Nα γελάσεις ή να κλάψεις; Να γελάσεις επειδή ο Ολυμπιακός πέτυχε τον αντικειμενικό του στόχο, που ήταν η ισοπαλία. Να κλάψεις που δεν μπόρεσε ούτε ένα λεπτό να κρατήσει το προβάδισμα για να ξορκίσει την κατάρα του «διπλού». Σίγουρα, τα πράγματα θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα.
Στο πρώτο ημίχρονο οι πρωταθλητές γλίτωσαν πάμπολλες φορές. Οταν πέρασε η μπόρα και η νίκη τους δόθηκε στο πιάτο, δεν τη γεύτηκαν. Η Σαχτάρ ήταν όπως την περιμέναμε. Μια καλή ομάδα από τη μέση και μπροστά και με χτυπητές αδυναμίες στα μετόπισθεν. Δύο γκολ μακριά από το σπίτι σου είναι εξαιρετικός απολογισμός. Και πάλι όμως δεν ήταν αρκετός για τη νίκη.
Η αμυντική γραμμή «πούλησε» τους τρεις βαθμούς. Πόσα γκολ πρέπει να πετύχει ο Ολυμπιακός κάθε φορά για να πάρει τη νίκη; Δύο έβαλε με τη Βαλένθια, τέσσερα έφαγε. Δύο έβαλε στο Ντόνετσκ, άλλα τόσα δέχθηκε και δεν κέρδισε. Σε μια τέτοια ισοπαλία, το ποτήρι είναι πάντα είτε μισοάδειο είτε μισογεμάτο. Μπορούσε να είχε διασυρθεί στο α', θα μπορούσε να κερδίσει στο β'. Εξαρτάται πώς θες να το δεις. Η ισοπαλία «χρυσώνει το χάπι» και αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Για να πας μπροστά, πρέπει να ξεπεράσεις τις «παιδικές ασθένειες».
Ο Ολυμπιακός δεν είναι χθεσινός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάθε φορά όμως παίζει λες και είναι η πρώτη φορά. Συγγνώμη, αλλά αν έχεις φιλοδοξίες, όσο άσχημα κι αν παίζεις και ο τερματοφύλακας σου σε γλιτώνει από μισή ντουζίνα γκολ, όταν ο αντίπαλος σου χαρίζει το ματς τότε εσύ το παίρνεις. Ακούγεται υπερβολικό, μα το «πάλι καλά» δεν ταιριάζει σε μια ευρωπαϊκή ομάδα. Ούτε το «αυτή τη φορά δεν φάγαμε γκολ στο 80+». Καλή η πλάκα, αλλά το ματς δεν ήταν φιλικό.
Επί του καθαρά πρακτικού, αυτή η ισοπαλία κράτησε τον Ολυμπιακό στο κόλπο για την τρίτη θέση. Ολα τα υπόλοιπα περί «άθλου», «μεγάλης εμφάνισης» και του «παραλίγο» ας μείνουν στο ράφι. Η ομάδα του Πειραιά είναι μια μικρομεσαία του Τσάμπιονς Λιγκ που σπανιότατα ξεφεύγει από τις συνήθειές της. Με την παράδοση που έχει στη διοργάνωση, αν χαίρεται για αυτό τον βαθμό, τότε δεν θα κάνει ποτέ της την υπέρβαση.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






