Ο Παναθηναϊκός πληρώνει τώρα τη λάθος επιλογή που έγινε στο θέμα του προπονητή, αφού ο Μπάκε αποδείχθηκε ο πλέον ακατάλληλος για να καθίσει στον πάγκο της ομάδας. Από τη στιγμή που πέρυσι η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε -σωστά- να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Μαλεζάνι, θα έπρεπε να το ψάξει πιο πολύ και να φέρει έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας, που θα εμπεριέχει το μικρότερο ρίσκο αποτυχίας. Γιατί θα πρέπει να πούμε ότι όποτε έρχεται ένας προπονητής από το εξωτερικό για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της αποτυχίας. Υπάρχουν ονόματα καταξιωμένων ξένων τεχνικών που έφυγαν ως αποτυχημένοι και ονόματα μέτριων και άσημων τεχνικών που έφεραν αποτέλεσμα. Εκτός αν ο Παναθηναϊκός πήγαινε σε Έλληνα προπονητή.
Όμως, υπάρχουν ελάχιστες επιλογές για το κύρος ενός Παναθηναϊκού. Όπως είπα ότι έκανε λάθος η διοίκηση του Παναθηναϊκού με την επιλογή του Μπάκε, έτσι και τώρα λέω ότι έκανε σωστά που τον έδιωξε τόσο νωρίς. Ο Μπάκε έδειξε ότι δεν είναι στο κλίμα της ομάδας. Δεν έχει δικαιολογία για την εικόνα της ομάδας, διότι υποσχέθηκε ότι θα είναι έτοιμη από το πρώτο παιχνίδι και εμείς είδαμε μία ομάδα η οποία μόνο στις φανέλες έμοιαζε στον Παναθηναϊκό. Δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες ούτε του προέδρου ούτε των φιλάθλων. Με τον Μπάκε στον πάγκο είδαμε μία ομάδα με πολλά προβλήματα. Φαίνεται ότι η ομάδα δεν έχει φυσική κατάσταση, δεν έχει πάθος και ψυχή και δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι στους παίκτες. Η απομάκρυνση του Μπάκε ήταν αναπόφευκτη. Τώρα όμως πρέπει να γίνει πολύ προσεγμένη κίνηση και να έρθει στον Παναθηναϊκό ένας ξένος προπονητής εγνωσμένης αξίας. Δεν αντέχει η ομάδα άλλα πειράματα. Έχουμε κουραστεί όλοι με τον προβληματικό Παναθηναϊκό των τελευταίων χρόνων. Πρέπει να μπουν οι βάσεις από την αρχή για να βρει η ομάδα τον δρόμο της.
Ο Παναθηναϊκός ξοδεύει πολλά χρήματα (και ειδικά φέτος) για μεταγραφές, αλλά δυστυχώς δεν φαίνονται τα χρήματα στο γήπεδο εξαιτίας κάποιων ατυχών επιλογών. Θαύματα δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Η εικόνα είναι αυτή που έχουμε δει από την αρχή του πρωταθλήματος. Το σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι δύσκολο από πλευράς ψυχολογίας. Οι παίκτες είναι πεσμένοι ψυχολογικά και από το αποτέλεσμα της Πάτρας και απ' όσα ακολούθησαν. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, διότι τα πόδια των παικτών θα είναι βαριά, αλλά θα πρέπει και οι παίκτες να συνειδητοποιήσουν ότι παίζουν στον Παναθηναϊκό, πως τα περιθώρια έχουν στενέψει και σε κάθε παιχνίδι θα δίνουν εξετάσεις.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






