Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

«Επιτρέπεται» να δεχθείς δύο, απαγορεύεται να μη βάλεις ένα...

Όσοι είχαν δει τον Παναθηναϊκό και την Μάλαγα έφταναν, προτού αρχίσει το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, μπροστά στην εκτίμηση ότι θα έρθει «over». Αφενός επειδή ουδείς μπορούσε να δει πώς δεν θα δεχθεί γκολ αυτός ο Παναθηναϊκός από αυτή τη Μάλαγα και αφετέρου επειδή η πρώτη σκέψη γεννούσε τον συνειρμό ότι ο πολύπειρος Ζεσουάλδο Φερέιρα θα έψαχνε το ένα γκολ που θα έδινε στον ΠΑΟ σοβαρές ελπίδες πρόκρισης.

Όσοι είχαν δει τον Παναθηναϊκό και την Μάλαγα έφταναν, προτού αρχίσει το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, μπροστά στην εκτίμηση ότι θα έρθει «over».

Αφενός επειδή ουδείς μπορούσε να δει πώς δεν θα δεχθεί γκολ αυτός ο Παναθηναϊκός από αυτή τη Μάλαγα και αφετέρου επειδή η πρώτη σκέψη γεννούσε τον συνειρμό ότι ο πολύπειρος Ζεσουάλδο Φερέιρα θα έψαχνε το ένα γκολ που θα έδινε στον ΠΑΟ σοβαρές ελπίδες πρόκρισης.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Το παιχνίδι κύλησε και ολοκληρώθηκε ακριβώς όπως αναμενόταν. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε εύκολα δύο γκολ, επειδή πλήρωσε ακριβά την έλλειψη συγκέντρωσης και συνοχής, που ήρθε ως φυσική συνέπεια της επιλογής που έκανε ο προπονητής του να μη βάλει στα πόδια αυτής της ομάδας δυνατά φιλικά τεστ απέναντι σε ομάδες υψηλής ταχύτητας, του επιπέδου των ομάδων που θα έβρισκε σε αυτή τη φάση μπροστά του.

Και ο Παναθηναϊκός, όπως αναμενόταν, έψαξε το γκολ, ειδικά όταν ο Πελεγκρίνι του έκανε τη χάρη να του δώσει τη μπάλα και το γήπεδο, στο β’ ημίχρονο. Όλα τα είχε σκεφτεί, για αυτό το ματς, ο Φερέιρα, με εξαίρεση την πιθανότητα να αστοχήσουν και οι τρεις που βρέθηκαν σε θέση να εκτελέσουν (Μαυρίας, Φορναρόλι, Τοτσέ). Και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός αναγκάζεται τώρα να πάει στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ για να επιτύχει τον ορισμό της υπέρβασης των σημερινών δυνατοτήτων του.

Δεν γεννάται ζήτημα, η σημερινή Μάλαγα είναι μια πολύ καλύτερη ομάδα από τον σημερινό Παναθηναϊκό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να είναι μετά τη λήξη του πρώτου ματς το φαβορί για την πρόκριση, ή ότι δεν μπορούσε τουλάχιστον να επιστρέψει με 50% των πιθανοτήτων με το μέρος του, όσο περίπου θα του έδινε το ένα γκολ σε τρεις κλασσικές ευκαιρίες.

Αυτό το γκολ που δεν πέτυχε όμως του χαλάει πάρα πολύ τη ζωή, διότι τον υποχρεώνει να σχεδιάσει ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτό που του πάει, από το παιχνίδι της υπομονής. Τώρα δεν την έχει την πολυτέλεια. Θα ζήσει αναγκασμένος να ρισκάρει από την αρχή του παιχνιδιού. Κι απέναντι σε μια ομάδα με τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα της σημερινής Μάλαγα, αυτό το είδος του παιχνιδιού δεν είναι απλώς παιχνίδι ρίσκου. Είναι παιχνίδι με τη φωτιά. Διότι μια κόντρα μπορεί να αποδειχθεί αρκετή για «καληνύχτα».

Άκουσα τον Φερέιρα να «χρεώνει» το πρώτο ημίχρονο στην έλλειψη εμπειρίας που διακρίνει στην ομάδα του. Αυτό όμως θα έπρεπε να το έχει συζητήσει περισσότερο με τον εαυτό του. Δύο δυνατά φιλικά με ομάδες επιπέδου Champions League θα είχαν ρίξει πολύ πιο έτοιμο τον Παναθηναϊκό στο τερέν του «Ροσαλέδα».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x