Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Ένας δύσκολος προπονητο-Σεπτέμβρης

Ποιος να το έλεγε ότι τόσο γρήγορα θα υπήρχε τόση αμφισβήτηση, για τόσους πολλούς προπονητές; Διότι αν το καλοσκεφτεί κανείς, πέρα από τον Μπάγεβιτς, τον Ελευθερόπουλο και τον Τσιώλη, σχεδόν για όλους τους υπόλοιπους υπάρχει από «απαλή» μουρμούρα μέχρι γκρίνια και ανοιχτή αμφισβήτηση.

Ποιος να το έλεγε ότι τόσο γρήγορα θα υπήρχε τόση αμφισβήτηση, για τόσους πολλούς προπονητές; Διότι αν το καλοσκεφτεί κανείς, πέρα από τον Μπάγεβιτς, τον Ελευθερόπουλο και τον Τσιώλη, σχεδόν για όλους τους υπόλοιπους υπάρχει από «απαλή» μουρμούρα μέχρι γκρίνια και ανοιχτή αμφισβήτηση.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τη βαθμολογική θέση, ούτε με τα χρήματα που έχει ή δεν έχει η ομάδα, με το πότε άρχισε προετοιμασία, αν στηρίχθηκε σε μικρούς ή και σε πιο έμπειρους, αν τον ξέρουμε από παλιά τον κόουτς ή τον γνωρίσαμε πριν λίγες εβδομάδες ή μήνες. Η γκρίνια τα ξεπερνάει όλα αυτά, το θέαμα είναι φτωχό, τα γκολ μπαίνουν δύσκολα και οι περισσότεροι προπονητές δεν πείθουν όχι ότι είναι καλοί και άξιοι, αλλά ότι έχουν συγκεκριμένο πλάνο και σχέδιο στο μυαλό τους, το οποίο μπορούν να εφαρμόσουν στην ομάδα.

Ο Ολυμπιακός και πρώτος είναι στο πρωτάθλημα και οικονομική άνεση έχει και Τσάμπιονς Λιγκ παίζει και μεταγραφές έκανε. Κι όμως η εικόνα του στον αγώνα με τη Σάλκε και τα όσα έκανε ή δεν έκανε ο Ζαρντίμ, προκάλεσαν μουρμούρες. Καλόμαθαν οι οπαδοί του με τον Ερνέστο κι όλο αυτό το στρωτό και ωραίο και πολύ συγκεκριμένο στυλ που έπαιζε, καλόμαθαν με τον Μιραλάς και τα γκολ του επίσης, με τη σιγουριά που έδιναν στην άμυνα ο Μέλμπεργκ, ο Αβραάμ και ο Μαρκάνο (όλοι τους λείπουν) κι αυτό που είδαν στο πρώτο ματς των ομίλων δεν τους άρεσε. Και για να μην κοροϊδευόμαστε, το πρόβλημα ήταν συνολικό κι όχι αν έπρεπε να ξεκινήσει ή όχι ο Ιμπαγάσα - όποιος πιστεύει ότι σώνει και ντε ο Ολυμπιακός θα κυριαρχούσε με τον Ιμπαγάσα βασικό, μάλλον είδε στιγμιότυπα και όχι όλον τον αγώνα.

Ο Φερέιρα έχει τα δικά του βάσανα στον Παναθηναϊκό και οι Παναθηναϊκοί τα βάσανά τους μαζί του. Τον ξέρουμε από πέρυσι, άρεσαν αρκετά πράγματα που έκανε τουλάχιστον στο πρώτο μισό της χρονιάς, αλλά αυτό που βλέπουμε φέτος δεν βλέπεται... Κι αν σταθούμε στο ότι έφυγε ο Κλέιτον κι ο Νίνης κι ο Καραγκούνης κι ο Σαριέγκι κι ο Καντέ κι αυτό είναι το θέμα, τότε μάλλον είμαστε συγγενείς πρώτου βαθμού ενός από τους παραπάνω...

Στην ΑΕΚ μπορεί να μην είχαν χρήματα για παίκτες και να ήταν αναγκαστική η στροφή στους μικρούς, αλλά ο Βαγγέλης Βλάχος έχασε πόντους απαξιώνοντας μεταγραφές που είτε εισηγήθηκε ο ίδιος, είτε αποδέχθηκε χωρίς να προβάλει αντίοταση. Και στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε ήδη η κουβέντα αν ο Δώνης κάνει για ομάδα μεγαλύτερη του Ατρόμητου (σε φανέλα, όχι σε δυναμική), αφού στην ΑΕΚ δεν τα κατάφερε και στον ΠΑΟΚ ως τώρα δεν έχει παρουσιάσει έργο αντάξιο των προσδοκιών που υπήρχαν.

Όλοι τους, ζητάνε χρόνο από τη διοίκηση και τον κόσμο. Χρόνος όμως δεν υπάρχει. Υπήρχε το καλοκαίρι στην προετοιμασία, υπήρχε στα φιλικά, αλλά τώρα σώθηκε η άμμος στην κλεψύδρα. Κοντεύουμε στα τέλη Σεπτέμβρη και δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια για κανέναν, όπως δεν υπάρχουν και περιθώρια για άλλα κακά αποτελέσματα και - κυρίως - κακές εμφανίσεις. Μπορούν να κάνουν κάποιο μαγικό οι προπονητές, να αγγίξουν τους παίκτες με ένα μαγικό ραβδί και να μεταμορφώσουν την εικόνα των ομάδων; Ασφαλώς όχι. Αυτό που μπορούν να κάνουν - αν μπορούν και όσοι μπορούν - είναι να αφήσουν στον πάγκο όσους δεν ανταποκρίνονται, όσους περπατάνε, όσους δείχνουν ανόρεκτοι και ξενερωμένοι και να δώσουν την ευκαιρία σ’ αυτούς που λαχταράνε μια συμμετοχή, που ζουν και αναπνέουν για τη φανέλα βασικού, να μας δείξουν τι αξίζουν. Χειρότερα άλλωστε τα πράγματα για τους περισσότερους, δεν μπορούν να γίνουν...

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x