Γιώργος Χελάκης

Να κρατηθούν μακριά τα σύνδρομα της Ριζούπολης (SportDay / Γιώργος Χελάκης)

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό δεν είναι τα όποια προβλήματά του. Κυρίως είναι ο τρόπος με τον οποίο τα διαχειρίζεται. Είναι όλοι αυτοί που προκειμένου να πείσουν για τη χρησιμότητά τους θεωρούν καθήκον να προτείνουν λύση «εδώ και τώρα» για κάθε πρόβλημα. Η «λύση» βρίσκει αμέσως θέση σε μερίδα του φιλοπαναθηναϊκού Τύπου κι έτσι το πρόβλημα μεγαλώνει. Η ψυχραιμία δίνει τη θέση της σε βιαστικές και επιπόλαιες διαπιστώσεις. Η ομάδα παίρνει τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, παίκτες και Μουνιόθ γίνονται ακτύπητοι. Ερχονται τα χαστούκια από Εργοτέλη και Ατρόμητο, «πέφτουν» στην πυρά Μουνιόθ και παίκτες.

Εξακολουθώ να ισχυρίζομαι ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που έρχεται. Αρκεί να μην επικρατήσουν σύνδρομα Ριζούπολης. Ούτε ξήλωμα χρειάζεται ούτε η εκτίμηση ότι με δύο, τρεις παίκτες γίνεται η δουλειά.

Πρώτα απ' όλα, κάθε συμπέρασμα πρέπει να βγαίνει και σε σχέση με το τι κάνει ο ανταγωνισμός. Αν υπάρχει διασταυρωμένη πληροφόρηση ότι στον Πειραιά θα κάνουν μια μεταγραφική τρύπα στο νερό, τότε μπορεί να αρκούν δύο, τρεις παίκτες. Αν ο αντίπαλος -συμπεριλαμβανομένης της ΑΕΚ- ισχυροποιηθεί αρκετά, πρέπει κι εσύ να κινηθείς αναλόγως.

Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει πια η ανάγκη να φτιαχτεί ομάδα από την αρχή. Υπάρχει κορμός. Τον αποτελούν ο Μόρις, ο Τζιόλης, ο Νίνης, ο Ιβανσιτς, ο Παπαδόπουλος και ο Σαλπιγγίδης. Τον συμπληρώνουν επικουρικά ο Λεοντίου, ο Εμπέντε, ο Μάντζιος, ο Νίλσον, ο Βύντρα, ο Γκούμας και ο Ρομέρο. Μαζί τους οι νεαροί που θα έρθουν από τους εφήβους. Ενίσχυση χρειάζεται εκεί που πονάει η ομάδα. Ενίσχυση και υπομονή. Υπομονή μέχρι να διαπιστωθεί αν ο Γκονζάλες μπορεί να επιστρέψει όπως ήταν πριν. Αν υπάρχει μια απόφαση που επείγει, αφορά την παραμονή ή όχι του Μουνιόθ. Τέτοιες εποχές είναι οι καλύτερες για να σχεδιάσεις την ομάδα. Ο Μουνιόθ «παραδίδει» κορμό με παίκτες μικρής ή μέσης ηλικίας με προοπτική πολλών χρόνων. Πάνω σ' αυτόν τον κορμό οφείλει να κτίσει ο Παναθηναϊκός. Θα φανεί πολύ επιπόλαιο να κριθεί ο κόουτς από ένα συγκυριακό αποτέλεσμα που θα έρθει αύριο το πρωί και όχι στο πλαίσιο μιας διαμορφωμένης πραγματικότητας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x