Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Άκου Κριστιάνο

Όποιος είναι μπουχτισμένος σε μια ομάδα και θέλει να αποχωρήσει για «επαγγελματικούς λόγους», δεν δηλώνει λίγες μέρες πριν ότι θέλει να κρεμάσει τα παπούτσια του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Άκου Κριστιάνο: όποιος είναι μπουχτισμένος σε μια ομάδα και θέλει να αποχωρήσει για «επαγγελματικούς λόγους», δεν δηλώνει λίγες μέρες πριν ότι θέλει να κρεμάσει τα παπούτσια του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Άκου Κριστιάνο: όποιος επιθυμεί να φύγει από μια ομάδα, δεν το λέει 3 Σεπτέμβρη, που έχει παρέλθει η μεταγραφική περίοδος. Το λέει Ιούλιο, άντε Αύγουστο, ώστε να δώσει ένα χρονικό περιθώριο στους υποψήφιους μνηστήρες να κάνουν την πρότασή τους και στην ομάδα του να μελετήσει τις προσφορές και να πάρει τις αποφάσεις της.

Άκου Κριστιάνο: αν εσύ δεν περνάς καλά στην ομάδα, αν δεν έχεις φίλους πια, αν στράβωσες με τον Μαρσέλο επειδή «τόλμησε» να στηρίξει τον Κασίγιας, αν σε κοιτάνε οι συμπαίκτες σου με μισό μάτι επειδή είσαι παρτάκιας, μάλλον φταίει το γεγονός ότι είσαι παρτάκιας... Δοκίμασε να χαμηλώσεις λίγο τη μύτη σου, να πανηγυρίσεις μαζί τους κανα γκολ, να πάτε για φαγητό μαζί, να μιλήσετε σαν άνθρωποι. Ξέρεις, δεν υπάρχεις μόνο εσύ σ’ αυτή τη ζωή, όσο κι αν ο καθρέφτης σου σού λέει άλλα.

Άκου Κριστιάνο: αν το πρόβλημά σου η αυξημένη φορολογία στην Ισπανία, δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά, υπάρχει ξέρεις κάτι που λέγεται «κρίση». Αν πάλι το πρόβλημά σου είναι ότι νιώθεις ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, αλλά δεν πληρώνεσαι σαν τέτοιος, αν χαλιέσαι επειδή ο Ετό, ο Ζλάταν, ο Ντρογκμπά, ο Γιάγια Τουρέ ή όποιος άλλος παίρνει παραπάνω από σένα, αν σαν μαθητούδι θες να μετρήσετε τις πουλαλίνες σας, τότε υπάρχει πρόβλημα - ειδικά με τον Ετό και τον Ντρογκμπά... Μπορείς απλά, όμορφα και πολιτισμένα να πας στον Πρόεδρο και να του ζητήσεις παραπάνω λεφτά, χωρίς περιστροφές και σαχλαμάρες. Το αν θα στα δώσει ή όχι, είναι άλλο θέμα, αλλά κανείς δεν έχασε ρωτώντας.

Άκου Κριστιάνο: αν σε έχουν ξεμυαλίσει τα λεφτά που σου έταξε η Παρί ή η Σίτι ή η Ανζί ή όποιος άλλος και προσπαθείς να πιέσεις την κατάσταση, ώστε να μπορέσεις να απεμπλακείς του χρόνου και να πας Γαλλία ή Αγγλία ή όπου αλλού, αν νομίζεις ότι μπορείς να παίζεις παιχνιδάκια στην πλάτη κοτζάμ Ρεάλ, αν σου περνάει απ’ το μυαλό ότι με τέτοια φτηνά και ερασιτεχνικά κόλπα θα φύγεις για πολύ λιγότερα χρήματα απ’ όσα στοίχισες πριν μερικά χρόνια (σου θυμίζω ότι η Ρεάλ έδωσε πάνω από 90 μύρια...), ίσα - ίσα για να πάρεις εσύ το μεγαλύτερο συμβόλαιο του κόσμου, κάποιος δεν στα είπε καλά. Η Παρί; Η Σίτι; Ο μάνατζέρ σου; Η κοπέλα σου; Ο πνευματικός σου; Κάποιος τέλος πάντων.

Άκου Κριστιάνο: ήδη έχεις γράψει ιστορία, με 150 γκολ σε 149 ματς. Ήδη έχεις αποβάλει το κόμπλεξ κόντρα στη Μπαρτσελόνα, καθώς σκοράρεις συνέχεια εναντίον της στα τελευταία ματς. Έχεις την ευκαιρία να γράψεις με χρυσά γράμματα το όνομά σου σε μια από τις σημαντικότερες ομάδες του κόσμου - μην σου πω τη μεγαλύτερη. Στο χέρι σου και το πόδι σου είναι, αλλά κυρίως στο μυαλό σου. Κι επειδή δεν είσαι πια ο μικρός, φτωχός και αμόρφωτης χωριάτης, με τα δεκάδες προβλήματα αλλά έχεις φτάσει 27, είσαι πλούσιος, κοσμοπολίτης και πετυχημένος, ίσως ήρθε η ώρα να φερθείς ανάλογα.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x