Γιώργος Χελάκης

Είναι πολλά τα λεφτά, Νέρι! (Sportday / Γιώργος Χελάκης)

Ο Μαλουντά μετακόμισε από τη Λιόν στην Τσέλσι με περίπου είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Αν η Μάντσεστερ Σίτι δίνει για να πάρει τον Καστίγιο κοντά στα δεκαπέντε, η τιμή είναι κάτι παραπάνω από μια χαρά! Ο Γάλλος διεθνής κουβαλάει πάνω του χρόνια καταξίωσης και διαπιστευτηρίων. Για τα μάτια της προηγμένης ποδοσφαιρικά Ευρώπης ο Καστίγιο κουβαλάει ένα εξαιρετικό τουρνουά και δύο γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μένοντας στον Ολυμπιακό, είναι πιθανό να τον βοηθήσει ώστε να ξαναπάρει το πρωτάθλημα. Οι πιθανότητες να τον απογειώσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και να απογειωθεί ο ίδιος μαζί του είναι αντικειμενικά λίγες. Αρα δύσκολα του χρόνου θα κοστίζει περισσότερα απ' όσα κοστίζει τώρα, μερικές μέρες μετά το Κόπα Αμέρικα. Κατά συνέπεια, ο Ολυμπιακός έχει σοβαρούς λόγους να δεχτεί την πρόταση της ομάδας του Σβεν Γκόραν Ερικσον.

Τα λεφτά είναι πολλά. Πιθανότατα κι αυτά που δίνει η Σίτι στον Καστίγιο είναι πολλά. Μόνο που Ολυμπιακός και παίκτης δεν αξιολογούν τις προτάσεις με τα ίδια κριτήρια. Μια πρόταση π.χ. από τη Ρεάλ με τα μισά λεφτά θα ενδιέφερε τον ποδοσφαιριστή πολύ περισσότερο. Η Σίτι, ακόμα κι αν ο νέος ιδιοκτήτης της φανεί παραλής, δύσκολα θα ξεφύγει από τη μέση της βαθμολογίας της Πρέμιερσιπ. Ο Καστίγιο θα «περιοριστεί» εντός των βρετανικών νησιών την ώρα που βάζει στόχο την ευρωπαϊκή καταξίωση. Ο ίδιος και ο μπαμπάς του έχουν κάθε λόγο να μη βιαστούν λέγοντας «ναι» στην πρώτη καλή οικονομικά πρόταση που θα έρθει στον Ολυμπιακό. Εχουν κάθε λόγο να ζητήσουν μια γενναία αναπροσαρμογή του συμβολαίου με τη νυν ομάδα τους, έτσι ώστε να γίνει ο Νέρι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του Ολυμπιακού.

Στη διαπραγμάτευση ανάμεσα στις δύο πλευρές ο Καστίγιο έχει πια το πάνω χέρι. Ο Ολυμπιακός έχει μόνο ένα συμβόλαιο και διά του προέδρου του έχει παραδεχτεί ότι χρήζει αναπροσαρμογής. Ενας εκνευρισμένος και απρόθυμος Νέρι, μένοντας στον Πειραιά ίσως δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που μπορεί να λύσει. Τα μέχρι τώρα δεδομένα οδηγούν στην εκτίμηση ότι, εφόσον σήμερα πει «ναι» στην πρόταση της Σίτι, από την ΠΑΕ θα τον συνοδεύσουν μέχρι το αεροδρόμιο για να πάρει την πρώτη πτήση για το Μάντσεστερ. Αν, όμως, αρνηθεί, τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x