Stoiximan Super League

«Παιδιά πρέπει να σηκώσουν τη φανέλα της ΑΕΚ…»

Ανώμαλα… προσγειωμένος παρουσιάστηκε ο Βαγγέλης Βλάχος λίγη ώρα πριν την απογείωση της ΑΕΚ για την Αγγλία. Με εμφανή τον προβληματισμό για το υλικό της ομάδας, ο τεχνικός της «Ένωσης» τόνισε πως περίμενε μεν δύσκολη την κατάσταση, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Παρόλο που τόνισε λοιπόν πως «παιδιά κάτω των 20 πρέπει να σηκώσουν -και άμεσα- μια τόσο βαριά φανέλα», δήλωσε έτοιμος για «μάχη με ήθος, επαγγελματισμό και αγάπη» που θα ανταμείψει «τις ψυχές των ΑΕΚτζήδων που θα σταθούν δίπλα τους.

Ανώμαλα… προσγειωμένος παρουσιάστηκε ο Βαγγέλης Βλάχος λίγη ώρα πριν την απογείωση της ΑΕΚ για την Αγγλία.

Με εμφανή τον προβληματισμό για το υλικό της ομάδας, ο τεχνικός της «Ένωσης» τόνισε πως περίμενε μεν δύσκολη την κατάσταση, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Παρόλο που τόνισε λοιπόν πως «παιδιά κάτω των 20 πρέπει να σηκώσουν -και άμεσα- μια τόσο βαριά φανέλα», δήλωσε έτοιμος για «μάχη με ήθος, επαγγελματισμό και αγάπη» που θα ανταμείψει «τις ψυχές των ΑΕΚτζήδων που θα σταθούν δίπλα τους.

Πριν απ’ όλα αυτά, ο Βλάχος παραδέχθηκε πως δεν ήθελε να φύγει κανένας από τους παίκτες που είχαν απομείνει -τονίζοντας ωστόσο πως αυτό ήταν απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Κι αφού δήλωσε αντίθετος με το ταξίδι της ομάδα στην Αγγλία (και τις κακουχίες που μπορεί να επιφυλάσσει για αυτά τα νέα παιδιά) ξεκαθάρισε πως θα ήθελε να έχει μαζί του τον Μιχάλη Παυλή, εφόσον προσκομίσει τα ιατρικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι μπορεί να αγωνίζεται.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βλάχος κατά την αναχώρηση της ΑΕΚ για το Τσέστερ

Για την κατάσταση στην ΑΕΚ: «Δουλεύουμε πολύ σκληρά, αυτό είναι σίγουρο. Δουλεύουμε ίσως και παραπάνω από όσο θα έπρεπε, ειδικά για κάποια παιδιά που πέρσι ήταν στην ομάδα κάτω των 20. Σε πολύ μικρό διάστημα καλούνται όχι μόνο να γίνουν επαγγελματίες, αλλά και να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και της ιστορίας της ΑΕΚ. Όμως έχουν δικαίωμα στο όνειρο και στην ελπίδα. Τα παιδιά αυτά πρέπει να καταλάβουν που έχουν έρθει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό το μήνυμα προσπαθώ να τους περάσω κάθε μέρα.

Νομίζω ότι δεν είναι μόνοι τους, όπως λέει και το συγκλονιστικό τραγούδι της Λίβερπουλ. Θα δώσουν μάχη και αγώνα και οι ψυχές των ΑΕΚτζήδων είναι δίπλα τους. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει ως επαγγελματίες, αυτό που αρμόζει για ένα σύλλογο, για τον οποίο έχουμε και αισθήματα, θα δώσουμε τίμια μάχη με ήθος και επαγγελματισμό, αγάπη και ποτέ δεν ξέρεις…»


Για τις τεράστιες δυσκολίες στη στελέχωση του ρόστερ: «Όταν ήρθα, άκουγα και διάβαζα για τα προβλήματα, αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω ποτέ το μέγεθος τους. Όταν ήρθα, ήταν εννιά οι επαγγελματίες που είχαν μείνει στην ΑΕΚ και από την μέρα που έχω έρθει έχουμε μόνο αποχωρήσεις. Πίστευα ότι θα είχαμε τουλάχιστον 10-12 παιδιά που θα είχαν εικόνες από Σούπερ Λίγκα και μαζί με τα μικρά να φτιάχναμε μια ομάδα, δε θα πω ανταγωνιστική, που θα μάχεται και θα παλεύει».

Για το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος τα προβλήματα: «Περνάω τραγικά. Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Δεν ήθελα να φύγει κανείς από αυτούς τους παίκτες. Δυστυχώς όμως οι ανάγκες του συλλόγου είναι τεράστιες. Ξέρετε τα οικονομικά προβλήματα καλύτερα από εμένα και όσοι πωλήθηκαν ουσιαστικά σώζουν την ΑΕΚ. Γιατί με τα λεφτά που πήραμε θα παίξουμε στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και νιώθω την ανάγκη να το πω, την έφεραν σε αυτή την κατάσταση και την απαξίωσαν οι ίδιοι οι ΑΕΚτζήδες. Και αυτό με πληγώνει πιο πολύ».

Για την προετοιμασία στην Αγγλία: «Θέλω να πω κάτι και για το ταξίδι. Δεν σκέφτονται τα παιδιά και την ΑΕΚ; Πρέπει να τραβάει η ΑΕΚ όλες αυτές τις ταλαιπωρίες και τις κακουχίες; Το λέω με λύπη και με θλίψη, αλλά είμαστε μαχητές. Έχω μάθει να παλεύω και αυτό θα κάνω και τώρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x