Ισπανία

Συνταγή για ξενύχτηδες

Αναμίξτε σ’ ένα γήπεδο δύο από τις σπουδαιότερες ομάδες του κόσμου (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα). Προσθέστε στο μίγμα μπόλικη από την κόντρα των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του πλανήτη (Ρονάλντο, Μέσι) και για να έχει νοστιμιά το αποτέλεσμα, πετάξτε μια σούπερ… κούπα Ισπανίας. Ανακατέψτε καλά και… voila! Απολαύστε το ντέρμπι των ονείρων σας, με «μερένχες» και «μπλαουγκράνα» να διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Α, φτιάξτε κι ένα καφεδάκι, το ματς ξεκινά στις 23:30.

Αναμίξτε σ’ ένα γήπεδο δύο από τις σπουδαιότερες ομάδες του κόσμου (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα). Προσθέστε στο μίγμα μπόλικη από την κόντρα των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του πλανήτη (Ρονάλντο, Μέσι) και για να έχει νοστιμιά το αποτέλεσμα, πετάξτε μια σούπερ… κούπα Ισπανίας.

Ανακατέψτε καλά και… voila! Απολαύστε το ντέρμπι των ονείρων σας, με «μερένχες» και «μπλαουγκράνα» να διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Α, φτιάξτε κι ένα καφεδάκι, το ματς ξεκινά στις 23:30.

Οι Καταλανοί διατηρούν μικρό προβάδισμα μετά το 3-2 του πρώτου ματς στο «Καμπ Νου» και θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από θέση απόλυτου φαβορί, να δεν αποφάσιζε ο Βαλντές να γίνει… χορηγός του δεύτερου γκολ των Μαδριλένων στα χασομέρια του ματς.



Τώρα στο «Μπερναμπέου» η ομάδα του Μουρίνιο καλείται να φτάσει στην ανατροπή, η οποία δεν θα σημάνει μόνο πως ένα ακόμη κύπελλο θα προστεθεί στην ήδη «βαριά» τροπαιοθήκη της «βασίλισσας», αλλά και θα δώσει μια ψυχολογική ένεση στους πρωταθλητές. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, μετά από μόλις δύο αγωνιστικές, η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο -5 από την Μπαρτσελόνα κι όπως και να το κάνεις, ένα ζόρι το τραβάει ο «Special One».

Ο Μουρίνιο θα έχει αυτήν τη φορά στη διάθεσή του τον Πέπε, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και μαζί με τον Ράμος θα καλύψει το κέντρο της άμυνας. Για τις υπόλοιπες θέσεις, τα πράγματα είναι σχεδόν δεδομένα. Ο Κασίγιας δεν χάνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια ούτε με πραξικόπημα, ενώ στα άκρα της αμυντικής γραμμής θα αγωνιστούν Αρμπελόα και Κοεντράο (update: τελικά θα παίξει ο Μαρσέλο, αφού ο Πορτογάλος τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές). Ο Κεντίρα με τον Τσάμπι Αλόνσο, ως συνήθως, θα κληθούν να βρουν τρόπο να σταματήσουν την τριάδα των χαφ της Μπαρτσελόνα, ενώ η τριάδα πίσω από τον Ιγκουαΐν, που θα προσπαθήσει να στείλει την μπάλα στο πλεχτό, αποτελείται από τους Ρονάλντο, Ντι Μαρία και Εζίλ.

Στην αποστολή θα βρίσκεται και το τελευταίο… πετράδι στο στέμμα της «βασίλισσας», ο Λούκα Μόντριτς, με τον Μουρίνιο να ελπίζει πως θα τον βάλει στο τέλος ή για να κερδίσει χρόνο ή για να αποθεωθεί από τον κόσμο και όχι για να γυρίσει το εις βάρος του σκορ…

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα κατεβαίνει στο γήπεδο με τον Πουγιόλ ντυμένο μασκοφόρο εκδικητή, αλλά εκτός ενδεκάδας. Ο εμβληματικός αρχηγός τραυματίστηκε στο ζυγωματικό στο ματς με την Οσασούνα κι ενώ δεν μπορεί καλά-καλά να μιλήσει, θα είναι στον πάγκο σε ρόλο… Ελ Σιντ.

Ο Τίτο Βιλανόβα θα προσπαθήσει να μπει (όχι κυριολεκτικά, όπως είχε συμβεί σε αυτόν όταν ήταν ακόμη βοηθός του Γκουαρντιόλα) στο μάτι του Μουρίνιο και αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με 4-3-3.

Στο τέρμα θα κάτσει ο Βαλντές, ο οποίος χρωστάει μια καλή εμφάνιση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, με Άλβες και Ζόρντι Άλμπα στα άκρα της άμυνας και τους Πικέ, Μασεράνο στο κέντρο. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής θα αποτελείται από τους Μπουσκέτς, Τσάβι και Ινιέστα, ενώ Αλέξις, Πέδρο και φυσικά Μέσι είναι οι τύποι που καλούνται να «ματώσουν» τα δίχτυα.

Το ματς ξεκινά στις 23:30 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports 2.

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x