Μιχάλης Τσόχος

Aν στην ΑΕΚ είχαν λειτουργήσει όπως στον ΠΑΟΚ!

Αν γυρίσουμε το ρολόι ένα χρόνο πίσω, το οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν ανάλογο με αυτό του ΠΑΟΚ. Η διαφορετική αντιμετώπισή του όμως έχει φέρει τα πράγματα σε πολύ διαφορετική κατάσταση σήμερα. Του Μιχάλη Τσόχου

Αν γυρίσουμε το ρολόι ένα χρόνο πίσω, το οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν ανάλογο με αυτό του ΠΑΟΚ.

Η διαφορετική αντιμετώπισή του όμως έχει φέρει τα πράγματα σε πολύ διαφορετική κατάσταση σήμερα.

Ο ΠΑΟΚ όχι απλώς δεν έχασε ούτε ένα από τα σοβαρά περιουσιακά στοιχεία του, τσάμπα, αλλά σε περίοδο κρίσης, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τα… μοσχοπούλησε.

Του Μιχάλη Τσόχου

Και μην μου πείτε ότι τα 3,5 εκατ. ευρώ που πήρε από τον Βιερίνια δεν ήταν σχεδόν το ιδανικό deal. Η μήπως το 1,5 εκατ. ευρώ μετρητά που πήρε από τον Σταφυλίδη με δικαίωμα να τον κρατήσει ένα ακόμη χρόνο και ποσοστό μεταπώλησης δεν είναι ένα σούπερ deal. Ακόμη και με τον Μαλεζά που μόνο απίθανο δεν είναι να πωληθεί αυτές τις ημέρες το deal θα είναι εξαιρετικό, αφού ο ΠΑΟΚ θα πάρει πάνω από 1 εκατ. ευρώ για να τον δώσει στους Γερμανούς.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ είδε τον… δικό της Μαλεζά, τον Μανωλά να φεύγει τσάμπα και τον δικό… της Σταφυλίδη, τον Κλωναρίδη να πωλείται έναντι 800.000 ευρώ, επειδή η Λιλ ήξερε την τραγική κατάσταση της Ενωσης και την εκμεταλλεύτηκε. Η ΑΕΚ πούλησε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της (ή πιο σωστά τα ξεπούλησε λόγω ανάγκης) με λιγότερα από 2 εκατ. ευρώ συνολικά και ο ΠΑΟΚ πούλησε ένα από τα ταλέντα του, κρατώντας μάλιστα το δικαίωμα να το έχει στην ομάδα για ένα ακόμη χρόνο με σχεδόν τα ίδια χρήματα.

Όλα αυτά γιατί ο ΠΑΟΚ δεν περίμενε να φτάσει στον γκρεμό για να το πάρει απόφαση να πουλήσει παίκτες, αλλά το έκανε νωρίτερα όταν έβλεπε ότι το όχημα πάει προς το γκρεμό. Με αυτόν τον τρόπο πάτησε φρένο και σήμερα όχι μόνο είναι σε καλύτερη κατάσταση από την ΑΕΚ, αλλά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όσο θα φαντάζονταν ο οποιοσδήποτε πριν από μερικούς μήνες.

Αν στην ΑΕΚ λοιπόν οι προηγούμενες διοικήσεις και κυρίως αυτή του Αδαμίδη είχαν λειτουργήσει σωστά και είχαν πουλήσει από πέρυσι το καλοκαίρι παίκτες όπως ο Λεονάρντο, ο Μάκος, ο Μανωλάς και είχαν απαγκιστρωθεί από ορισμένα βαριά συμβόλαια, όπως αυτά που απαγκιστρώθηκαν φέτος, σήμερα η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη. Γιατί πέρυσι το καλοκαίρι ο Λεονάρντο, ο Μανωλάς και ο Μάκος θα έπιαναν πολύ καλύτερη τιμή από αυτήν που έπιασαν φέτος. Όπως επίσης αν δεν είχαν γίνει υπερβάσεις και υπερβολές όπως αυτή του Γκούντιονσεν η ΑΕΚ δεν θα έψαχνε σήμερα σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για να υπάρχει αύριο ως ομάδα…

Η ΑΕΚ σήμερα είναι μία ομάδα που πρώτον δεν παίζει στην Ευρώπη γιατί δεν πήρε άδεια, δεύτερον, δεν υπάρχει η παραμικρή εγγύηση ότι θα υπάρχει μετά την 1η Αυγούστου ως σύλλογος και τρίτον, ακόμη κι’ αν υπάρχει δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μπορέσει αγωνιστικά να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ όχι μόνο θα παίξει Ευρώπη, αλλά είναι φαβορί και για τους ομίλους που σημαίνουν επιπλέον έσοδα της τάξης των 3,5 ως 4 εκατ. ευρώ και επιπλέον θα υπάρχει σίγουρα ως σύλλογος και αύριο και μεθαύριο και ο αγωνιστικός στόχος του είναι η 2η θέση και η συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Η διαφορά είναι χαοτική αν σκεφτεί κανείς ότι πριν ένα χρόνο οι δύο Δικέφαλλοι ήταν περίπου στο ίδιο σημείο.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x