Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Η διαφορά ώρας και η διαφορά φάσης...

31 Ιανουαρίου ή 1 Φεβρουαρίου; Όποια μέρα και να ισχύει, μιλάμε για βαρυχειμωνιά...

Τελικά πότε έμεινε ελεύθερος ο Μπόιντ; 1η Φεβρουαρίου με ώρα ΗΠΑ ή 31η Ιανουαρίου με ώρα Ελλάδας; Και τι θα πει η ΕΠΟ, όπου οι άνθρωποι εκεί είναι πολυταξιδεμένοι, πολίτες του κόσμου και ξέρουν από διαφορές ωρών, τζετ-λανγκ και άλλα τέτοια; Μικρή σημασία μπορεί να έχει βέβαια, εφόσον ο ποδοσφαιριστής ζητάει παραπάνω απ’ όσα είχαν πει στο μιλητό - κατάλαβε ότι ο Παναθηναϊκός τον έχει περισσότερο ανάγκη απ’ όσο έχει εκείνος να επιστρέψει στην Ευρώπη και να παίξει μπάλα και το εκμεταλλεύεται καταλλήλως.

Στην «πράσινη» βαρυχειμωνιά, σημασία δεν έχει η τελευταία μέρα του Γενάρη ή η πρώτη του Φλεβάρη, αλλά όλα αυτά που γίνονται στο γόνατο: εδώ και καιρό πρώτη προτεραιότητα - υποτίθεται - ήταν η απόκτηση επιθετικού. Αποκτήθηκε λοιπόν αριστερό μπακ, τρεις μεσοεπιθετικοί, έγινε προσπάθεια για άλλα δυο κεντρικά χαφ (Ανάκογλου - Γιάννη Παπαδόπουλο), αλλά επιθετικός δεν αποκτήθηκε. Και η ατάκα του Γιάννη Αλαφούζου «μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου έχουμε καιρό» χάνει τη σημασία της, όταν έχουμε φτάσει στις 4 Φεβρουαρίου, επιθετικός δεν έχει αποκτηθεί, «εξετάζονται πολλοί» - ο εξής ένας, ο Μπόιντ (για την περίπτωση του οποίου υπάρχουν ένα σωρό αντικειμενικές δυσκολίες) και στο επόμενο ματς ο Τοτσέ θα είναι εκτός λόγω καρτών και η ομάδα χωρίς επιθετικό.

Όχι ότι αν ερχόταν σήμερα ο Μπόιντ ή κάποιος άλλος, θα ήταν όλα λυμένα - θα έπρεπε με 3-4 προπονήσεις να μπει και να παίξει σε λίγες μέρες. Αλλά ούτε καν αυτή την πολυτέλεια δεν έχει ο Παναθηναϊκός. Και μένει να δούμε αν πίσω από τον Μπόιντ, δηλαδή από έναν παίκτη που έχει να παίξει μήνες αλλά ελπίζουμε να δώσει λύσεις, υπάρχει plan B, υπάρχει εναλλακτική λύση, υπάρχουν άλλα ονόματα στη λίστα, ή αν θα φτάσουμε στις 11 Φεβρουαρίου και θα λέμε «δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε επιθετικό». Το οποίο κανονικά θα έπρεπε να ήταν «δυστυχώς δεν προνοήσαμε και δεν μεριμνήσαμε να κάνουμε απολύτως τίποτα για να πάρουμε επιθετικό», τη στιγμή που άλλες ομάδες με παρόμοιο επιθετικό πρόβλημα σε σχέση με αυτό του Παναθηναϊκού (π.χ. ΑΕΚ και Ατρόμητος) ή ακόμα μικρότερο (π.χ. ΠΑΟΚ), μια χαρά έκαναν τα κουμάντα τους παίρνοντας Πετρόπουλο, Μάντζιο, Ναπολεόνι και Καμαρά.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x