Stoiximan Super League

«Η ΑΕΚ μπορεί να μην πέσει…»

Δεν είναι λάθος έκφρασης. Ούτε καζούρα από αντίπαλο. Είναι η σκληρή αλήθεια για την ΑΕΚ της χρονιάς που έρχεται. Τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνεται ένας από τους λίγους «κανονικούς» παίκτες που της απέμειναν. Ο Γιάννης Κοντοές περιέγραψε χαρακτηριστικά την κατάσταση στην «Ένωση» λέγοντας πως… δεν ξέρει τα ονόματα των συμπαικτών του. Αφού τόνισε λοιπόν πως με τα περσινά δεδομένα η τωρινή ομάδα θα έπεφτε, εξέφρασε την άποψη πως μπορεί να το αποφύγει φέτος επειδή… υπάρχουν και χειρότερα.

Δεν είναι λάθος έκφρασης.

Ούτε καζούρα από αντίπαλο.

Είναι η σκληρή αλήθεια για την ΑΕΚ της χρονιάς που έρχεται.

Τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνεται ένας από τους λίγους «κανονικούς» παίκτες που της απέμειναν.

Ο Γιάννης Κοντοές περιέγραψε χαρακτηριστικά την κατάσταση στην «Ένωση» λέγοντας πως… δεν ξέρει τα ονόματα των συμπαικτών του.

Αφού τόνισε λοιπόν πως με τα περσινά δεδομένα η τωρινή ομάδα θα έπεφτε, εξέφρασε την άποψη πως μπορεί να το αποφύγει φέτος επειδή… υπάρχουν και χειρότερα.


Αποσπάσματα της συνέντευξης του Κοντοέ στην «Κιτρινόμαυρη»

-Για την περσινή σεζόν αλλά και το αβέβαιο μέλλον της ΑΕΚ και του ίδιου: «Είμαι εδώ επειδή μου αρέσει. Το κομμάτι μίας πιθανής μεταγραφής και του promotion το έχει αναλάβει άλλος άνθρωπος, εγώ θέλω μόνο να δουλεύω και να επιζητώ τη βελτίωσή μου. Υπήρχαν προτάσεις αρκετές, ακόμα και αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Όμως τότε ήθελα να συνεχίσω στην ΑΕΚ. Πίστεψα σε ανθρώπους, πίστεψα ότι η ΑΕΚ θα άλλαζε, είχαν πει ότι με την εκλογή της νέας κυβέρνησης η κατάσταση θα έστρωνε.

Αποδείχθηκε ότι έκανα λάθος που έδειξα εμπιστοσύνη, ωστόσο δεν μετανιώνω γι’ αυτό. Σεβόμουν τη δύσκολη κατάσταση που βίωνε η ομάδα και ουδέποτε μπήκα στη διαδικασία να διαφημίσω τον εαυτό μου, ή να βγάλω προς τα έξω ότι με ήθελαν άλλες ομάδες, όπως επί παραδείγματι η ρουμανική Κλουζ.

Αυτή τη στιγμή ο κόσμος ενδιαφέρεται άμεσα για τη σωτηρία της ΑΕΚ, όχι για το τι θα κάνει ο Κοντοές. Το πώς κινείται και με ποιους μιλάει ο ατζέντης μου δεν ενδιαφέρει κανέναν νομίζω. Αυτή τη στιγμή είμαι εδώ. Σε μία εβδομάδα από σήμερα δεν ξέρουμε καν που θα βρίσκεται η ΑΕΚ. Οπότε ούτε εγώ μπορώ να γνωρίζω το που θα είμαι»
.

-Για τα περσινά αποδυτήρια σε σχέση με τα φετινά: «Πέρυσι είχαμε στην ομάδα ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί σε Euro, που είχαν κατακτήσει τίτλους, οι οποίοι ομολογούσαν ότι δεν είχαν ζήσει ποτέ δυσκολότερες σεζόν στην καριέρα τους. Κι όμως έβαζαν πλάτη, ήταν παρόντες σε όλες τις δυσκολίες, κρατούσαν όρθια τα αποδυτήρια. Αν μπω σε αυτά τώρα και μου ζητήσει κάποιος να φωνάξω τα παιδιά που βρίσκονται εκεί μέσα με τα ονόματά τους, δεν θα μπορώ να το κάνω. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά είναι η αλήθεια.

Κάποια στιγμή πρέπει να δοθούν απαντήσεις στον κόσμο για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Δεν προσπαθώ να λαϊκίσω, όμως δεν γίνεται πια να μπαίνει ο καθένας στην ΑΕΚ για να διαφημίζεται στο όνομά της, να ανοίγει τα μαγαζιά του, να παίρνει αυτό που θέλει από την ΑΕΚ και φεύγοντας ξαφνικά να σβήνονται όλα. Δεν μπορεί πια να συμβαίνει αυτό… Εσύ που έβαλες την υπογραφή σου γύρνα πίσω, πρέπει να λογοδοτήσεις κι αν έχεις ευθύνες να τιμωρηθείς»
.

