Νίκος Κατσαρός

Ποιος υπολογίζει την ΑΕΚ...

Το επιχείρημα ότι οι διαιτητές πρέπει να σέβονται την ΑΕΚ επειδή είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα κατά τη γνώμη μου δεν στέκει.

Το επιχείρημα ότι οι διαιτητές πρέπει να σέβονται την ΑΕΚ επειδή είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα κατά τη γνώμη μου δεν στέκει. Οι διαιτητές οφείλουν να εφαρμόζουν τους κανονισμούς και να είναι δίκαιοι, ανεξάρτητα από το χρώμα της φανέλας και το σήμα των ομάδων που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή τη βασική αρχή δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες διαιτητές την παρακάμπτουν, τουλάχιστον όταν παίζουν αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Είναι πλέον κοινός τόπος ότι οι διαιτητές μας δέχονται και υποκύπτουν σε πιέσεις και αυτός είναι ο λόγος που τους οδηγεί στα λάθη. Και ευνοημένοι από αυτήν την κατάσταση είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να πιέζουν, αλλά και να προστατεύουν τους διαιτητές που ακολουθούν το ρεύμα του εκάστοτε ισχυρού.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ο κ. Σαρρής εξελέγη επειδή είχε την υποστήριξη του Ολυμπιακού. Παραδοσιακά τη θέση αυτή καταλαμβάνει όποιος έχει τις ευλογίες του ενός από τους δύο «μεγάλους», ανάλογα με το ποιος έχει το επάνω χέρι σε κάθε εποχή. Οι μικρότεροι απλά φροντίζουν να συντάσσονται μαζί του για να παίρνουν τα λεγόμενα «σπόρια» από τους διαιτητές και, σε κάθε περίπτωση, να μην γίνονται στόχος τους.

Η ανυπόληπτη διοικητικά τα τελευταία χρόνια ΑΕΚ έχει περιληφθεί στο γκρουπ των συλλόγων που ούτε να πιέσουν μπορούν, ούτε να διεκδικήσουν ίση μεταχείριση. Και αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό εφέτος, που οι αγωνιστικές της δυνατότητες είναι εντελώς περιορισμένες και από τη στιγμή που δεν μπορεί να σημειώνει νίκες με καθαρά σκορ, οι σε βάρος της αδικίες γίνονται κραυγαλέες και καθοριστικές.

Δεν ξέρω αν θα τιμωρηθεί ο Ζαχαριάδης και οι - τραγικοί- βοηθοί του. Αυτό άλλωστε έχει μικρή σημασία. Ο συγκεκριμένος διαιτητής έχει αρκετές τιμωρίες στο παθητικό του κι όμως διατηρείται στους πίνακες. Αλλά κι αν τιμωρηθεί θα βρεθεί κάποιος άλλος που δεν θα διστάσει να σφυρίξει την ΑΕΚ χωρίς να πολύ σκοτίζεται αν θα την αδικήσει. Ακριβώς επειδή η Ένωση έχει πάψει να είναι υπολογίσιμο μέγεθος στα άδυτα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x