Μιχάλης Τσόχος

Αλλάζει ο Φαν Πέρσι τις ισορροπίες;

Στο ποδόσφαιρο του 2012 μπορεί μία μεταγραφή να αλλάξει τις ισορροπίες σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Πρέμιερ Λιγκ; Η απάντηση στην περίπτωσή μας είναι μία λέξη. «Πιθανό».

Στο ποδόσφαιρο του 2012 μπορεί μία μεταγραφή να αλλάξει τις ισορροπίες σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Πρέμιερ Λιγκ; Η απάντηση στην περίπτωσή μας είναι μία λέξη. «Πιθανό».

Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος

Αλλωστε δεν μιλάμε για μία τυχαία μεταγραφή, αλλά την καλύτερη του φετινού καλοκαιριού και αυτό ισχύει όποιες κι’ αν ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες του Αυγούστου. Αλλωστε τα 30 εκατ. ευρώ που έδωσε η Γιουνάιτεντ για να πάρει παίκτη του οποίου το συμβόλαιο έληγε σε ένα χρόνο τα λέει όλα. Όπως και η καριέρα του Ρόμπι Φαν Πέρσι τους τελευταίους 18 μήνες. Ο πιο καυτός παίκτης στον κόσμο μετά τον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο την τελευταία διετία, άλλαξε στέγη και από την ερυθρόλευκη της Αρσεναλ θα φορά αυτή της Γιουνάιτεντ.

Ναι, λοιπόν είναι τέτοιο το μέγεθος της μεταγραφής που οι ισορροπίες στην Πρέμιερ Λιγκ μπορούν να αλλάξουν. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι η Γιουνάιτεντ τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Σίτι λόγο διαφοράς τερμάτων, αντιλαμβάνεται ότι οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές μεταξύ τους και ο Φαν Πέρσι μπορεί να αποτελέσει εύκολα αυτό το κλικ που έλειπε από τη Γιουνάιτεντ για να επιστρέψει στην κορυφή.

Από την άλλη την ώρα που η επιθετική γραμμή της Γιουνάιτεντ (Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι, Γουέλμπεκ, Ερνάντες) γίνεται ζηλευτή ακόμη και από αυτή της Σίτι που έχει Αγκουέρο, Μπαλοτέλι, Τέβες και Ντζέκο, η μεσαία γραμμή της παραμένει προβληματική. Σε τέτοιο βαθμό που ο Σκόουλς είναι πιθανό να είναι και φέτος βασικός. Η Γιουνάιτεντ έχει καιρό να δει αμυντικό χαφ πολύ υψηλού επιπέδου στην ενδεκάδα της και αυτό ίσως τελικά της στοιχίσει και βέβαια αυτό με την προυπόθεση ότι ο Βίντιτς που επιστρέφει θα είναι γερός και σε κατάσταση να μπαλώσει το περσινό αμυντικό πρόβλημα της ομάδας.

Οσο για τους υπόλοιπους, η Τσέλσι λογικά είναι ένα βήμα πιο μπροστά από όλους εκτός της πόλης του Μάντσεστερ και η μοναδική που θα μπορούσε να τους απειλήσει για το πρωτάθλημα. Πιο κάτω λογικά θα υπάρξει ένα άλλο πρωτάθλημα με Αρσεναλ, Λίβερπουλ, Τότεναμ και Νιούκαστλ να παλεύουν για την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την έκπληξη ίσως κάνει η Εβερτον και μπει και αυτή σε αυτό το γκρουπ, ενώ από τις μικρότερες ομάδες η πιο ενισχυμένη είναι μάλλον η ΚΠΡ που λογικά θα σωθεί νωρίτερα από την τελευταία αγωνιστική.

Βεβαίως ας μην ξεχνάμε ότι οι μεταγραφές ακόμη τρέχουν. Η Σίτι θα κάνει πλην του Ρόντγουελ τουλάχιστον μία δύο δαπανηρές ακόμη, η Γιουνάιτεντ ίσως πάρει χαφ, ενώ θα πρέπει να δούμε ποιον επιθετικό θα πάρει η Τότεναμ και τι θα κάνει τα λεφτά του Μόντριτς, αλλά κι’ αν ο Βενγκέρ θα πουλήσει και τον Σονγκ πλην του Φαν Πέρσι και επίσης τι ψώνια θα κάνει με 50 εκατ. ευρώ στην τσέπη; Όπως επίσης τι άλλο θα ψωνίσει η Λίβερπουλ εκτός από τον Μπορίνι και τον Αλέν.

Παρά ταύτα το 1-2 είναι λογικά υπόθεση του Μάντσεστερ, το τρία ανήκει στην Τσέλσι και πάει μόνο προς τα πάνω και για το 4 παραμένει φαβορί η Αρσεναλ με τις Λίβερπουλ, Τότεναμ, Νιούκαστλ από κοντά…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x