Γιώργος Χελάκης

«Ωραία γήπεδα, μεγάλη διοργάνωση»! (SportDay / Γιώργος Χελάκης)

Η μακρά παράδοση της... εθνικής αθλητικής δημοσιογραφίας επιτάσσει να επιστρατευθούν η καλή διάθεση και η καθιερωμένη αισιοδοξία ώστε να γραφτούν φράσεις όπως «ο καλός Ολυμπιακός μπορεί»...
Δύο τα ερωτήματα:
• Ακόμα και ο καλός Ολυμπιακός γιατί να μπορεί;
• Πού είναι ο καλός Ολυμπιακός;
Η τύχη του καλού Ολυμπιακού αγνοείται ακόμα. Πήραμε ένα μικρό δείγμα στο φιλικό με τη Λεβάντε και βυθιστήκαμε στην αμφιβολία με τα στραπάτσα από Λεβαδειακό και Ιωνικό. Τα στραπάτσα -για να μη γίνει παρεξήγηση- αφορούν τις κάκιστες εμφανίσεις, όχι αναγκαστικά τα κακά αποτελέσματα. Δεν ξέρω πόσο βελτιωμένος θα παρουσιαστεί ο πρωταθλητής στις 18 Σεπτεμβρίου, ώστε να αποδώσει στο μάξιμουμ απέναντι στη Λάτσιο. Εχει τη σημασία της η παρατήρηση, διότι ο Ολυμπιακός πρέπει να «χτυπήσει» την ιταλική ομάδα στην έδρα του. Του τυχαίνει, λοιπόν, να την αντιμετωπίσει νωρίς νωρίς και μάλιστα στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη. Γκαντεμιά. Αλλά και πότε οι ευρωπαϊκές κληρώσεις του έκαναν το χατίρι; Αν χάσει το ματς με τη Λάτσιο, σχεδόν χάνεται. Αν νικήσει, μπορεί να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες μέχρι τέλους.

Οταν λέμε ελπίδες εννοούμε και την εξασφάλιση της τρίτης θέσης. Ο Τάκης Λεμονής στις δηλώσεις του ήταν εξαιρετικά συγκρατημένος. «Πάντα λέω στους παίκτες μου ότι έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε ωραία γήπεδα, σε μια μεγάλη διοργάνωση...». Το δίκιο του βουνό. Σου λέει, θα το προσπαθήσουμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Πέρυσι παίκτες, διοίκηση, προπονητής και φιλικός Τύπος κόντεψαν να στείλουν τον Ολυμπιακό... απευθείας στην επόμενη φάση. Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Φέτος ο Λεμονής δεν θέλει να γελάσει ο κάθε πικραμένος με την ομάδα του. Κρατάει τους τόνους χαμηλά.

Αλλωστε, είναι μπόλικοι όσοι του την έχουν στημένη στην πρώτη αναμενόμενη ευρωπαϊκή γκέλα. Είναι κρίμα να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος, αν ο ανέτοιμος Ολυμπιακός δεν τα καταφέρει απέναντι στη Λάτσιο. Πολύ περισσότερο, που απέφυγε να ταΐσει με φρούδες ελπίδες τον κόσμο της ομάδας. Ναι, θα το παλέψει ο πρωταθλητής, αλλά θα του κάνει καλό να μη φορτωθεί (να μην τον φορτώσουν) με υπερβολικές προσδοκίες που του κόβουν τα πόδια.






Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x