Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Χερ Κυριάκος Παπαδόπουλος

Πόσο άμπαλοι, μυρωδιάδες και άσχετοι πρέπει να νιώθουν όλοι αυτοί, που το καλοκαίρι που μας πέρασε απαξίωσαν τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στο Euro; Θυμάμαι ένα δημοσίευμα - αγγλικό αν δεν κάνω λάθος - που τον είχε στους χειρότερους στο τουρνουά και διάφορα άλλα που δεν μπήκαν καν στον κόπο να τον βάλουν στις αποκαλύψεις του τουρνουά, αν όχι στους καλύτερους αμυντικούς.

Πόσο άμπαλοι, μυρωδιάδες και άσχετοι πρέπει να νιώθουν όλοι αυτοί, που το καλοκαίρι που μας πέρασε απαξίωσαν τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στο Euro; Θυμάμαι ένα δημοσίευμα - αγγλικό αν δεν κάνω λάθος - που τον είχε στους χειρότερους στο τουρνουά και διάφορα άλλα που δεν μπήκαν καν στον κόπο να τον βάλουν στις αποκαλύψεις του τουρνουά, αν όχι στους καλύτερους αμυντικούς. Κι όχι χαριστικά βέβαια, ή επειδή είναι χαριτωμένα τα κόκκινα μάγουλά του, αλλά επειδή πραγματικά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε ένα πολύ καλό Euro, ήταν από τους κορυφαίους της διοργάνωσης και μάλλον ο καλύτερος από τους παίκτες στην ηλικία του.

Θυμάμαι διάφορες κουβέντες με φίλους μου Ολυμπιακούς, όταν ο «Κούλης» είχε πουληθεί στη Σάλκε, για ένα ποσό γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. «Τους κοροϊδέψαμε» είπε ο ένας, «καλύτερα που έφυγε γιατί την “είχε δει”» είπε ο άλλος, «τους τον πιάσαμε κανονικά» συμπλήρωσε ο τρίτος, «τι διάολο είδαν και έσκασαν τόσα;», αναρωτήθηκε ο τέταρτος, αφού ο «Κούλης» σπάνια έπαιζε στον Ολυμπιακό. Έπαιζε όμως βασικός στην μικρή Εθνική και έπαιζε πολύ καλά. Και προφανώς εκεί στη Γερμανία είδαν πράγματα τα οποία εμείς - ως συνήθως - δεν πήραμε καν χαμπάρι: καλή σωματοδομή, περιθώρια βελτίωσης, άλμα μαζί με ταχύτητα και αποφασιστικότητα παρά το νεαρόν της ηλικίας. Κι επειδή δεν μιλάμε για μεσοεπιθετικό, όπου πρέπει να κοιτάξεις άλλα πράγματα αλλά για αμυντικό, άρα για κάποιον που θες να καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου, θεώρησαν ότι τα 2,5 εκατομμύρια ήταν μια καλή επένδυση, με χαμηλό ρίσκο.

Τελικά όχι απλά ήταν μια καλή επένδυση αλλά μια σούπερ επένδυση, χωρίς ίχνος ρίσκου. Ο «Κούλης» τα πήγε μια χαρά στη Γερμανία και στο Euro, έπαιξε με επιτυχία σέντερ μπακ και αμυντικό χαφ, έβαλε μερικά γκολ, δεν έδειξε καθόλου ψαρωμένος και μπήκε στο μάτι πολλών συλλόγων, από διάφορες χώρες. Όσο οι άλλοι σκέφτονταν αν θα κάνουν πρόταση ή όχι, ο Σπαλάτι στη Ζενίτ χωρίς να σκεφτεί καθόλου έκανε πρόταση ξεκινώντας από τα 15 εκατομμύρια και φτάνοντας ως τα 18. Τη στιγμή που γραφόταν αυτό το άρθρο η Σάλκε ζητούσε 20 ακατέβατα, η μεταγραφή δεν προχώρησε, αλλά μέχρι το τέλος της ημέρας ή του μήνα, δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να γίνει το ντιλ, ειδικά αν φύγει ο Μπρούνο Άλβες από τη Ρωσία και πρέπει να καλυφθεί το κενό του.

Κι αν δεν φύγει τώρα, πιθανότατα θα φύγει το επόμενο καλοκαίρι, με αυτά περίπου τα λεφτά ή και περισσότερα και ίσως για καλύτερη ομάδα και καλύτερο πρωτάθλημα. Απαραίτητη προϋπόθεση να παραμείνει δουλευταράς και ταπεινός και να μην «ψωνιστεί», ώστε να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Στα δικά μου μάτια, ο «Κούλης» μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης, έστω και σαν αναπληρωματικός στην αρχή και να διεκδικήσει θέση βασικού με τη δουλειά του και την προσπάθειά του. Ο Πουγιόλ στη Μπάρτσα μεγάλωσε, ο Μουρίνιο στη Ρεάλ πολύ θα ήθελε να έχει την ευχέρεια να ξαναστείλει τον Σέρχιο Ράμος δεξιά, ο Φέρντιναντ στη Γιουνάιτεντ επίσης μεγάλωσε κι ο Βίντιτς προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι, από διάφορους Κόλο Τουρέ και Κομπανί στη Σίτι εγώ ψηφίζω «Κούλη» δαγκωτό και στην Ιταλία επίσης παίζει σήμερα κιόλας σε όλες τις μεγάλες ομάδες.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x