sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΑΕΚ που βλέπει… αστέρια: Πέντε συμπεράσματα από την επιβλητική νίκη της «'Ενωσης» στην Τραπεζούντα!

Τα συμπεράσματα του sport-fm.gr από την εντυπωσιακή εμφάνιση της ΑΕΚ στην πρόβα τζενεράλε της απέναντι στην Τράμπζονσπορ και τη νίκη με σκορ 3-1.

Εντυπωσίασε στην Τραπεζούντα και έδειξε έτοιμη για τα ματς που θα την στείλουν στα... αστέρια, η ΑΕΚ. Η Ένωση ήταν εξαιρετική και απέναντι στην Τράμπζονσπορ επικρατώντας 3-1 και πλέον στρέφει την προσοχή της στα επικείμενα ματς με αντίπαλο την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Τα συμπεράσματα του τελευταίου φιλικού της ΑΕΚ από το sport-fm.gr:

Πινέδα, σαν να ήταν από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας


Αδιαμφισβήτητα ο Ορμπελίν Πινέδα αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταγραφή της ΑΕΚ στο καλοκαιρινό παζάρι. Ο Μεξικανός αγωνίστηκε ξανά με τα «κιτρινόμαυρα» και απέδειξε τον λόγο για τον οποίο δαπανήθηκαν τα χρήματα που τον έκαναν την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Πινέδα, είχε συνολικά μια καλή παρουσία ξεκινώντας στην αρχική ενδεκάδα στο αριστερό άκρο της επίθεσης μην έχοντας ωστόσο αρκετές δραστήριες στιγμές, με μοναδική εξαίρεση την ενέργεια του στο 10' όπου πέρασε την μπάλα στον Λιβάι Γκαρσία.

Ωστόσο από το 15' και μετά ο Αργεντινός τεχνικός έβαλε... μπροστά το τρικ με τις εναλλαγές στη θέση του Τσούμπερ με τον Πινέδα, με τους δύο παίκτες να μετατοπίζονται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, «μπερδεύοντας» ουσιαστικά τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων αμυντικών.

Η κίνηση αυτή... ξεκλείδωσε την ΑΕΚ και της έδωσε ώθηση στο επιθετικό κομμάτι και την ανάπτυξη, με τον Πινέδα να μοιάζει σαν να ήταν στην προετοιμασία, ξεκινώντας τις περισσότερες προσπάθειες.


Ο ευχάριστος πονοκέφαλος στην εστία


Το φιλικό στην Τραπεζούντα εκτός από τον πρώτο «πονοκέφαλο» για τον Ματίας Αλμέιδα, με τον τραυματισμό του Ντομαγκόι Βίντα, έκρυβε και έναν δεύτερο αλλά πιο... γλυκό. Η εμφάνιση των δύο τερματοφυλάκων αποτελεί μια ευχάριστη είδηση για τον Αργεντινό τεχνικό, διότι αμφότεροι είχαν εξαιρετικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Αφενός ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις στο πρώτο ημίχρονο, πραγματοποιώντας σπουδαία επέμβαση στο 8' στην προσπάθεια του Μάξι Γκόμες να σκοράρει με εξ επαφής κεφαλιά, ενώ όταν ο Μπακασέτας στο 24' απείλησε με σουτ εντός περιοχής, ήταν και πάλι σε ετοιμότητα, σε μια φάση μάλιστα κατά την οποία υπήρχαν πολλά σώματα στο οπτικό του πεδίο.



Από την άλλη και ο Γιώργος Αθανασιάδης ήταν εξίσου κομβικός στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Ο Έλληνας πορτιέρε παρότι δέχθηκε το γκολ στο 55' από τον Μάξι Γκόμες σε μια στιγμή, αντικειμενικά δύσκολη, δέχθηκε οριακά περισσότερη πίεση συγκριτικά με τον Στάνκοβιτς. Ωστόσο, είχε άρτιες επαφές με την μπάλα όποτε χρειάστηκε να τη χειριστεί με τα πόδια, ενώ η εμφάνιση του κορυφώθηκε όταν στο 83' απέκρουσε το πολύ δυνατό πέναλτι του Τάσου Μπακασέτα.


Ο ετοιμοπόλεμος Μήτογλου και το «καμπανάκι» με Βίντα


Φυσικά σε ένα ματς δεν μπορούν να πάνε όλα τέλεια, όπως και συνέβη και στο αποψινό της ΑΕΚ. Ο τραυματισμός του Ντομαγκόι Βίντα, προκάλεσε προβληματισμό στον Ματίας Αλμέιδα και η απόκτηση στόπερ φαίνεται πλέον πως θα μετατραπεί σε αναγκαιότητα για την Ένωση, αφού τα ματς με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ πλησιάζουν.

