Τσάρλυ

Μπλόκο στην Βέροια

Ο Τσάρλυ γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού στη Βέροια και για τη δουλειά που πρέπει να γίνει στη διακοπή.

Χαίρετε κύριοι,

Όσο καλή δουλειά και να κάνει ο Ρότσα είναι δεδομένο πως θα υπάρχουν παιχνίδια που το ρόστερ θα φωνάζει πως είναι προβληματικό. Στη Βέροια ο Καλαϊτζίδης έδειξε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του και δικαιώθηκε. Παρέταξε ένα επιθετικό σχήμα με 4 δημιουργικούς ποδοσφαιριστές πίσω από τον Ιωάννου και έδωσε ακόμα πιο φιλόδοξες εντολές. Ζήτησε από τους μεσοεπιθετικούς του να πιέζουν εξαντλητικά την αρχική προσπάθεια ανάπτυξης του Παναθηναϊκού και κατάφερε να αναδείξει όλες του τις αδυναμίες.

Πραγματικά στην πίεση των παικτών της Βέροιας οι Βιτόλο, Ζεκά, Σισοκό ήταν για λύπηση. Επίσης εκτέθηκε και ο Χριστοδουλόπουλος γιατί από αυτόν θα περίμενε κανείς να αντιληφθεί την κατάσταση και να συγκλίνει να δώσει ένα χέρι βοηθείας. Ο Λάζαρος για ακόμα ένα παιχνίδι δεν έβγαλε προσωπικότητα. Είναι απίστευτο αλλά σε παιχνίδι Βέροια – Παναθηναϊκός οι παίκτες του Καλαϊτζίδη είχαν απαντήσεις για όλα. Ήθελε για παράδειγμα ο Ρότσα να ανεβάσει τον Μαρίνο για να ελευθερώσει τον Μαυρία, ο Γκιγέρμο έκοβε τον μπακ του Παναθηναϊκού με το που σκεφτόταν να περάσει την σέντρα. Πήγαινε να συγκλίνει ο Λάζαρος, ο τρόπος που λειτουργούσε επιθετικά ο Γεωργιάδης έβαζε άλλο ένα πρόβλημα στην άμυνα του Παναθηναϊκού αντί να λύσει.

Πραγματικά βλέποντας την εικόνα του αγώνα αρκετά πράγματα ήταν εντυπωσιακά. Είχα διαπιστώσει την βελτίωση της Βέροιας με τον Καλαϊτζίδη στον πάγκο, ομολογώ όμως πως δεν μπορούσα να φανταστώ αυτόν τον συνδυασμό φυσικής κατάστασης και τεχνικής κατάστασης που έβγαλαν οι τρεις μεσοεπιθετικοί τους. Ο Ολαϊτάν ξεκίναγε από αριστερά αλλά σύγκλινε προς τα μέσα και μαζί με τους Μπαργκάν, Γκιγέρμο έκαναν όργια. Πίεζαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού τους έπαιρναν για πλάκα τη μπάλα και δημιουργούσαν εντυπωσιακές συνεργασίες μεταξύ τους αλλά και αξιοποιούσαν τα ανεβάσματα του Γεωργιάδη και τις κινήσεις του Ιωάννου. Ο Παναθηναϊκός ήταν για λύπηση. Ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή θα συνέβαινε.

Με κάθε ευκαιρία στην εκπομπή που κάνουμε με τον Σούτο τονίζουμε πως το ρόστερ είναι προβληματικό. Ο Ρότσα σίγουρα έχει δώσει ρόλους, βοήθησε κάποιους ποδοσφαιριστές να αναδειχθούν αλλά είναι δεδομένο πως η χρονιά θα έχει ακόμα πολλές και ηχηρές σφαλιάρες. Κάποια στιγμή φοβήθηκε τα χειρότερα γι’ αυτό το λόγο έβαλε και τον Σο σε ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ για να κρατηθεί το σκορ στα επίπεδα του 3-0.

Ο Χαμπίπ έκανε ένα περίεργο σουτ πέφτοντας άλλαξε δυο πάσες αλλά το περισσότερο διάστημα αναλώθηκε στο παιχνίδι που ταιριάζει στο σωματότυπό του. Δηλαδή σε τσαμπουκάδες δικαιώνοντας τον Αλαφούζο που δήλωσε πρόσφατα πως έπαθε απανωτές θλάσεις γιατί είναι ασυγκράτητος. Η αλήθεια πάντως είναι πως με το σωματότυπο που έχει μόνο σε ποδόσφαιρο πολύ χαμηλού επιπέδου θα μπορούσε να πάρει ρόλο που θα του έδινε τη δυνατότητα να περνά το κέντρο.

Ο Ρότσα έχει πλέον χρόνο να δουλέψει με την ομάδα του. Παρά την άσχημη τελευταία εικόνα, στο πρώτο μέρος της δουλειάς που ανέλαβε είναι κάτι παραπάνω από επιτυχημένος. Μάζεψε ένα συνονθύλευμα και έδωσε ρόλους. Φάνηκε όμως στα παιχνίδια με Πλατανιά, Βέροια και στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό πως όταν ο αντίπαλος μπορεί να πρεσάρει σε ένταση και με επιθετική διάθεση την αρχική προσπάθεια δημιουργίας υπάρχει πρόβλημα.

Θα χρειαστεί να δουλέψει αρκετά με τους παίκτες του, τουλάχιστον το ελάττωμα αυτό να ξαναπαρουσιαστεί σε νορμάλ επίπεδα και να μην ξαναδούμε αυτήν τη χαοτική εικόνα της Βέροιας. Κλείνοντας θεωρώ πως αν ο Καλαϊτζίδης μπορεί να κρατήσει για δύο ακόμα μήνες σε αυτά τα επίπεδα φυσικής κατάστασης τους παίκτες του, η ομάδα θα σωθεί εύκολα. Πιθανότατα ο Καρύδας που είναι γυμναστής να έκανε καλή δουλειά στον τομέα που γνωρίζει και οι ποδοσφαιριστές εξαργυρώνουν την δουλειά που έκαναν μαζί του παίρνοντας οδηγίες από κάποιον κανονικό προπονητή.

Χαιρετώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x