Παλαιότερες

Πληρώνει τα προηγούμενα λάθη και τη «μαγική εικόνα» (Sprotday / Βασίλης Σαμπράκος)

Το dvd του χθεσινού παιχνιδιού θα φανεί χρήσιμο στους επιστήμονες του ποδοσφαίρου, ως απόδειξη που τεκμηριώνει το αξίωμα ότι σε αυτό το άθλημα δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Η χθεσινή ΑΕΚ ήταν καλύτερη του χθεσινού Ολυμπιακού, δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες, δεν είδε αντίπαλο να δημιουργεί ευκαιρία ή να βάζει γκολ, κι όμως έχασε.

Πάμε στην εξήγηση: οι τρεις κλασικές ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου (με Λάκη, Ντελίμπασιτς, Ουντέζε) πέρασαν ανεκμετάλλευτες, όπως και όλες οι υπόλοιπες προσπάθειες που έφεραν «κιτρινόμαυρους» μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Η ΑΕΚ έβαλε μόνη της γκολ, λόγω της κακής στιγμής του λαβωμένου Εμερσον.

Και ήρθε το δεύτερο ημίχρονο. Όπως αποδείχθηκε, μεγαλύτερη ζημιά από το αυτογκόλ προκάλεσε η θλάση του «Εμο», αφού ο Ιβιτς δεν κατάφερε να δημιουργήσει. Οι ευκαιρίες λιγόστεψαν, μια και ο Ολυμπιακός κλείστηκε και δεν άφησε χώρους. Και δύο φορές που κατάφερε να βγει μέτωπο με τον Νικοπολίδη, ο Βασσάρας και ο βοηθός του της είπαν «όχι» (ανακάλυψαν χέρι στον Ντελίμπασιτς και οφσάιντ στον Λαγό). Το 1-0 είναι μαγική εικόνα, δεν αποδίδει δικαιοσύνη, αφού η ΑΕΚ (έστω και ανορθόδοξα στο β') ήταν καλύτερη του Ολυμπιακού επί 90' λεπτά.

Η ΑΕΚ του Φερέρ έδειξε χθες ότι δεν έχει βρει αυτοματισμούς για να ανοίγει κλειστές άμυνες και ότι δεν έχει χαφ με δημιουργικές αρετές ικανές να της κάνουν τη διαφορά απέναντι σε ομάδες που παίζουν πίσω από την μπάλα. Γι' αυτό και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που της έδωσε ο Τζόρτζεβιτς με την αποβολή του.

Το «μηδέν» που πήρε τελικώς η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη δεν θα το πλήρωνε τόσο ακριβά, αν δεν είχε «πάθει» στα ματς με ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Ατρόμητο. Μένει να μας αποδείξει αν θα βρει κουράγιο για να δουλέψει απτόητη από το -9 που έχει από τον πρωτοπόρο. Ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να αντλήσουν κουράγιο από τη διαπίστωση ότι σε όλα τα ματς που έχουν δώσει ήταν καλύτεροι του αντιπάλου τους. Αν μάθουν να στέλνουν την μπάλα μέσα, η χθεσινή ΑΕΚ του α' ημιχρόνου έχει μέλλον. Εχει δείξει πιο «ομάδα», πιο καλά δουλεμένη από τους αντιπάλους της. Και είναι ικανή να «γυρίσει» την κατάσταση και να τη φέρει πιο κοντά στα μέτρα της.

ΥΓ.: Η χθεσινή απόδοση του Ζήκου και η μεταμόρφωση της ΑΕΚ είναι μια ηχηρή απάντηση στους άμπαλους που έσπευσαν να χλευάσουν την εκτίμηση ότι ο «Μονεγάσκος» είναι ικανός να αλλάξει την εικόνα της ομάδας με την παρουσία του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x