Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Γέροντας Γκαλίτσιος

Κύριοι δικαστές, κυρία εισαγγελεύ, αξιότιμο ακροατήριο, Παρουσιάζομαι ενώπιόν σας στην αίθουσα αυτή αυτοβούλως, μετά από μήνυση που υπέβαλλα στον εαυτό μου. Ζητώ να δικαστώ από εσάς και να κριθώ με τη μέγιστη αυστηρότητα, διότι θεωρώ ότι το αμάρτημα στο οποίο υπέπεσα χρήζει της βαρυτέρας των ποινών.

Κύριοι δικαστές, κυρία εισαγγελεύ, αξιότιμο ακροατήριο,

Παρουσιάζομαι ενώπιόν σας στην αίθουσα αυτή αυτοβούλως, μετά από μήνυση που υπέβαλλα στον εαυτό μου. Ζητώ να δικαστώ από εσάς και να κριθώ με τη μέγιστη αυστηρότητα, διότι θεωρώ ότι το αμάρτημα στο οποίο υπέπεσα χρήζει της βαρυτέρας των ποινών.

Κύριοι δικαστές, γνωρίζετε πολύ καλά από τις φωτογραφίες και το λοιπό υλικό που σας παρέθεσα προ της ακροαματικής διαδικασίας, ότι γενικά ως άνθρωπος (και ειδικότερα ως ποδοσφαιρόφιλος) είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στον κ. Γεώργιο Γκαλίτσιο. Ως γνωστόν, ο ταλαντούχος 26χρονος δεξιοπόδαρος μεσοαμυντικός μεταγράφηκε το 2008 από τη Λάρισα στον Ολυμπιακό μετά βαϊων και κλάδων. Δικαιότατα, καθώς εθεωρείτο ένα από τα «χρυσά παιδιά» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τρία χρόνια και ελάχιστες συμμετοχές αργότερα αφέθηκε ελεύθερος και μεταγράφηκε στη Λόκερεν, ομάδα την οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα με αξιοσημείωτη επιτυχία.

Την Κυριακή, 20 Μαϊου 2012, ο κ. Γκαλίτσιος εμφανίσθηκε ως προσκεκλημένος/γκεστ-σταρ στην «Αθλητική Κυριακή» και εντυπωσίασε, πέρα από τον αναλυτικό ποδοσφαιρικό του λόγο, με τη σεμνότητα της συμπεριφοράς του, αλλά και τις μοντέρνες στυλιστικές του επιλογές. Τις επόμενες ημέρες, με έκπληξη παρατήρησα πλήθος δημοσιευμάτων (κυρίως στο διαδίκτυο) στα οποία οι επιλογές του αυτές χλευάζονταν ομοθυμαδόν από διάφορους ντεμέκ «γκουρού της μόδας». Ναι, κύριοι δικαστές, το ντύσιμο τους πείραξε! Επειδή κάποιοι δεν μπορούσαν καν να φανταστούν πως είναι δυνατόν να συνδυάσεις με επιτυχία ένα μπλε σκούρο μπλέιζερ με μπλε «λαχούρι» πουκάμισο, κόκκινο παντελόνι και κοκκινό-ασπρα loafers με μπλε κάλτσες -και όλα αυτά με επιμελώς ατημέλητο trendy μαλλί- έπρεπε να τον στείλουν στο πυρ το εξώτερον. Αυτά έχει η διαφορετικότητα, δεν γίνεται ανεκτή από ανθρώπους σαν και του λόγου τους. Και να τα «Ζορζ Γκαλί, ο μέγας μόδιστρος» και να τα «Galitsios haute couture», παρέα με σωρεία μειωτικών εκφράσεων, να δίνουν και να παίρνουν.

Δεν άντεξα. Άνθρωπος είμαι, τι να κάνω; Ένιωσα ότι όφειλα να τον υπερασπιστώ. Άρχισα, λοιπόν, να μπάινω σε όλα τα σχετικά άρθρα και να βρίζω σκαιότατα όσους τον λοιδωρούσαν στα comments. Ντρέπομαι και να σας επαναλάβω τι έγραφα, ήμουν εκτός εαυτού. Αυτό το βιολί συνεχίστηκε για καιρό, μέχρι που ένα βράδυ είδα στον ύπνο μου κάτι που τα άλλαξε όλα: Με επισκέφθηκε στο όνειρό μου μια σεβάσμια μορφή, η οποία έσκυψε στο αυτί και μου ψιθύρισε «μην ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν τον Ζινιάκ από το κονιάκ». Γύρισα να κοιτάξω πιο προσεκτικά αυτόν που μου μιλούσε... και τότε τον είδα. Ήταν ο ίδιος ο Γιώργος, αρκετά πιο μεγάλος, με γενειάδα και μια μοναδική γαλήνη στο πρόσωπο. Ναι, δε χωράει αμφιβολία, ήταν ο γέροντας Γκαλίτσιος! Κι αυτό που μόλις είχα ζήσει, ένα θαύμα!

Μόλις ξύπνησα, ήξερα πως έπρεπε να εξιλεωθώ. Όχι απλώς με το να ζητήσω συγνώμη απ’ όσους έβρισα και κακολόγησα, αλλά τιμωρούμενος από τη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό λοιπόν, κύριοι δικαστές, στέκομαι αυτή τη στιγμή μπροστά σας αυτο-κατηγορούμενος και δηλώνω ένοχος σε ό,τι αφορά την παραβίαση του άρθρου 198 του Ποινικού Κώδικα διότι «εκδήλωσα δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία». Τιμωρήστε με όσο σκληρά θέλετε, γιατί έβρισα απρεπώς ένα σωρό συνανθρώπους μου επειδή πίστευα ότι είχαν πάρει το στραβό δρόμο. Εξοντώστε με φυσικά και ηθικά, αν αυτό θα κατευνάσει την οργή σας. Δεν φοβάμαι τίποτα πια, έχω το γέροντα Γκαλίτσιο στο πλευρό μου να με καθοδηγεί.

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x