Stoiximan Super League

Η συνήθεια που γίνεται λατρεία

Με τον συνήθη ύποπτο (και φέτος) Στέφανο Αθανασιάδη να φτάνει τα πέντε γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να σκοράρει (μόνο) στο β’ ημίχρονο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού στην Τούμπα και μπήκε με το δεξί στην Σούπερ Λίγκα. Δοκάρι με τον Κατσικά στο 26’, πριν το νικητήριο τέρμα του Κλάους στο 57’. Αγωνία για τον Σαλπιγγίδη (αποχώρησε με ενοχλήσεις) εν όψει της ρεβάνς με την Ραπίντ Βιέννης.

Με τον συνήθη ύποπτο (και φέτος) Στέφανο Αθανασιάδη να φτάνει τα πέντε γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να σκοράρει (μόνο) στο β’ ημίχρονο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού στην Τούμπα και μπήκε με το δεξί στην Σούπερ Λίγκα.

Δοκάρι με τον Κατσικά στο 26’, πριν το νικητήριο τέρμα του Κλάους στο 57’.

Αγωνία για τον Σαλπιγγίδη (αποχώρησε με ενοχλήσεις) εν όψει της ρεβάνς με την Ραπίντ Βιέννης.



Τείνει να γίνει συνήθεια: Ο ΠΑΟΚ έχει μεν πλάνο, αλλά για διαφορετικούς λόγους, αδυνατεί να το εφαρμόσει στα πρώτα 45λεπτα των παιχνιδιών του και μένει μακριά από το γκολ. Απέναντι στον υποδεέστερο -σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς του αντιπάλους- όμως καλά στημένο και ενθουσιώδη Πανθρακικό αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα. Η διαφορά είναι ότι δεν το «πλήρωσε», όπως πχ με τη Ραπίντ που βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ -ασχέτως αν εν τέλει γύρισε το ματς.

Σε ένα διαφορετικό ρόλο από το συνηθισμένο (να δημιουργεί) ο Ρομπέρ απομάκρυνε σωτήρια στην γραμμή την κεφαλιά του Σαρακατσάνου και κράτησε το μηδέν και τις καρδιές στις θέσεις τους στην Τούμπα. Με εξαίρεση αυτή τη δύσκολη στιγμή για την άμυνα των «ασπρόμαυρων», ο έλεγχος και οι επιθετικές πρωτοβουλίες ήταν υπόθεση των γηπεδούχων. Στην πλέον χαρακτηριστική το αριστερό δοκάρι και ο Μουνάφο εμπόδισαν τον Κατσικά από το χριστεί ξανά σκόρερ μέσα σε λίγες μέρες. Λίγο αργότερα ούτε ο Γεωργιάδης κατάφερε να εκμεταλλευτεί μια από τις κακές εξόδους του Αντίλοβιτς. Έτσι, σε ένα ακόμη ματς (το υπ’ αριθμόν 4 φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη) δεν βρήκε δίχτυα στο πρώτο μέρος.

Ένα μαντάτο που για την ώρα δεν είναι τόσο ανησυχητικό. Δεν μπορεί όμως κανείς να πει το ίδιο για τον Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής φορ αποχώρησε με ενοχλήσεις και αυτομάτως έθεσε εν αμφιβόλω την συμμετοχή στη ρεβάνς με τη Ραπίντ στην Αυστρία. Πάντως ο Λόρενς, που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει, έκανε εξαιρετικά την δουλειά του. Από ενέργεια του Κάτσε και στρώσιμο του Ιρλανδού, ο Αθανασιάδης έκανε αυτό που κάνει καλά όσο λίγοι στην Ελλάδα: να εκτελεί.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.



ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (75' Φωτάκης), Ρομπέρ (67' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (46' Λόρενς), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Χακόμπο, Πέλκας, Λίνο, Βιβιάν.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Αντίλοβιτς, Βιγιαρέχο (82
Μιχαλόπουλος), Στάθης, Λουσέρο, Σερφά, Μίνγκας (61' Κοντογουλίδης), Μουνάφο, Κυβελίδης (74' Γωνιάδης), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης.

Στον πάγκο: Κουτσόπουλος, Μακρυδημήτρης, Πρίττας, Σκλιοπίδης.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Χαρίσης (Γρεβενών)
Γήπεδο: Τούμπα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x