Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Αυτό θέλει ο Μουρίνιο

Βεβαίως και θα φύγει ο Μουρίνιο το καλοκαίρι από τη Ρεάλ. Το θέμα είναι το «πώς».

Αν υποθέσουμε ότι ο Μουρίνιο κάνει κάθε βράδυ την προσευχή του στον Ύψιστο, ένα πράγμα του ζητάει: «Θεούλη μου, κάνε σε παρακαλώ να πάρω το Champions League και να εξαφανιστώ πριν το σφύριγμα της λήξης όπως μόνο εγώ ξέρω!» Αυτό λαχταράει ο Μουρίνιο, όπως έκανε τότε με την Πόρτο που σηκώθηκε κι έφυγε λες κι είχε βγάλει εισιτήριο για Λονδίνο κι έφευγε το αεροπλάνο. Αυτό θέλει να κάνει και τώρα και υποψιάζομαι πως και πάλι η κατεύθυνση είναι το Νησί.

Θα είναι ο ιδανικός τρόπος για να τελειώσει μια δύσκολη χρονιά, που όσο πάει και καλυτερεύει: η Ρεάλ έχασε το πρωτάθλημα από πολύ νωρίς πετώντας βαθμούς δεξιά κι αριστερά, οι πάλιουρες του έκαναν πόλεμο, τα ΜΜΕ του την έπεσαν, ο Ίκερ κελαηδούσε τα πάντα στην Σάρα κι η Σάρα τα έβγαζε στη φόρα, οι οπαδοί χωρίστηκαν στα δυο, ο Πρόεδρος Πέρεθ αναγκάστηκε να συγκαλέσει έκτακτη συνέντευξη τύπου μπας και σβήσει τη φωτιά. Κάποιοι υποστήριζαν ότι ούτε τη χρονιά δεν θα βγάλει ο κόουτς. Πόσο λίγο τον ξέρουν... Δεν υπάρχει τίποτα που να τον ιντριγκάρει περισσότερο από τις αναποδιές, από το να νιώθει «μόνος μου και όλοι σας», από το να τα βάζει με θεούς και δαίμονες.

Τι έγινε τελικά; Έστειλε τον Κασίγιας στον πάγκο, ψώνισε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα και ο τραυματισμός του Κασίγιας ήταν απόλυτα βολικός για όλους: ούτε θα αναγκαζόταν να τον βάζει βασικό, ούτε θα άκουγε γιούχες που τον άφηνε στον πάγκο. Και τώρα, κανείς δεν «θυμάται» τον Ίκερ, κανείς δεν τον νοσταλγεί όσο ο Ντιέγο Λόπεζ παίζει τόσο καλά κι η ομάδα έχει πετύχει τόσα πολλά: δυο νίκες επί της Μπαρτσελόνα, η μια στο «Καμπ Νου» που σήμανε πρόκριση στο κύπελλο και νίκη - πρόκριση στο «Ολντ Τράφορντ». Εκεί όπου ο Μουρίνιο πήρε τη φάτσα της Μαρίας της Μαγδαληνής κι έδωσε μια παράσταση υψηλού επιπέδου, τρολάροντας το σύμπαν - αλλά όχι εμένα: ψιθύρισε λόγια γλυκά στο αυτί του Σερ Άλεξ και στη συνέχεια στη συνέντευξη τύπου είπε πως η καλύτερη ομάδα αποκλείστηκε. Βάζω στοίχημα ό,τι έχω και δεν έχω πως μετά που βρέθηκε μόνος του, γέλαγε μέχρι που έπεσε κάτω, τόσο ωραία που τους κορόιδεψε όλους...

Αν καταφέρει αυτό που λαχταρά τόσο, να φύγει από τη Ρεάλ ως πρωταθλητής Ευρώπης, να τον ψάχνουν όλοι για την απονομή κι αυτός να παριστάνει τον Φαντομά, θα είναι ίσως η μεγαλύτερη παράσταση της καριέρας του - μέχρι την επόμενη. Η οποία ίσως να είναι στο Μάντσεστερ για να διαδεχθεί τον Σερ Άλεξ ή για να έχει η Σίτι επιτέλους έναν κανονικό προπονητή κι όχι τον ιμιτασιόν Μαντσίνι. Αλλιώς, μπορεί να είναι και το Λονδίνο, διότι έχει κάτι γραμμάτια εκεί με την μοναδική ομάδα που κοουτσάρισε, αλλά την μεγάλη κούπα δεν την πήρε εκείνος, αλλά «κάποιος» Ντι Ματέο.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x