Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Δεν υπάρχει μόνο η δόση στη ζωή μας

Ένα διάλειμμα κανονικότητας σε μια καθημερινότητα που μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο για τους περισσότερους. Άλλως, μερικές προτάσεις για απλά πράγματα που ταιριάζουν με το χειμώνα που έρχεται, με την ελπίδα να διώξουν -έστω και προσωρινά- το κρύο από το μυαλό και την καρδιά.

Ένα διάλειμμα κανονικότητας σε μια καθημερινότητα που μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο για τους περισσότερους. Άλλως, μερικές προτάσεις για απλά πράγματα που ταιριάζουν με το χειμώνα που έρχεται, με την ελπίδα να διώξουν -έστω και προσωρινά- το κρύο από το μυαλό και την καρδιά.

Διάβασμα
Όχι your average paperback «Κοελιά», την οποία κουβαλάς στο μετρό απλώς για να περνάει η ώρα. Αυτή είναι μια μυσταγωγία που χρειάζεται συνθήκες σπιτιού, ζέστη και την απαιτούμενη συγκέντρωση για τη «βύθιση» στον κόσμο του Χαρούκι Μουρακάμι. Σουρεαλιστής και μεταμοντέρνος Ιάπωνας μυθιστοριογράφος, δημιουργός ενός κόσμου με σαγηνευτικά μοτίβα και συναρπαστικούς ήρωες, που ταξιδεύουν τη φαντασία. Μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάγνωση είτε από το «Νορβηγικό δάσος» ή από το «Ο ελέφαντας εξαφανίζεται», για να καταλήξετε στο «Κουρδιστό πουλί». Όταν ολοκληρώσετε με τα ήδη υπάρχοντα -και όχι πριν, δεν ξεκινάμε από το τέλος πριν μπούμε στο πνεύμα- με το καλό να αγοράσετε και την τριλογία «1Q84», τα δύο πρώτα μέρη της οποίας μόλις κυκλοφόρησαν στα βιβλιοπωλεία (το τρίτο θα βγει τον Ιανουάριο).

Βόλτες
Με τα πόδια. Κάνουν καλό στην υγεία και επανεπιβεβαιώνουν ότι ο κόσμος συνεχίζει να γυρίζει κανονικά παρόλα όσα συμβαίνουν. Συνδυάζονται προαιρετικά με αγαπημένη μουσική ή ραδιόφωνο στ' αυτιά, σεξ (ενίοτε) και μαγείρεμα αμά τη επιστροφή στο σπίτι.

Δελτία ειδήσεων
Ελάχιστοι παραδέχονται ότι τα παρακολουθούν και όσοι το κάνουν το γυρνάνε στην πλάκα με ατάκες τύπου «έλα μωρέ, για πλάκα κοιτάω καμιά φορά, πάνω στο ζάπινγκ». Επειδή όμως αυτό δεν ισχύει για τους περισσότερους και στην πραγματικότητα -όσο και να έχουν μειώσει το χρόνο θέασης- «τα τραβάει ακόμα η καρδούλα τους», η λύση είναι μία. Παίρνετε μια βαθιά ανάσα και κόβετε το νήμα του μαζοχισμού που σας συνδέει μ’ αυτά μια και καλή. Εάν και όταν ξαναγίνουν κανονικά δελτία, το ξανασυζητάμε.

Επιτραπέζια παιχνίδια
Άχαστη αξία μέσα στο χρόνο. Από τη Monopoly στο Scrabble και από το Stratego στο Risk, παραμένουν η καλύτερη αφορμή για να μαζέψεις φίλους και να μοιραστείτε χρόνο αληθινό. Χαρτιά, σκάκι, τάβλι, videogames, Μυστήρια στο Πεκίνο, Taboo, Ιστορίες Μυστηρίου, you name it, δεν έχει σημασία. Περνάς καλά κι αυτό φτάνει.

Κουβέντα
Το καλοκαίρι ευνοεί την καυλάντα, ο χειμώνας την πιο ουσιαστική συζήτηση. Προσοχή όμως, ‘cause there is a catch here: Ο «καιρός» και το «πω-πω-έχουμε-κρίση-ας-το-επιβεβαιώσουμε-για-άλλη-μια-φορά». Όποιος αποφασίσει είτε να αγνοήσει τις δύο αυτές παραμέτρους, που λειτουργούν σαν το περίφημο «αντικούκου» στο γάλα του φαντάρου, είτε να τις ξεπετάξει στα πρώτα 5’ κάθε κουβέντας μπορεί να περάσει στο επόμενο στάδιο: Να συνομιλήσει γόνιμα και δημιουργικά, ανακαλύπτοντας πως όταν βρίσκεσαι σε περιβάλλον με κατάλληλα ερεθίσματα ο εγκέφαλος «απεγκλωβίζεται» μ’ ένα μαγικό τρόπο από το μπουντρούμι της καθημερινότητας και αποκαλύπτει στον κάτοχό του (αλλά και τους άλλους) ότι διαθέτει άπειρα δωμάτια προς εξερεύνηση -αρκεί να ξεκλειδώσεις την πόρτα και ν’ ανοίξεις τα παράθυρά τους να μπει μέσα λίγος φρέσκος αέρας.

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x