Τσάρλυ

Το ματ του Τσιώλη και το ψυγείο δώρο

Ο Τσάρλυ γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα της ΑΕΚ στην Τρίπολη και το γκολ του Καραγκούνη στην Αγγλία.

Χαίρετε κύριοι,

To Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν γεμάτο. Στην Τρίπολη η ΑΕΚ παρότι προηγήθηκε δεν πήρε ούτε βαθμό. Κατάφερε μάλιστα να δεχτεί δύο γκολ στην κόντρα, παρότι είχε το σκορ που ήθελε. Μόνο τον τρόπο που δέχτηκε το τέρμα της ισοφάρισης και της ανατροπής να δει κανείς, καταλαβαίνει πόσο ανοργάνωτη είναι η ομάδα του Λίνεν. Δύο βαθιές μπαλιές τριάντα μέτρων του Τσάμπουρη ήταν ικανές να ανοίξουν την άμυνα της ΑΕΚ. Το παιχνίδι του Σαββάτου ουσιαστικά το πήρε ο Τσιώλης με την αλλαγή που αποδείχθηκε κίνηση ματ στο 37ο λεπτό.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Λίνεν με την τακτική του με τρεις χαφ είχε δυσκολέψει την ανάπτυξη της Τρίπολης. Ανασταλτικός παράγοντας ήταν η παρουσία του Καλατζή στα αριστερά, καθώς δεν είναι καλός στο ένας με έναν και δεν μπορούσε να αναδείξει τις αδυναμίες του Αρκούδα. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Αστέρας απειλούσε μόνο από την πλευρά του Παπαδημητρίου όπου και είχε δημιουργήσει με τον Ναβάρο τις ευκαιρίες στο 9ο και στο 10ο λεπτό.

Ο Τσιώλης έγκαιρα διάβασε σωστά το παιχνίδι και βάζοντας τον Φραγκούλη ελευθέρωσε τους Ράγιο, Ντε Μπλάσις. Ο Ράγιος πήγε αριστερά πολλές φορές άλλαζαν ρόλους με τον Ντε Μπλάσις και ο Αστέρας έχοντας πολλούς παίκτες ικανούς στο να τριπλάρουν στο ένας με έναν τον αντίπαλο ανέδειξε τις αδυναμίες της ΑΕΚ.

Ο Λίνεν δεν έχει πολύ χρόνο. Θα πρέπει να κρατήσει από το παιχνίδι της Τρίπολης την καλή εικόνα του Πετρόπουλου που έδωσε το δικαίωμα για πρώτη φορά στους παίκτες της ΑΕΚ να ακουμπάνε τη μπάλα στον σέντερ φορ τους και να επενδύσει στην βελτίωση που μπορεί να έχει επιθετικά η ομάδα του με τον Γροντή αριστερά αντί του Φουρτάδο και του Πετρόπουλου αντί του Παυλή στην κορυφή. Πλέον πρέπει να αφήσει τις τρέλες επιλογές και με τους Μητρόπουλο, Κορδέρο, Γκερέιρο να δημιουργήσει μια τεχνικά προικισμένη τριάδα στον άξονα, όπου μαζί με τον Γρόντη που παίζοντας στα αριστερά είναι ένας επιπλέον δημιουργός, να φτιάξουν την ανάπτυξη της ΑΕΚ, να αξιοποιήσουν την ταχύτητα του Φούντα, και την ικανότητα του Πετρόπουλου να παίρνει πλάτη από τα αντίπαλα στόπερ.

Αυτό το χάρισμα του Πετρόπουλου ο Λίνεν θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί γιατί πλέον έχει ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση και θα μπορεί να μένει περισσότερο χρόνο η μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Χρόνος πλέον δεν υπάρχει, ο Λίνεν ξόδεψε άλλωστε αρκετό χτίζοντας σχέδιο με τον Φουρτάδο αριστερό εξτρέμ και τον Παυλή φορ. Με την Ξάνθη το Σάββατο η ΑΕΚ και ο Λίνεν παίζουν τελικό. Προβλήματα έχει αλλά σε καμία περίπτωση το ρόστερ που διαχειρίζεται ο Γερμανός δεν είναι χειρότερο από του Άρη.

Μιας και πιάσαμε παιχνίδι του Σαββάτου, ο Καραγκούνης παίζοντας 4ο αγώνα σαν βασικός μέσα σε 12 μέρες πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ και κράτησε τη Φούλαμ ζωντανή. Ο Κάρα γνωρίζει την αναγνώριση στο πιο δύσκολο, στο πιο προβεβλημένο πρωτάθλημα του κόσμου. Αν είναι κύριος κανονικά το καλοκαίρι θα πρέπει να κάνει από ένα ψυγείο δώρο στους Αλαφούζο και Φερέιρα. Δεν ξέρω αν το έχει συνειδητοποιήσει αλλά το δώρο που του έκαναν αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι τεράστιο. Του έδωσαν τη δυνατότητα να γλιτώσει από αυτό το άρρωστο σωματείο και να κάνει το ιδανικό τελείωμα στην καριέρα του παίζοντας στο επίπεδο που του αξίζει.

Είναι αστείο αλλά περίπου όσο έχει χρησιμοποιηθεί τις τελευταίες 20 ημέρες από τον Γιολ ήταν ο χρόνος που έπαιξε πέρυσι στον Παναθηναϊκό του Φερέιρα. Δεν υπερβάλω, στο πρωτάθλημα που το καλύτερο δίδυμο αμυντικών χαφ που μπορείς να βρεις είναι αυτό των Κόρμπος, Ζησόπουλος για τον Καραγκούνη περίσσεψαν 572 λεπτά. Όπως είπαμε όμως ψυγείο δώρο στους Φερέιρα, Αλαφούζο. Μιλάμε άλλωστε για έναν σύλλογο που συστηματικά πλέον σπιλώνει ποδοσφαιριστές και τους διώχνει για λόγους που καμία σχέση δεν έχουν με το αγωνιστικό. Και στον ομαδικό αθλητισμό δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να παίρνονται αποφάσεις που όλοι γνωρίζουν πως δεν έχουν να κάνουν με τους αγωνιστικούς λόγους.

Η μπάλα όμως είναι δίκαιη και μια τόσο παράλογη απόφαση όπως η αδικαιολόγητη καρατόμηση του Βύντρα τιμωρήθηκε με το ποιο σκληρό τρόπο. Την Κυριακή ξεχώρισε η παλικαρίσια νίκη του Άρη και η ανατροπή του ΠΑΟΚ. Την ομάδα του Δώνη τη βοήθησε πολύ η είσοδος του Κατσουράνη. Ο Πανθρακικός αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, ο ΠΑΟΚ είχε εύκολη κατοχή και υπήρχαν κενοί χώροι ειδικά όποτε ανέβαιναν τα μπακ. Η ικανότητα που έχει ο Κατσουράνης να αλλάζει σωστά το παιχνίδι βοήθησε τον ΠΑΟΚ να ξεκλειδώσει την άμυνα του Πανθρακικού. Για τον ΠΑΟΚ δεν γράφω περισσότερα καθώς με αυτόν θα ασχοληθούμε στο επόμενο κείμενο. Περιμένω πάντως με αγωνία να δω αν ο Σαββίδης θα κάνει την μεγάλη μεταγραφή κλείνοντας τον Λάζοβιτς.

Χαιρετώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x