τουλάχιστον τον ελληνικό τίτλο.

Περίπου 40 ημέρες μετά την είδηση της αποχώρησης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο Παναθηναϊκός είχε τέτοια απώλεια βάρους που δεν κατάφερε να δείξει αρκετός στα μάτια ενός Έλληνα μπασκετμπολίστα, ο οποίος μέχρι και πριν από 40 ημέρες θα έκανε τον σταυρό του, που έκανε την τύχη του, και θα υπέγραφε δίχως δεύτερη σκέψη το συμβόλαιο με την επιτυχία.

Πόσες μέρες θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός για να επιστρέψει στο ύψος που βρισκόταν, για χρόνια, μέχρι και την 12η Ιουνίου; Θα μας απαντήσουν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και όσοι σχηματίσουν μαζί του το νέο ρόστερ και ο κόσμος που θα βρίσκεται από το φθινόπωρο στο ΟΑΚΑ.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x