Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Λιγότερα και περισσότερα

Δεν ζητάμε τα πολλά για να ικανοποιηθούμε με τα λίγα. Ζητάμε λιγότερα από κάποια και περισσότερα από κάποια άλλα, αλλιώς δεν γίνεται δουλειά.

Η χρονιά που έρχεται, μακάρι να φέρει μαζί της λιγότερα:

-Ψέματα: Ούτα αυτά που λένε στα μούτρα μας, ούτε αυτά που ανακοινώνονται ως ευσεβείς πόθοι που δεν θα εκπληρωθούν ποτέ. Ούτε αυτά της συνήθειας, ούτε αυτά της διαστροφής, ούτε αυτά που «δεν πονάνε». Και να μην τα λέμε επίσης, ούτε λόγω δειλίας, ούτε για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις με λεκτικές διμούτσουνες οχιές.

-Ξεφτίλα: Όσο λιγότερη, τόσα περισσότερα κέρματα αξιοπρέπειας μετράς στο πορτοφόλι σου. Όσο δεν τη νιώθεις, τόσο αντέχεις, νιώθεις δυνατός. Δεν είναι ποτέ λύση να υποκύπτεις στη φτήνια της, ούτε φυσικά να υποβάλλεις άλλους στο αρρωστιάρικο άγγιγμά της.

-Κακοτροπιά: Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι για να γίνονται τα πράγματα. Εδώ και αρκετό καιρό επιλέγεται σχεδόν πάντα από την πλειοψηφία των ανθρώπων ο πιο κακός. Ο πιο αγενής, ο πιο απάνθρωπος, ο πιο μίζερος, αυτός που είναι σα να σου λέει πως ό,τι συμβαίνει πρέπει να το εκλαμβάνεις ως τιμωρία. Λιγότερη απ’ αυτή τη γενναία δόση κακοτροπιάς μπορεί να μην αλλάξει την ουσία των πραγμάτων, θα αλλάξει όμως αρκετά την ψυχολογική διαδικασία μέσω της οποίας καταλήγουμε σ’ αυτά.

-Χολή της οργής και της άγνοιας: Από τις χειρότερες ανθρώπινες εκφάνσεις, απαντάται σχεδόν πάντα ανάμεσα στους δογματικούς. Ξεκινάει από μηχανισμός άμυνας και γίνεται ένα από τα αποκρουστικότερα και εμετικότερα επιθετικά όπλα. Λιγότερη ακατέργαστη οργή -η οποία κατευθύνεται κατά πάντων- και λιγότερη άγνοια να τη συνοδεύει θα ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μας συμβεί -κι ας μην το ξέρουμε ακόμα.

Η χρονιά που έρχεται, μακάρι να φέρει μαζί της περισσότερη:

-Αφοσίωση: Σε ό,τι καταπιανόμαστε. Σε όποιον καταπιανόμαστε μαζί του. Σε ‘μας τους ίδιους, την ελπίδα της κάθε νέας μέρας. Αποδεδειγμένα το καλύτερο ενεργειακό γιατρικό.

-Κατανόηση: Του ενός για τα θέματα του άλλου, του καθενός για το «downgrading» του διπλανού του, όλων για τις στροφές που «έπεσαν», το safe mode που επικρατεί, την ανάγκη για μείωση της μέσα μας αβεβαιότητας.

-Δύναμη: Ψυχική, σωματική, πνευματική. Απαραίτητο εφόδιο για την κάθε επόμενη στροφή, όσοι έχουν και στο ρεζερβουάρ να δίνουν στους γύρω τους.

-Αγάπη: Πέρα και πάνω απ’ όλα. All you need is love and love is all you need. Χρόνια πολλά σε όλους.

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x