-Για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και τους υπεύθυνους: «Λίγοι γνωρίζουν πόσα περάσαμε πέρυσι. Θεωρώ ότι είχαμε μία απολύτως επιτυχημένη χρονιά κι ότι αν δεν είχε ακυρωθεί το κανονικό γκολ του Λυμπερόπουλου στον τελευταίο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, θα τερματίζαμε πρώτοι στα πλέι-οφ. Παρόλα αυτά εξασφαλίσαμε το καλό εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ. Και εκεί πάνω που απολαμβάνεις τις διακοπές σου, χτυπάει το τηλέφωνο και μαθαίνεις ότι χάθηκε η Ευρώπη. Ότι δεν έχεις δικαίωμα συμμετοχής.

Όχι ρε φίλε, δεν γίνεται αυτό. Ποιος παίζει με τους κόπους μας; Γιατί να στερούμαστε αυτό που με την ψυχή μας κερδίσαμε στους αγωνιστικούς χώρους; Ποιος θα λογοδοτήσει γι αυτό; Που είναι όλοι αυτοί που έβαζαν την υπογραφή τους όλα τα προηγούμενα χρόνια σε αποφάσεις που οδήγησαν την ΑΕΚ εδώ; Να γυρίσουν πίσω και να τα διορθώσουν. Να πληρώσουν για τα λάθη τους. Δεν γίνεται κύριε να φεύγεις έτσι και να μην τρέχει τίποτα»
.

-Για την «εποχή Μαύρου» και την προσπάθεια της ομάδας του: «Η ΑΕΚ είναι η μάνα του, αυτό μου έχει πει. Το ίδιο έχω ακούσει και από το στόμα του Βασίλη Τσιάρτα. Αυτοί οι άνθρωποι αποφάσισαν να κάνουν την ύστατη προσπάθεια για τη σωτηρία της ΑΕΚ επειδή πονούσαν να τη βλέπουν από την τηλεόραση να μαραζώνει, να διαλύεται. Ακούν για πτώχευση και υποβιβασμό και τους γυρίζει το μάτι. Δεν το αντέχουν.

Είπαν να δώσουν τον αγώνα τους και αν αυτός δεν στεφθεί από επιτυχία, να γνωρίζουν ότι τουλάχιστον προσπάθησαν. Το θέμα είναι άλλο όμως. Άμεσα δεν μπορούν να βοηθήσουν την ΑΕΚ διότι δεν διαθέτουν την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα, ούτε τη στήριξη κάποιου επενδυτή. Έμμεσα την έχουν ήδη βοηθήσει πάρα πολύ. Αυτό το εγχείρημα αξίζει σεβασμού και υποστήριξης. Όσο μπορεί ο καθένας»
.

-Για το σενάριο «ξεκινήματος» με νέο Α.Φ.Μ. από τη Β’ κατηγορία: «Καταρχάς δεν το θεωρώ ηθικό, θα είναι κάτι ανέντιμο. Θα το δεχόμουν και θα το ακολουθούσα με την προϋπόθεση ότι οι υπαίτιοι για το κατάντημα της ΑΕΚ θα τιμωρούνταν παραδειγματικά. Διότι αν κρύψεις τα σκουπίδια κάτω από χαλί και πάνω στο τραπέζι εμφανίσεις κάτι καινούργιο, δίχως να έχεις καθαρίσει με το παρελθόν, σύντομα και αυτό θα σαπίσει. Πάλι στα ίδια θα γυρίσεις».

-Για την ομάδα της περιόδου 2012-13: «Με τα περυσινά δεδομένα, αυτή η ομάδα όπως είναι δομημένη σήμερα, ακόμα κι αν εξασφάλιζε την οικονομική σωτηρία της, θα υποβιβαζόταν αγωνιστικά. Με τα νέα δεδομένα, με την εκ νέου αποδυνάμωση των περισσότερων ομάδων της Σούπερ Λίγκας, μπορώ να πω ότι η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να σωθεί.

Δυστυχώς θα πρέπει να βασιστούμε στο ότι ανάμεσα στους τυφλούς επιβιώνει και όχι κυριαρχεί, ο μονόφθαλμος. Προσωπικά δεν με εκφράζει καθόλου αυτό. Και από ότι έχω διαπιστώσει δεν εκφράζει κανέναν φίλο της ΑΕΚ. Διότι απλούστατα δεν είναι υγιές αυτό που συμβαίνει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x