Αφιερώματα

Oι μητέρες των μαχών στο Λονδίνο (μέρος Α’)

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων σε όλα τα σπορ, θ’ αναμετρηθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με στόχο την κορυφή και την απόλυτη δόξα. Τα μεγαλύτερα ονόματα θα δώσουν το "παρών" στο Λονδίνο, αλλά ορισμένες μάχες στα ατομικά αλλά και τα ομαδικά σπορ, θα έχουν ιδιαίτερη σημασία και θα συγκεντρώσουν τους προβολείς της δημοσιότητας και τα βλέμματα του κοινού. Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα ζευγάρια που θ’ αναμετρηθούν μέχρι τελικής πτώσης!

Του Κώστα Μιαούλη

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων σε όλα τα σπορ, θ’ αναμετρηθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με στόχο την κορυφή και την απόλυτη δόξα.

Τα μεγαλύτερα ονόματα όλων των αθλημάτων θα δώσουν το "παρών" στο Λονδίνο, αλλά ορισμένες μάχες στα ατομικά αλλά και τα ομαδικά σπορ, θα έχουν ιδιαίτερη σημασία και θα συγκεντρώσουν τους προβολείς της δημοσιότητας και τα βλέμματα του κοινού.

Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα ζευγάρια που θ’ αναμετρηθούν μέχρι τελικής πτώσης για την θέση στο πάνθεον των αγωνισμάτων τους.

Άννα Μίαρς (Αυστραλία) – Βικτόρια Πέντλετον (Μεγάλη Βρετανία) – ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ο λόγος για τις δύο απόλυτες σταρ στην ποδηλασία πίστας, αλλά και για ένα ζευγάρι που έχει αναπτύξει σε υψηλά επίπεδα την κόντρα του, ίσως πάνω κι από την γενικότερη αντιπαλότητα για το ποιος κρατάει τα σκήπτρα στην ποδηλασία πίστας ανάμεσα στους Αυστραλούς και τους Βρετανούς.

Οι δύο τους αναμετρώνται σε κορυφαίο επίπεδο από το 2004, ωστόσο το 2006, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπορντό η Αυστραλιανή συγκρούστηκε με την Βρετανίδα, για να προκαλέσει την αντίδραση της τελευταίας.

Έκτοτε οι δύο τους δεν μιλούν παρά ελάχιστα κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ η Βρετανίδα Ολυμπιονίκης του Πεκίνου έχει κάνει και ορισμένα πικρόχολα σχόλια σε συνεντεύξεις της για την μεγάλη της αντίπαλο. Οι δυο τους πέρα από το σπριντ θα αγωνιστούν και στο κέιριν, αλλά και στο ομαδικό.

Η Πέντλετον που νίκησε φέτος την μεγάλη της αντίπαλο στη Μελβούρνη, παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα στο Λονδίνο θέλει ν’ αποχωρήσει με ένα χρυσό μπροστά στους συμπατριώτες της από την ενεργό δράση.

Η Αυστραλιανή Μίαρς (νικήτρια στην Αθήνα στα 500 μέτρα ατομικής χρονομέτρησης, άθλημα που πλέον δεν περιλαμβάνεται πλέον στο ολυμπιακό πρόγραμμα) με ένα μετάλλιο θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα έχει κατακτήσει τέσσερα σε Ολυμπιακούς. Οι φετινές τους αναμετρήσεις στο σπριντ έχουν μείνει στο 1-1 κι έχουν ανοικτούς λογαριασμούς.

Μάικλ Φελπς (ΗΠΑ) – Ράιαν Λόχτι (ΗΠΑ) – ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο Φελπς θέλει σε ένα ακόμα ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων να σαρώσει τα μετάλλια και να καταπιεί τα παγκόσμια ρεκόρ.

Θα έχει εύκολο έργο απέναντι στον συμπατριώτη του Ράιαν Λόχτι που φαίνεται να έχει αλλάξει τα δεδομένα υπέρ του, μετά το Πεκίνο το 2008, εκεί που ο Φελπς είχε κατακτήσει 8 χρυσά;

Αυτό αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα στο Λονδίνο, με τους δύο κολυμβητές να πρόκειται ν’ αναμετρηθούν σε έξι αγωνίσματα. Η μεγάλη τους κόντρα άρχισε από την Αθήνα το 2004, όταν ο Φελπς κέρδισε τα 200 μέτρα μικτής ατομικής, κόντρα στον Λόχτι. Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Φελπς πήρε 8 χρυσά, έναντι 2 του Λόχτι.

Ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς την αντίθετη κατεύθυνση, στα μεγάλα ραντεβού και ειδικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011, όπου ο Λόχτι νίκησε και στους δύο τελικούς που συμμετείχαν αμφότεροι, τον Μάικλ Φελπς.

Ο Φελπς είναι αλήθεια πως δεν θυμίζει σε τίποτα τον σούπερ κολυμβητή που είχαμε απολαύσει στο Πεκίνο, από την άλλη ο ίδιος με δηλώσεις του τόνισε εσχάτως πως (αφήνω το κολύμπι μου να μιλήσει αντί για μένα). Σίγουρα αυτή θα είναι μια κόντρα που θα καθηλώσει.

Άλισον Φίλιξ (ΗΠΑ) – Βερόνικα Κάμπελ Μπραουν (Τζαμάικα)

Πρόκειται για την αναμέτρηση ανάμεσα στην τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, με την δύο συνεχόμενες φορές Ολυμπιονίκη. Μάλιστα η Αμερικανίδα ομολόγησε αφοπλιστικά σε πρόσφατη συνέντευξη της πως θα άλλαζε τα τρία χρυσά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, με τα δύο χρυσά της Κάμπελ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρά τις σκληρές κόντρες τους, σε πολλά μεγάλα μίτινγκ και αγώνες όλα αυτά τα χρόνια, οι δύο τους, έχουν παράπονα από τον Τύπο, σχετικά με την κάλυψη ή την σημασία που δίνουν στην δική τους μονομαχία τα ΜΜΕ.

«Δεν μας συμπεριφέρονται ισότιμα, όπως τους άντρες συναδέλφους μας» είπε πρόσφατα η Κάμπελ Μπράουν με αρκετή δόση πικρίας. Οι δύο αθλήτριες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη μεγάλη μάχη των 100 μέτρων των γυναικών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x