Παρόλα αυτά ο Γεράσιμος Μήτογλου εκμεταλλεύθηκε για μια ακόμη φορά την ευκαιρία βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον προπονητή του. Ο υψηλόσωμος στόπερ, ήταν από τους διακριθέντες στο φιλικό της Τραπεζούντας. Ψύχραιμες αντιδράσεις, έγκαιρες παρεμβάσεις σε στιγμές που οι γηπεδούχοι έφταναν κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά και... θεαματικές ενέργειες, αφού σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις ελευθερώθηκε από το πρέσινγκ των αντιπάλων ανοίγοντας έτσι τον χώρο και αναζητώντας μια γρήγορη μεταβίβαση της μπάλας.

Εκτός των άλλων ο Μήτογλου παρά την επιβλητική του παρουσία, έχει το προνόμιο της ταχύτητας γεγονός το οποίο είναι σπάνιο, ιδίως όταν αυτό συνδυάζεται με την ικανότητα του να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού.

AEK: Τα συμπεράσματα από το φιλικό στην Τραπεζούντα

To transition σε άλλο επίπεδο


Όσοι παρακολούθησαν την ΑΕΚ την περασμένη σεζόν, συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για μια ομάδα που αγωνίζεται σε υψηλούς ρυθμούς, με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και ασφυκτικό πρέσινγκ στο πρώτο μέρος του γηπέδου, προκειμένου να εκμαιεύσει το λάθος του αντιπάλου και να σκοράρει γρήγορα ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Ωστόσο, στην καλοκαιρινή προετοιμασία ο Ματίας Αλμέιδα φαίνεται πως δούλεψε και στο κομμάτι των αντεπιθέσεων στο οποίο η ΑΕΚ στην Τραπεζούντα πήρε... άριστα. Οι παίκτες της Ένωσης δεν βρέθηκαν αρκετές φορές σε συνθήκες άμυνας, ωστόσο τις στιγμές που το έκαναν κατάφεραν να απεμπλακούν από την πίεση και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Μπορεί την πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο το γκολ του Λιβάι Γκαρσία να ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ωστόσο στη δεύτερη περίπτωση προήλθε το κόρνερ από το οποίο πήρε κεφάλι στο σκορ. Η δεύτερη αντεπίθεση ήταν εκείνη που έβαλε τους νταμπλούχους μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα, όταν ο Τσούμπερ κλείστηκε από τρεις παίκτες, αλλά κατάφερε να πασάρει στον Ελίασον, ο οποίος μετά από κούρσα του Λιβάι σκόραρε για το 2-0΄.

Η επιτομή ωστόσο της υποδειγματικής αντεπίθεσης ήρθε στο τρίτο γκολ της ΑΕΚ. Ο Μάνταλος κέρδισε την μπάλα λίγο μπροστά και προς τα αριστερά από την περιοχή της ομάδας του και μετά από πέντε πάσες ο Φαν Βέερτ σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Φυσικά ένας τέτοιος τρόπος παιχνιδιού μπορεί να είναι χρήσιμος, ιδίως όταν μιλάμε για ευρωπαϊκά ματς στα οποία η ανωτερότητα ορισμένων αντιπάλων θα δημιουργήσει τις ανάλογες συνθήκες.


Ο Ρότα έλαβε μαθήματα από τον Σιντιμπέ


Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στην πολύ καλή εμφάνιση του Tζιμπρίλ Σιντιμπέ. Ο Γάλλος δεξιός οπισθοφύλακας, αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο περνώντας στη θέση του Λάζαρου Ρότα και ήταν απολαυστικός.

Ο πολύπειρος ακραίος αμυντικός είχε επιβλητική παρουσία στο χορτάρι του «Σενιόλ Γκιουνές», έτρεξε ασταμάτητα στη δεξιά πτέρυγα, ενώ είχε συμμετοχή τόσο στο κερδισμένο πέναλτι του Γκατσίνοβιτς, κάνοντας τη σέντρα στον Σέρβο, όσο και στο τρίτο γκολ στο οποίο πιστώνεται την ασίστ στον Τομ Φαν Βέερτ.

Επιπλέον, ο Σιντιμπέ είχε πολύ καλή παρουσία και στο ανασταλτικό κομμάτι, αφού δεν ήταν λίγες οι στιγμές που έγινε τρίτος στόπερ με τον Άμπραμπατ να «βαφτίζεται» δεξιός μπακ τις στιγμές που η Τράμπζονσπορ έβγαινε στην αντεπίθεση.

AEK: Τα συμπεράσματα από το φιλικό στην Τραπεζούντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x