Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Επιθετικοί με στυλ... βραζιλιάνικο

Από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού των τελευταίων ημερών μάθαμε ότι α) ο Ντιόγκο, θα φύγει μάλλον κακήν-κακώς το Γενάρη και β) ότι ο Τζιοβάνι θα επωμιστεί εφεξής το ρόλο του σκάουτερ της ομάδας στη Βραζιλία. Με δεδομένο ότι η ομάδα θα ψαχτεί για επιθετική ενίσχυση του ρόστερ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ο πειρασμός της σύνδεσης των δύο παραπάνω στοιχείων είναι μεγάλος. Aς ρίξουμε μια ματιά στους φετινούς αρχι-μπόμπερ του Brasileirao. Γράφει ο Γιάννης Τσαούσης.

Από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού των τελευταίων ημερών μάθαμε ότι α) ο Ντιόγκο, του οποίου το συμβόλαιο εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι, θα φύγει μάλλον κακήν-κακώς το Γενάρη και β) ότι ο Τζιοβάνι θα επωμιστεί εφεξής το ρόλο του σκάουτερ της ομάδας στη Βραζιλία. Με δεδομένο ότι η ομάδα θα ψαχτεί για επιθετική ενίσχυση του ρόστερ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ο πειρασμός της σύνδεσης των δύο παραπάνω στοιχείων είναι μεγάλος.

Κι επειδή πάνω στην τούρλα της βιασύνης, ο ΟΣΦΠ έχει κάνει ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά λάθη της ιστορίας του ψωνίζοντας από τη Βραζιλία (ναι Ντιόγκο, για ‘σένα λέμε πάλι, που έκανες προπόνηση στα «τελειώματα» μόνος σου στου Ρέντη και μετά πανηγύριζες τα γκολ σαν να έπαιζες κανονικά), ας ρίξουμε μια ματιά στους φετινούς αρχι-μπόμπερ του Brasileirao -επτά αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος- πριν τους δούμε να προσγειώνονται στα πρωτοσέλιδα και τους πηχυαίους τίτλους των σάιτς, ως «αυτοί που προτείνει “ο μάγος” και θα βγάλουν μάτια αν έρθουν»:

Φρεντ - Φλουμινένσε
Γκολ φέτος: 16
Ηλικία: 29
Εκτιμώμενη αξία: 6,5εκ. ευρώ
Διάρκεια συμβολαίου: Μέχρι τις 30/04/15
Κάτι άλλο ξέρουμε για τον κύριο; Πολλά, μια και το 2005 η Λιόν ξόδεψε 15εκ. ευρώ για να τον φέρει στη Γαλλία. Τριάμισι χρόνια αργότερα έφυγε από εκεί για να επιστρέψει στη Βραζιλία, περίπου ως «απροσάρμοστος». Πλούσια σε γκολ καριέρα στην πατρίδα του, πενιχρή σε αποτελέσματα στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση, απλησίαστος για τα ελληνικά δεδομένα.

Λουίς Φαμπιάνο - Σάο Πάουλο
Γκολ φέτος: 15
Ηλικία: 32
Εκτιμώμενη αξία: 5εκ. ευρώ
Διάρκεια συμβολαίου: Μέχρι τις 13/03/15
Κάτι άλλο ξέρουμε για τον κύριο; Οι συστάσεις περιττεύουν για τον άνθρωπο που (με εξαίρεση τη χρονιά 2002/3, στην Πόρτο) το μόνο που κάνει είναι να ξετινάζει τα δίχτυα των αντίπαλων τερματοφυλάκων, είτε παίζοντας στην Ισπανία, είτε στη Βραζιλία, είτε με την εθνική του. Φυσικά δεν θα τον δούμε ποτέ στα μέρη μας.

