Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Γατάκια Παριζιάνοι, μάθετε μπαλίτσα από τον σύντροφο Κερίμοφ...

Ποιος Ζλάταν και Τιάγκο Σίλβα γατάκια Παριζιάνοι; Ποιος Αντσελότι και Πόλη του Φωτός και κρουασάν και βόλτες στον Σηκουάνα; Αυτά είναι για τουρίστες της σειράς. Εμείς στην Ανζί μπορεί να έχουμε κρύο, μπορεί να μην έχουμε κρουασάν και πατέ στο ημερήσιο διαιτολόγιο αλλά σούπα Μπορς για να ζεσταθεί το μέσα μας, μπορεί να μην είμαστε τουριστικός προορισμός αλλά σύντομα θα αποκαλούν τη Μαχάτσκαλα «ποδοσφαιρομάνα». Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

Ποιος Ζλάταν και Τιάγκο Σίλβα γατάκια Παριζιάνοι; Ποιος Αντσελότι και Πόλη του Φωτός και κρουασάν και βόλτες στον Σηκουάνα; Αυτά είναι για τουρίστες της σειράς. Εμείς στην Ανζί μπορεί να έχουμε κρύο - αλλά όταν λέμε κρύο, εννοούμε κάτι ξεγυρισμένα μείον 30, μπορεί να μην έχουμε κρουασάν και πατέ στο ημερήσιο διαιτολόγιο αλλά σούπα Μπορς για να ζεσταθεί το μέσα μας, μπορεί να μην είμαστε τουριστικός προορισμός αλλά σύντομα θα αποκαλούν τη Μαχάτσκαλα «ποδοσφαιρομάνα». Διότι και να μην γίνουμε, θα αγοράσουμε τον όρο «ποδοσφαιρομάνα» και θα τον χρησιμοποιούμε μόνο εμείς.

Εκεί στο Νταγκεστάν ξέρουν από κρύο, από ρούβλια, από μπάλα κι από παιχταράδες. Αφήστε τους άλλους να χτίζουν ομάδες, στην Ανζί δεν χτίζουμε αλλά αγοράζουμε. Ας είναι καλά ο τίμιος βιοπαλαιστής, ο μεροκαματιάρης Σουλεϊμάν Κερίμοφ, ο άνθρωπος που με τον ιδρώτα του προσώπου του κατάφερε σιγά - σιγά να κάνει το κέφι του και να καταστήσει την Ανζί έναν ποδοσφαιρικό παράδεισο για κάθε φραγκοφονιά, κάθε χρεοκοπημένο, κάθε έναν κοντά στην ποδοσφαιρική σύνταξη, ο οποίος με το πρόσχημα «έχω μια οικογένεια να θρέψω» πέταγε και πετάει τις φιλοδοξίες του στα σκουπίδια και πήγαινε, πάει ή θα πάει στη Μαχάτσκαλα για την μεγαλύτερη αρπαχτή της ζωής του. Και μην δίνετε σημασία που το όνομα «Ανζί» προέρχεται από το Ανζίκαλα, που σημαίνει «Φρούριο από χώμα». Η ομαδάρα έχει γερά θεμέλια και δεν θα γκρεμιστεί με το πρώτο κύμα ή τον πρώτο δυνατό αέρα.

Το καινούργιο βασανάκι του σύντροφου Κερίμοφ, είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Φαλκάο. Τι κι αν είναι μόνο έναν χρόνο στην Ατλέτικο Μαδρίτης; 68 εκατομμύρια ευρώ είναι η προσφορά και καθόλου τυχαίο δεν είναι το ποσό: ο Κερίμοφ δοκιμάζει τις αντοχές των Ισπανών, αφού η ρήτρα του Φαλκάο είναι 75. Τι πιο εύκολο από το να προσφέρει 7 εκατομμύρια παραπάνω και να ξεμπερδεύει; Μα φυσικά η γοητεία του παζαριού και το τεστ που κάνει στους Μαδριλένους, είναι ανεκτίμητα! Είναι αυτό που λέμε «για να σας δω, θα μασήσετε; Θα πάρετε τα 68 γρήγορα - γρήγορα μην αλλάξω γνώμη; Ή θα το παίξετε υπεράνω και θα πείτε “δώσε τη ρήτρα”;» Δύσκολες εποχές για να κάνεις τον κάου-μπόι και να κλωτσήσεις 68 εκατομμύρια ευρώ, όσο κι αν αγαπάς και εκτιμάς και υπολογίζεις τον ποδοσφαιριστή σου.

Και μια και είπαμε ποδοσφαιριστή, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα πει ο ίδιος ο Φαλκάο, στην περίπτωση που η Ατλέτικο δεχτεί την προσφορά και δώσει την άδεια στην Ανζί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον παίκτη - αν υποθέσουμε ότι κανείς από την Ανζί δεν έχει μιλήσει με τον παίκτη ήδη, άλλωστε απαγορεύεται... Θα χαντακώσει το ποδοσφαιρικό του μέλλον και θα θάψει κάθε φιλοδοξία κάτω από το χώμα, μπροστά σε ένα φορτηγό χαρτονομίσματα; Αν το κάνει, φυσικά δεν θα το παραδεχθεί, αντίθετα θα μιλήσει για μια «τεράστια πρόκληση», «ένα πρότζεκτ που τον ενθουσιάζει» και τη φιλοδοξία του «να οδηγήσει την νέα του ομάδα στην κορυφή». Τα ξέρουμε, μας τά’ παν κι άλλοι... Μπορεί όμως και να αρνηθεί, να περιμένει στην Μαδρίτη ακόμα μια χρονιά, να ανεβάσει κι άλλο τις ήδη προνομιούχες του μετοχές, να «αναγκάσει» του χρόνου τη Σίτι, την Παρί, τη Μπάρτσα, τη Ρεάλ ή όποια άλλη να τα «σκάσει» κανονικά για να τον αποκτήσει, οπότε και χρήματα παραπάνω θα βγάλει και τα ποδοσφαιρικά του όνειρα δεν θα χρειαστεί να μπουν στην κατάψυξη του Νταγκεστάν...

Δύσκολη απόφαση, αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία... Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά θα «σκυλιάσει» ο Ζλάταν και θα θέλει του χρόνου να πάει κι αυτός εκεί, με ακόμα περισσότερα λεφτά απ’ όσα δίνουν οι Ανζαίοι για τον Φαλκάο φέτος...

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x