Μιχάλης Τσόχος

Tεσσάρα, αλλά...

Τι μας έδειξε λοιπόν η 2η αγωνιστική; Αρκετά πράγματα που ξέραμε και έχουν να κάνουν με τα προβλήματα ορισμένων ομάδων, αλλά και κανά δύο επιλογές που ξενίζουν. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Τι μας έδειξε λοιπόν η 2η αγωνιστική; Αρκετά πράγματα που ξέραμε και έχουν να κάνουν με τα προβλήματα ορισμένων ομάδων, αλλά και κανά δύο επιλογές που ξενίζουν. Ας τα πάρουμε από την αρχή.


Του Μιχάλη Τσόχου

Ότι ο Ολυμπιακός έχει μακράν το πληρέστερο και το ποιοτικότερο ρόστερ το ξέραμε. Αυτό λοιπόν είναι αρκετό για να το οδηγεί σε νίκες επί του Λεβαδειακού με 4-0! Όταν ο Μήτρογλου, ο Φουστέρ, ο Φετφατζίδης μένουν στον πάγκο και οι Φέισα, Τάτος, Βλαχοδήμος εκτός αποστολής, την αντιλαμβάνεσαι την πληθώρα των ποιοτικών επιλογών. Από την άλλη ως συνολική λειτουργία ο Ολυμπιακός δεν σκίζει. Για την ακρίβεια με τον Λεβαδειακό αν δεν μένεις στο αποτέλεσμα πρέπει να πεις ότι δεν ήταν καλός. Ισως να γίνει, ίσως να θέλει ακόμη χρόνο, ίσως όμως να φταίνε και κάποιες επιλογές του προπονητή. Δείτε σε επανάληψη το πρώτο ημίχρονο του ματς και θα καταλάβετε με την πρώτη ματιά, ότι ο Ολυμπιακός είχε επιλέξει να παίξει διπλή ζώνη άμυνας και μάλιστα πολλά μέτρα πίσω από την σέντρα και να δώσει γήπεδο στο Λεβαδειακό να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Αν αυτό το κάνει με ομάδες που ξέρουν να κυκλοφορούν την μπάλα, λέγε με Αρσεναλ, Σάλκε, πολύ φοβάμαι ότι θα χαθούν τα αυγά και τα καλάθια. Αλλα πέρα από αυτό δείχνει και μία τρομερή ανασφάλεια του προπονητή. Επερεπε να γίνει 2-0 το ματς για να πάρει κάποια μέτρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον Λεβαδειακό; Ας ελπίσουμε ότι αυτό συμβαίνει γιατί ο Ζαρντίμ δεν ξέρει ακόμη καλά την ομάδα του…

Κατά τα λοιπά. Στην ΑΕΚ πριν συνεχίσουν τα «ντροπή που έχουμε δύο ήττες σε δύο ματς», ας αναλογιστούν ότι με αυτόν τον τρόπο βαραίνουν με ακόμη μεγαλύτερο φορτίο αυτά τα παιδιά που προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της φανέλας της ΑΕΚ και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα το κάνουν σε ικανοποιητικό βαθμό. Αν κάποιος πιστεύει ότι επειδή βάλαμε την κιτρινόμαυρη στον Κουρέλα, τον Φούντα, τον Κατσικοκέρη που πέρυσι δεν μπόρεσε να σώσει τον Εργοτέλη και σε όποιον άλλο ταλαντούχο νέο παίκτη, τώρα αυτός θα οδηγήσει την ομάδα σε πορεία πρωταθλητισμού ή έστω Ευρώπης είναι γελασμένος. Γιατί δεν λένε την αλήθεια στον κόσμο, που έτσι κι’ αλλιώς την ξέρει. «Πάμε να κάνουμε αυτά τα παιδιά άντρες και φυσικά να σωθούμε, αν γίνεται χωρίς άγχος».

Στον Παναθηναϊκό επίσης τις φανταζόμασταν τις δύο κτυπητές αδυναμίες της ομάδας. Ενας φορ με πολλά γκολ, ή έστω με εύκολο γκολ και ένα δημιουργικό χαφ. Αυτά του έλειψαν στο ματς με τον ΠΑΣ. Αν τα είχε θα είχε νικήσει 3 ή 4-1 και σήμερα δεν θα κουβεντιάζαμε τίποτα άλλο… Παρά ταύτα δεν είναι τόσο κακοί παίκτες για το επίπεδου του ελληνικού πρωταθλήματος ούτε ο Φορναρόλι, ούτε ο Τοτσέ, ούτε ο Πετρόπουλος και σίγουρα θα έρθουν και τα γκολ.

Τέλος ότι ο Αστέρας Τρίπολης θα πάει πολύ ψηλά φέτος, φαίνεται και από το 3-0 επί της Κέρκυρας το οποίο πέτυχε χωρίς να είναι καλός, όπως και ότι ο Αρης είναι στο ίδιο σημείο με την ΑΕΚ και ότι ο ΟΦΗ θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του, φαίνεται από το μεταξύ τους 0-0. Για τον Πανιώνιο, την Βέροια, τον Πλατανιά και τον Πανθρακικό, χρειάζομαι μεγαλύτερο δείγμα για να σχολιάσω, αν και το προφανές είναι ότι στον Πανιώνιο κάτι γίνεται σωστά…

Η αγωνιστική κλείνει την Δευτέρα όπου οι δύο καλύτερες ομάδες μετά από ΟΣΦΠ και ΠΑΟ παίζουν μεταξύ τους στο Περιστέρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x