Γιώργος Μαζιάς

Τεσσάρα για το τέταρτο αστέρι

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την επικείμενη κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό.

Βελόνα και κλωστή πήρε ο Ολυμπιακός. Εραψε το τέταρτο αστέρι με τεσσάρα στην Κρήτη. Μαθηματικά θα το κατακτήσει το πρωτάθλημα την Κυριακή το βράδυ αν δεν νικήσουν ΠΑΟΚ και Αστέρας. Ακόμη κι αν δεν το κάνει τώρα, έχει σερί ματς μπολ με πρώτο αυτό του ντέρμπι με την ΑΕΚ την ερχόμενη αγωνιστική στο Φάληρο. Η επικείμενη κατάκτηση του τίτλου δεν είναι το ζήτημα.

Εδώ και πολύ καιρό με τη διαφορά να έχει πάρει αστρονομικές διαστάσεις από τον δεύτερο, απλά περιμένουμε την στέψη. Για τον Ολυμπιακό αυτό που μετράει τις μέρες που διανύουμε είναι να παίξει καλή μπάλα. Το έκανε και μάλιστα πολύ καλά. Το ωραίο θέαμα συνδυάστηκε με τεσσάρα. Φουλ επίθεση και αποτελεσματικότητα στο δεύτερο μέρος. Αυτό που θέλει ο Μίτσελ βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Τα ματς με Αρη και ΟΦΗ είναι σε ένα βαθμό εκείνο που ζητάει ο Ισπανός τεχνικός. Το εξίσου σημαντικό είναι ότι οι παίκτες του δεν το παράτησαν το παιχνίδι.

Ακόμη κι όταν έβαλαν το δεύτερο γκολ σφραγίζοντας τη νίκη συνέχισαν να προσπαθούν. Εκαναν ευκαιρίες και ήταν αποτελεσματικοί. Φουλ επίθεση και... ντου από παντού. Γκολ από Βλαχοδήμο και Παπάζογλου που μπήκαν κι αυτοί στη λίστα των σκόρερς. Πλουραλισμός και ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Τα ρεκόρ έρχονται και ο Μίτσελ στα τελευταία ματς που απομένουν ως το τέλος μπορεί να δοκιμάσει συστήματα και παίκτες ενόψει της νέας χρονιάς. Η κατάκτηση του τίτλου δεν σημαίνει ότι θα κατεβάσει ρολά η ομάδα του Πειραιά. Συνεχίζει σε φουλ ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα...

Μεγάλη νίκη πέτυχε και ο Ατρόμητος. Εργο Μάντζιου. Αυτή τη φορά τα δοκάρια δεν τον σταμάτησαν και η ομάδα του Περιστερίου πέρασε από μια δύσκολη έδρα. Εχει εξασφαλίσει την παρουσία της στην τετράδα και ξεμπούκησε κι αυτή έπειτα από σερί άγονων αγώνων. Ευκαιρίες έκανε, αλλά γκολ δεν έβαζε. Ο Πανθρακικός δεν ήταν χειρότερος, αλλά εκείνο που πάντα μετράει είναι το ποιος βάζει τη μπάλα στα δίχτυα.

Μάχη μέχρι τέλους θα δώσει η Κέρκυρα. Μπορεί να είναι στη δυσμενέστερη θέση, αλλά δεν τα παρατάει. Ο Πλατανιάς αλλιώς τα υπολόγιζε, μα δεν είναι πάντα τόσο απλό. Οσο κι ο αντίπαλός σου είναι πρώτο φαβορί για την πτώση τίποτα δεν το κερδίζεις αν δεν το προσπαθήσεις. Το σίγουρο πια είναι ότι η ουρά έχει γίνει δύσκολο σταυρόλεξο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x