Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Η ΑΕΚ θα βρει νίκες, αλλά πώς θα βρει χρήματα;

Δεν χρειαζόταν να έχει κανείς ειδικές γνώσεις στο μάνατζμεντ μιας ποδοσφαιρικής εταιρείας για να αντιληφθεί, μερικούς μήνες πίσω, ότι αυτό που αποφάσισε η ΠΑΕ ΑΕΚ, να ορίσει την γενική είσοδο διαρκείας στο γήπεδό της στα 150 ευρώ δεν είχε επιχειρηματική λογική. Ναι, είναι σημαντικό ελαφρυντικό το γεγονός ότι τον καιρό εκείνο η ΠΑΕ καιγόταν για ρευστό, δηλαδή για μια είσπραξη και δεν είχε χρόνο να σκεφτεί και να εκτιμήσει το τι θα της συμβεί στη συνέχεια.

Δεν χρειαζόταν να έχει κανείς ειδικές γνώσεις στο μάνατζμεντ μιας ποδοσφαιρικής εταιρείας για να αντιληφθεί, μερικούς μήνες πίσω, ότι αυτό που αποφάσισε η ΠΑΕ ΑΕΚ, να ορίσει την γενική είσοδο διαρκείας στο γήπεδό της στα 150 ευρώ δεν είχε επιχειρηματική λογική.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Ναι, είναι σημαντικό ελαφρυντικό το γεγονός ότι τον καιρό εκείνο η ΠΑΕ καιγόταν για ρευστό, δηλαδή για μια είσπραξη και δεν είχε χρόνο να σκεφτεί και να εκτιμήσει το τι θα της συμβεί στη συνέχεια. Σήμερα όμως, που προσπαθεί να κρατηθεί σε λειτουργία, η ΠΑΕ αρχίζει ήδη να το βρίσκει το πρόβλημα μπροστά της. Διότι συγκεντρώνει περί τους 10 χιλιάδες θεατές σε ένα παιχνίδι και εισπράττει μόλις 113 χιλιάδες ευρώ. Ισα ίσα δηλαδή για να καλύψει τα έξοδα της χρήσης του ΟΑΚΑ, τα οποία πιθανόν σε κάποιους αγώνες, αν τυχόν τα πράγματα δεν κυλήσουν ευνοϊκά για αυτήν, να υπερβαίνουν τις εισπράξεις.

Σήμερα, που οι τιμές του «απλού» εισιτηρίου, της μιας χρήσης, δεν μπορούν να γίνουν ακριβότερες από αυτές που έβαλε η ΠΑΕ ΑΕΚ στο ματς με τον Αστέρα (10 και 15 ευρώ τα περισσότερα), η εταιρεία βρίσκει μπροστά της την επιλογή που έκανε στις αρχές του καλοκαιριού. Διότι τώρα δεν μπορεί ξαφνικά να ζητήσει περισσότερα χρήματα από αυτούς που πλήρωσαν 150 ευρώ για ολόκληρη τη σεζόν. Με αυτή την τόσο βιαστική της επιλογή έκανε διπλή ζημιά. Δεν στέρησε μόνο από το ταμείο της την εισροή μεγαλύτερου κεφαλαίου. Εκανε και πιο δύσκολη την απόφαση οποιουδήποτε ζυγίζει σήμερα τη σκέψη σχετικά με το αν είναι ή όχι επιχειρηματικά ενδιαφέρουσα η επένδυση στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Διότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχει σοβαρά προσδοκώμενα έσοδα και την ίδια στιγμή «φοβίζει» τον ενδιαφερόμενο να επενδύσει πάνω της ότι θα τον βάζει μέσα ακόμη και στα παιχνίδια λόγω των χαμηλών εισπράξεων.

Και πώς λύνεται η άσκηση; Η ΠΑΕ ΑΕΚ πρέπει να βρει έναν τρόπο να δελεάσει αυτούς που είχαν και έχουν περισσότερα χρήματα, για να της τα δώσουν. Δεν είναι εύκολο να βρει τον τρόπο. Εχει όμως ανάγκη να το κάνει. Διότι αν το ενδιαφέρον για επένδυση πάνω της από τον εφοπλιστή Βιντιάδη μείνει στα λόγια και τα πρώτα έγγραφα, δηλαδή αν αναγκαστεί να ζήσει με όσα βγάζει και όχι με όσα θα έχει η τσέπη του μεγαλομετόχου της, η χρονιά δεν βγαίνει. Και θα ‘ναι πολύ κρίμα να κρασάρει μια ομάδα που άφησε πολύ καλή πρώτη εντύπωση, η οποία κέρδισε το χειροκρότημα στην ήττα, κι άρχισε να πείθει ότι με τις τελευταίες προσθήκες μπορεί να παρουσιάσει τελικώς στη σεζόν κάτι καλύτερο από αυτό που οι φίλοι της προετοιμάζονταν να παρακολουθήσουν.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x