Ευρώπη

Έβαλε… δύσκολα η Άλμπα στους Μάβερικς!

Τη νίκη με σκορ 89-84 επί της Άλμπα πήραν οι Μάβερικς, στην «O2 World Arena», στο πλαίσιο τους NBA Europe Live Tour. Κάθε άλλο παρά εύκολη λεία αποδείχθηκε η γερμανική ομάδα, ωστόσο οι Τεξανοί με τους Κέιμαν, Κόλισον και Κάρτερ να έχουν από 14 πόντους ο καθένας έφυγαν με το ροζ φύλλο από το Βερολίνο. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο πρώην παίκτης του Ικάρου Καλλιθέας, Ντιόν Τόμπσον, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους.

Τη νίκη με σκορ 89-84 επί της Άλμπα πήραν οι Μάβερικς, στην «O2 World Arena», στο πλαίσιο τους NBA Europe Live Tour.

Κάθε άλλο παρά εύκολη λεία αποδείχθηκε η γερμανική ομάδα, ωστόσο οι Τεξανοί με τους Κέιμαν, Κόλισον και Κάρτερ να έχουν από 14 πόντους ο καθένας έφυγαν με το ροζ φύλλο από το Βερολίνο.

Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο πρώην παίκτης του Ικάρου Καλλιθέας, Ντιόν Τόμπσον, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους.

Στα… ρηχά κινήθηκε ο Ντιρκ Νοβίτσκι με μόλις 8 πόντους (3/9 σουτ), ενώ λίγο πριν το τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου τραυματίστηκε στον αστράγαλο -και αποχώρησε- ο Ροντρίγκ Μπομπουά.

Σκληρό… καρύδι αποδείχθηκε από την αρχή η Άλμπα. Οι Μάβερικς είχαν μεν το προβάδισμα, ωστόσο η ομάδα του Βερολίνου δεν τους άφηνε να το διευρύνουν, με τη μέγιστη διαφορά τους να ήταν το +5 (12-17), με το τρίποντο του Βινς Κάρτερ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι με τους Ιμπντίχι και Τζέντοβιτς κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με σκορ 23-21.

Μάλιστα, με ένα σερί 6-0 στο ξεκίνημα του δευτέρου δωδεκαλέπτου, η Άλμπα έφτασε ακόμα και στο +6 (29-23), ενώ διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι και τα μισά (33-31). Στη συνέχεια, οι Μάβερικς αντέδρασαν και αφού αρχικά έφεραν το ματς στα ίσα (33-33), ανέκτησαν και το προβάδισμα με μία βολή του Μπραντ (33-34). Οι δύο ομάδες από εκείνο το σημείο και έπειτα πήγαιναν πόντο πόντο, αλλά στο τέλος οι φιλοξενούμενοι «πάτησαν το γκάζι» και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 45-39.

Στο τρίτο δωδεκάλεπτο η Άλμπα προσπάθησε να το… παλέψει, αλλά οι Μάβερικς έδειξαν διατεθειμένοι να μην επαναλάβουν τα λάθη τους. Έτσι, η υπέρ τους διαφορά έφτασε ακόμα και σε διψήφιο αριθμό πόντων και συγκεκριμένα στο +11 (49-60). Όμως, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν -ξανά- και με τους Αβντάλοβιτς και Σάφαρτζικ κατάφεραν να κλείσουν την τρίτη περίοδο στο -4 (61-65). Ένα λεπτό πριν το τέλος, ο Ροντρίγκ Μπομπουά τραυματίστηκε στον αστράγαλο και τέθηκε νοκ άουτ από την αναμέτρηση.

Ο πρώην παίκτης του Ικάρου, Ντιόν Τόμπσον, ήταν σε μεγάλα κέφια, καθώς με δικούς του πόντους μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (65-57), στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δωδεκαλέπτου. Από ‘κει και πέρα, το ματς έγινε και πάλι ντέρμπι, αλλά όπως και πριν έτσι και τώρα, οι Μάβερικς ήταν μπροστά στο σκορ και η Άλμπα ήταν αυτή που κυνηγούσε. Ο Τζέντοβιτς έβαλε «φωτιά» στην αναμέτρηση, με καλάθι και φάουλ, κάνοντας το 80-81, αλλά τελικά η ομάδα του Ντάλας έφτασε στη νίκη με το τελικό 84-89.

Τα δωδεκάλεπτα: 23-21, 39-45, 61-65, 84-89

Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Μόρλεϊ 6 (10ριμπ.), Τόμπσον 20, Μιράγες 2, Αβντάλοβιτς 13 (2), Γουντ 9 (1), Σούλτζε, Σάφαρτζικ 7 (1), Ιμπντίχι 12, Νέντοβιτς 15.

Μάβερικς (Καρλάιλ): Μάριον 12 (11ριμπ.), Νοβίτσκι 8, Κέιμαν 14, Μέιγιο 8 (2), Κόλισον 14 (1 3π., 9ασ.), Μπράντ 5, Κάρτερ 14 (4), Μπομπουά 4, Γουέστ 6 (1), Τζέιμς 2, Κράουντερ 2, Τζόουνς, Ακόγκνον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x