Γιώργος Χελάκης

Για τον «Ρίμπο» τα ξέρουμε, για την ΑΕΚ θα δούμε...(Sportday / Γιώργος Χελάκης)

Εισαγωγικά θεωρώ χρήσιμη μια παρατήρηση. Σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, πέρυσι, ο Ολυμπιακός έριξε μια ξεγυρισμένη «πεντάρα» στη Βέρντερ Βρέμης. Ο ενθουσιασμός έφτασε στα ύψη, οι δημοσιογραφικοί ύμνοι στο δημιούργημα του Σόλιντ έδωσαν και πήραν. Υστερα ήρθαν οι απογοητεύσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» αγκομαχούσαν και πολλές φορές χρειάστηκε ο Ριβάλντο να επιστρατεύσει τις επινοήσεις του για να μπει γκολ και να έρθει αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ δεν συνέτριψε χθες το βράδυ τη Στεάουα. Δεν τη νίκησε καν, γιατί τα σέντερ μπακ της (Ζεράλντο, Ασκάρατε) κοιμήθηκαν στο τελευταίο λεπτό. Της έβαλε ένα γκολ, κι αυτό γιατί ο Ριβάλντο δεν παίζει πια στον Ολυμπιακό, αλλά στην ΑΕΚ. Ολα τα άλλα έχουμε καιρό να τα διαπιστώσουμε. Ο,τι και να πούμε τώρα, αφήνει πολλά περιθώρια να την πατήσουμε χειρότερα απ' ό,τι ο Πολύδωρας με τη φωτιά στην Πάρνηθα. Γράφοντας όμως για τον Ριβάλντο πέφτουμε μέσα και έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας. Εκείνα τα περίπου δεκαπέντε γκολάκια, που κάθε χρόνο σκάρωνε με τον Ολυμπιακό, τώρα θα τα σκαρώνει με την ΑΕΚ. Ακόμα και αν λάβουμε υπόψη μας τις μεταγραφές του καλοκαιριού, παίκτης με τις χάρες του «μάγου» δεν μας έκανε την τιμή να έρθει προς τα εδώ. Τσίμπησε την μπάλα από τον άτυχο χαφ της Στεάουα, πέρασε έναν μπακ σαν σταματημένο και να τος απέναντι στον ξαφνιασμένο τερματοφύλακα. Μπορεί να μην έχει την ταχύτητα του Παππά, αλλά δεν έχει ούτε την... ποδοσφαιρική αντίληψη.

Μια σφιγμένη και ανόρεχτη ΑΕΚ έβαλε γκολ εξαιτίας του. Είτε είχε αυτούς τους δέκα ως συμπαίκτες είτε κάποιους άλλους, το γκολ θα το έβαζε. Οι άλλοι δέκα του Φερέρ θέλουν ακόμα δουλειά για να γίνουν σύνολο γύρω από τον σούπερ σταρ. Ο Αρουαμπαρένα πρέπει να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες, ο θετικότατος Ράμος να βελτιώσει τις τοποθετήσεις του στην άμυνα, ο «Λύμπε» να βρει τρόπους συνεννόησης με τον Μαντούκα δίπλα του και τον «Ρίμπο» πίσω του. Πράγματα που γίνονται δηλαδή και που θα ήταν απίθανο να έχουν γίνει ήδη. Τι να πει και η Στεάουα, που σε λίγες μέρες δοκιμάζεται στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε καμία στιγμή δεν έδειξε πιο έτοιμη από την ΑΕΚ. Ο ρόμβος φαίνεται πως είναι η επιλογή του Φερέρ. Μόνο «σκοτεινό» σημείο στη διάταξη αυτή η χρησιμοποίηση του Ενσαλίβα ως δεξιού χαφ. Ισως ο επιθετικός πληθωρισμός του Ράμος κάνει τον Φερέρ να θέλει μια πιο συντηρητική επιλογή για τη θέση αυτή.

Στα επόμενα δυνατά φιλικά θα φανεί καλύτερα. Οπως θα φανεί τι σόι πράγμα είναι ο Ζεράλντο και αν αξίζει να πάει αυτός και όχι ο Παπασταθόπουλος δίπλα στον Δέλλα. Εκεί θα φανεί αν ο Μορέτο μπορεί να σταθεί με την επάρκεια του Σορεντίνο κάτω από τα δοκάρια και αν ήταν περιστασιακή η αδυναμία του να παίξει αξιόπιστα με τα πόδια. Η νέα ΑΕΚ του Φερέρ θα κινηθεί στον αστερισμό του Ριβάλντο. Ανεξάρτητα από το πόσο θα αφομοιώσουν οι παίκτες τα συστήματα του Φερέρ. Ανεξάρτητα από την ποιότητα των νέων αποκτημάτων. Μέχρι τώρα αγνοούνται οι λόγοι για υπερβολικούς ενθουσιασμούς και απογοητεύσεις. Το σίγουρο είναι ότι πέρυσι στην ΑΕΚ είχαμε πρωταγωνιστές τον Φερέρ και τον Λυμπερόπουλο. Φέτος θα έχουμε τον Ριβάλντο. Τρία χρόνια γινόταν το ίδιο στον Ολυμπιακό και εξασφάλιζε την εγχώρια κυριαρχία. Στην ΑΕΚ, γιατί όχι; Οσοι βιαστούν να πουν «όχι», γιατί ο «Ρίμπο» έφτασε πια τα τριάντα πέντε, κάνουν λάθος. Φάνηκε και χθες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x