Μπρούνο Μινέιρο - Πορτουγκέζα
Γκολ φέτος: 14
Ηλικία: 29
Εκτιμώμενη αξία: 400.000 ευρώ
Διάρκεια συμβολαίου: Μέχρι τις 31/12/12
Κάτι άλλο ξέρουμε για τον κύριο; Καταρχάς ότι παίζει στην ομάδα από την οποία αποκτήθηκε ο Ντιόγκο. Κατά δεύτερον ότι το γεγονός πως το συμβόλαιό του εκπνέει στο τέλος του έτους ίσως σημαίνει ότι κάπου θ’ ακούσουμε το όνομά του. Κατά τρίτον ότι στοιχεία για τη «δράση» του είναι γνωστά μόνο από το 2009 και μετά -και αυτά λένε ότι από τότε μέχρι σήμερα έχει πετύχει 46 γκολ σε 88 εμφανίσεις.

Κιέζα - Ναούτικο
Γκολ φέτος: 12
Ηλικία: 26
Εκτιμώμενη αξία: 800.000 ευρώ
Διάρκεια συμβολαίου: Μέχρι το καλοκαίρι του 2014
Κάτι άλλο ξέρουμε για τον κύριο; Ότι ανέβασε μόνος του τη Ναούτικο από τη δεύτερη κατηγορία στην πρώτη, πετυχαίνοντας πέρυσι 21 γκολ. Α, και ότι πιθανώς το ψευδώνυμό του να είναι εμπνευσμένο από τον Ενρίκο Κιέζα, στράικερ που μεσουράνησε σε Σαμπντόρια, Πάρμα και Φιορεντίνα τη δεκαετία του ‘90.

Αλοϊζιο - Φιγκεϊρένσε
Γκολ φέτος: 12
Ηλικία: 24
Εκτιμώμενη αξία: 300.000 ευρώ
Διάρκεια συμβολαίου: Έλα μου ντε;
Κάτι άλλο ξέρουμε για τον κύριο; Ότι μάλλον τον ξεχνάμε, διότι τον «καπάρωσε» ως δανεικό η Σάο Πάουλο από τώρα για του χρόνου (δεν χολοσκάνε πάντως, διότι στο ρόστερ έχουν και «Λόκο» Αμπρέου και Ζούλιο «έλα-μωρή-ΑΕΚάρα» Σέζαρ).

Βάγκνερ Λοβ - Φλαμένγκο
Γκολ φέτος: 11
Ηλικία: 28
Εκτιμώμενη αξία: 8,5εκ. ευρώ
Διάρκεια συμβολαίου: Μέχρι τις 31/12/15
Κάτι άλλο ξέρουμε για τον κύριο; Δεινός «παστελωτής» αν βρεθεί στη μέρα του, γνωστός οπτικά για τα -συνήθως βαμμένα μπλε- dreadlocks του. Μύχιος πόθος του Ολυμπιακού από τότε που έπαιζε στην ΤΣΣΚΑ και τέτοιος θα παραμείνει.

Ερνάν Μπάρκος - Παλμέιρας
Γκολ φέτος: 11
Ηλικία: 28
Εκτιμώμενη αξία: 2εκ. ευρώ
Διάρκεια συμβολαίου: 30/01/14
Κάτι άλλο ξέρουμε για τον κύριο; Ο μόνος Αργεντινός στη λίστα μας. Ένας πραγματικός πολίτης του κόσμου καθώς -εκτός από την πατρίδα του και την Βραζιλία- έχει παίξει μπάλα στη Σερβία, την Κίνα, την Παραγουάη και τον Ισημερινό με όχι ιδιαίτερα θεαματικά αποτελέσματα.

Ζο - Ατλέτικο Μινέιρο
Γκολ φέτος: 10
Ηλικία: 25
Εκτιμώμενη αξία: 2,5εκ. ευρώ
Διάρκεια συμβολαίου: Άγνωστη
Κάτι άλλο ξέρουμε για τον κύριο; Ότι στην πραγματικότητα έκανε δύο σοβαρές χρονιές στην καριέρα του, τις δύο πρώτες στην ΤΣΣΚΑ -αυτές είναι άλλωστε που την τελευταία τετραετία του δίνουν ακόμα ψωμί. Επίσης, ότι είχε «παίξει» πολύ στον ελληνικό Τύπο όταν είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2009 για να κάνει μερικές μέρες διακοπές παρέα με τον Ντουντού και την οικογένειά του.

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x