Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Ποιο έργο του Φερέιρα στηρίζει ακριβώς η διοίκηση;

Δεν είμαι απ’ αυτούς που θεωρούν τον Φερέιρα «μυρωδιά», άχρηστο ή «παπατζή». Ούτε πιστεύω πως είναι αμέτοχος στο περσινό καλό διάστημα του Παναθηναϊκού, από τον Σεπτέμβρη ως τον Δεκέμβρη και ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τα φετινά χάλια. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να ρίξεις μια πέτρα και να τα ισοπεδώσεις όλα - αυτό όμως δεν βοηθάει.

Δεν είμαι απ’ αυτούς που θεωρούν τον Φερέιρα «μυρωδιά», άχρηστο ή «παπατζή». Ούτε πιστεύω πως είναι αμέτοχος στο περσινό καλό διάστημα του Παναθηναϊκού, από τον Σεπτέμβρη ως τον Δεκέμβρη και ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τα φετινά χάλια. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να ρίξεις μια πέτρα και να τα ισοπεδώσεις όλα - αυτό όμως δεν βοηθάει: όπως πέρυσι πιστώθηκε τις καλές και φτηνές μεταγραφικές επιλογές, έτσι φέτος πρέπει να μας εξηγήσει γιατί αποκαλεί το ρόστερ που ο ίδιος διάλεξε «αδύναμο και φτωχό». Πώς ο Κατσουράνης πέρυσι ήταν ο αρχηγός της ομάδας με τον οποίον μέχρι και απόψεις αντάλλασσαν σε κάποια διακοπή ενός αγώνα και φέτος έγινε «κακή επιρροή». Πώς η ομάδα πέρυσι έκανε κατά μέσο όρο 10 ή 15 τελικές σε κάθε αγώνα και φέτος κάνει μιάμιση με δύο παρά τέταρτο... Και πώς δεν έχουν αυτοπεποίθηση οι παίκτες που παίζουν στον Παναθηναϊκό και έχουν περισσότερη αυτοί που παίζουν στον Πλατανιά, τον Πανθρακικό, τον Πανιώνιο, τον ΠΑΣ...

Ναι, ήταν και τυχερός πέρυσι, του βγήκε ο Λέτο ως επιθετικός όχι μέσα από δουλειά στην προπόνηση αλλά επειδή ξέμεινε από επιθετικούς. Η τύχη όμως βοηθάει τους τολμηρούς και τους ικανούς, τα πράγματα δούλεψαν καλά τότε και η ομάδα κατάφερε όχι μόνο να μαζεύει βαθμούς αλλά και να ικανοποιεί αισθητικά τον κόσμο της με τη μπάλα που έπαιζε, μια ικανοποίηση που έκανε τον κόσμο να «ξεχάσει» τον διπλό ευρωπαϊκό αποκλεισμό και να πάει στο γήπεδο για να στηρίξει την προσπάθεια. Και παρόλο που μετά τον Δεκέμβρη ήρθε η κάμψη, τα κακά αποτελέσματα, η απώλεια των τριών ντέρμπι και του πρωταθλήματος, οι περισσότεροι είδαν στο πρόσωπό του τον «δάσκαλο» που θα μπορούσε έστω και με φτηνά υλικά να χτίσει κάτι όμορφο.

Απ’ ό,τι φαίνεται, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Μετά από ένα άθλιο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός είναι χωρίς εντός έδρας νίκη, ο κόσμος είναι εξαγριωμένος, οι παίκτες παραμένουν χωρίς αυτοπεποίθηση και χωρίς ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, plan - B όταν το πράγμα στραβώνει δεν υπάρχει, στο Europa χρειάζεται ένα θαύμα για να συνεχίσει και μετά τους ομίλους και το μέλλον προβλέπεται ακόμα πιο ζοφερό. Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν φαίνεται προκοπή με τον Φερέιρα στον πάγκο, όσο κι αν τον στηρίζει ο κ. Αλαφούζος: με ένα τόσο αποκρουστικό θέαμα που παρουσιάζει η ομάδα, δεν γίνεται να προσελκύσεις κόσμο ούτε στο γήπεδο, ούτε στη «Συμμαχία», ειδικά σε μια περίοδο όπου όλοι μετράνε μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Το θέμα είναι τώρα, αν στηρίζει πραγματικά και ολόψυχα ο κ. Αλαφούζος τον Φερέιρα επειδή τον πιστεύει και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι το τέλος της σεζόν ο κόσμος να χαλάσει ή αν θεωρεί ότι δεν έχει κάτι να προσφέρει η αλλαγή προπονητή, πέρα από μια πρόσκαιρη φρεσκάδα. Ή φυσικά αν δεν υπάρχουν χρήματα για την αποζημίωση του προπονητή, ο οποίος δεν το κουνάει μόνος του από μια ομάδα στην οποία σχεδόν κανένας δεν τον θέλει κι έχει αποτύχει παταγωδώς, προκειμένου να μην χάσει την αποζημίωση που θα πάρει αν απολυθεί... Αν ξέρουμε τι απ’ όλα αυτά ισχύει, θα μάθουμε και ποια μορφή έχει η στήριξη στον προπονητή, αν έχει ημερομηνία λήξης ή αν θα πορευτούμε όλη τη χρονιά κάπως έτσι. Ή και χειρότερα, αφού το καλύτερα όσο και να κοιτάμε στον ορίζοντα, δεν φαίνεται πουθενά.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x