Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Μπινελίκια για κάθε γούστο

Αφού λοιπόν η τιμωρία των 6 αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Κατσουράνη για τα όσα είπε στον διαιτητή του αγώνα ΠΑΟ-ΠΑΣ Γιάννενα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καιρός να πάμε ένα βήμα παραπέρα για να μην το κουράζουμε και να μην κουραζόμαστε από την επανάληψη των ίδιων, πεπαλαιωμένων και φαιδρών «επιχειρημάτων» που ακούγονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αφού λοιπόν η τιμωρία των 6 αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Κατσουράνη για τα όσα είπε στον διαιτητή του αγώνα ΠΑΟ-ΠΑΣ Γιάννενα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καιρός να πάμε ένα βήμα παραπέρα για να μην το κουράζουμε και να μην κουραζόμαστε από την επανάληψη των ίδιων, πεπαλαιωμένων και φαιδρών «επιχειρημάτων» που ακούγονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Για να σταματήσουν λοιπόν μια και καλή οι συζητήσεις τύπου «ναι, αλλά ο Τοροσίδης πόσες έπρεπε να έχει φάει;», «καλά, εντάξει, στην Πανάθα βγάζετε όλη τη χολή σας και οι υπόλοιποι τη βγάζουν ζάχαρη», «εμ, έτσι που τα κάνανε, πάλι καλά να λέμε που δεν έφαγε 6 αγωνιστικές ο Σιδηρόπουλος για την κόκκινη που του έβγαλε...» κ.ο.κ. προτείνουμε την αναμόρφωση/βελτιστοποίηση του σχετικού εδαφίου του ΚΑΠ το οποίο αναφέρεται στην λόγω εξύβριση, έτσι ώστε να υπάρχουν αυτόματες και κλιμακωτές (μη εφέσιμες) τιμωρίες για κάθε κατηγορία μπινελικίου που ακούγεται.

Με τον τρόπο αυτό αφενός όλοι θα γνωρίζουν τι τους περιμένει στην περίπτωση κατά την οποία θα σκεφτούν να παρεκτραπούν και αφετέρου ουδείς θα έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται εκ των υστέρων, μια και οι ποινές θα είναι εκ των προτέρων γνωστές σε όλους και νομοθετικά κατοχυρωμένες:

1. Απλό μπινελίκι σε συμπάικτη ή αντίπαλο
Βρισιές της καθομιλουμένης θα αντιμετωπίζονται με σχετική επιείκια. Σε πρώτη φάση θα έχουμε σύσταση, σε δεύτερη κίτρινη κάρτα ενώ αν υπάρξει υποτροπή ο παίκτης θα αποβάλλεται και θα τιμωρείται με μία αγωνιστική. Παραδείγματα: «ρε μ@λάκα, δεξιά την μπάλα. Δεξιά είπαμε!», «καλά, ντιπ μ@λάκας είσαι; Δεν είδες ότι με μάρκαρε;», «δώστη την κ@λόμπαλα ρε π&*%τη μου, μόνος είμαι μια ώρα, κοίτα και λίγο!», «τι κλωτσάς ρε μ@λάκα, άμπαλε, έτσι σε ‘μάθαν στο χωριό σου;».

2. Απλό μπινελίκι σε διαιτητή-επόπτη
Αν ο πάικτης έχει δίκιο να διαμαρτύρεται, ακολουθείται το σχέδιο του προηγούμενου παραδείγματος. Αν όχι, πάμε απευθείας σε κίτρινη και σε δεύτερη φάση σε κόκκινη, η οποία θα τιμωρείται αυτομάτως με δύο αγωνιστικές. Παραδείγματα: «Τι δίνεις ρε τρικαράγκιοζα; Ούτε που τον ακούμπησα!», «Άστο ρε μ@λάκα το πλεονέκτημα, τι σφυράς αφού βλέπεις ότι βγαίνουμε αντεπίθεση;», «Όλο με τραβάει στα κόρνερ αυτό το μ@λακιστήρι, καμιά καρτούλα θα του δείξεις ή περιμένεις να μου ξεχειλώσει τη φανέλα;», «κατέβασέ το ρε, κατέβασέ το μη σου το βάλω εκεί που ξέρεις, τρία μέτρα πίσω ήμουν ρε γκάβακα!».

3. Σύνθετο μπινελίκι σε συμπάικτη ή αντίπαλο

Κίτρινη ή κόκκινη, αναλόγως το λεξιλόγιο αλλά και το ύφος/ένταση/χειρονομίες που συνοδεύουν τις ύβρεις του ποδοσφαιριστή την ώρα που τις ξεστομίζει. Σε περίπτωση αποβολής, ο παίκτης τιμωρείται με 3-4 αγωνιστικές. Παραδείγματα: «Σέντρα! Σέντρα γ@μώ το ξεσταύρι σου ρε ηλίθιε!», «Κανόνισε να με ξαναμαρκάρεις έτσι στην επόμενη φάση και θα σου γ@μίσω ό,τι έχεις και δεν έχεις παλιοκοτάρα», «Γκόοολ! Έτσι σας ξεσκίζω τα γκρόβερ! Ποιος είναι ο γ@μιάς σας, ε; Ποιος; Δεν σας ακούω τώρα, παλιο-λινάτσες!».

4. Σύνθετο μπινελίκι σε διαιτητή-επόπτη

Απευθείας κόκκινη σύμφωνα με όσα προβλεπονται στο παρ.3 και τιμωρία του παραβάτη με 5-6 αγωνιστικές. Παραδείγματα: «Μ’ έχουν ξεσκίσει στις καλαμιές τόση ώρα κι εσύ τώρα σφυρίζεις φάουλ εναντίον μου, επειδή ίσα-ίσα τον ακούμπησα; Ίσα μωρή χαμούρα από ‘δω χάμω! Συνέχισε έτσι και από αύριο θα με βλέπεις και θα στρίβεις γωνία, μ#@&όπανο!», «ποιο οφσάιντ ρε ξεφτιλισμένε; Ποιο οφσάιντ, γ@μώ της γης τον άξονα και τ’ ουρανού τα περιστέρια; Το πας φιρί-φιρί να σου κάνω παραγγελία ένα ζευγάρι τσιμεντένια παπουτσάκια μούρλια...».

5. Ειδική κατηγορία: Μάνες-αδερφές

Το ιερό φετίχ του Έλληνα. Οποιαδήποτε υβριστική ή έστω μειωτική αναφορά σε οποιαδήποτε εκ των δύο κατά τη διάρκεια του αγώνα τιμωρείται με αποκλεισμό 10 αγωνιστικών. Σε περίπτωση, δε, που κάποιος βρίσει και τις δύο κάποιου άλλου σε μία και μόνη πρόταση, το δελτίο του καρφώνεται στον τοίχο άπαξ και δια παντός για παραδειγματισμό. Θα σου πω εγώ μετά για πότε και οι πλέον αθυρόστομοι γίνονται αρνάκια...

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x