sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Aντίπαλοι Παναθηναϊκού: Πού πετάνε και πού… πονάνε!

Το sport-fm.gr καταγράφει τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία των Βιγιαρεάλ, Ρεν και Mακάμπι Χάιφα που θα βρεθούν στον δρόμο του Παναθηναϊκού στο Europa League.

Η ώρα για την πρεμιέρα των ελληνικών ομάδων στους ομίλους του Europa και του Conference League πλησιάζει και το sport-fm.gr καταπιάστηκε με τα... καλά και τα στραβά των αντιπάλων τους!

Στο παρακάτω κείμενο θα επικεντρωθούμε στη Βιγιαρεάλ, τη Ρεν και τη Μακάμπι Χάιφα, οι οποίες θα βρεθούν στον δρόμο του Παναθηναϊκού, στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η παλιά γνώριμη από την Ισπανία , η συνεχώς εξελισσόμενη ομάδα από τη Βρετάνη και η πρωταθλήτρια Ισραήλ μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα «όπλα», αλλά και τα τρωτά τους σημεία.

Bιγιαρεάλ


Πού... πετάει: Έχουν μεσολαβήσει 14 χρόνια από την πρώτη και τελευταία συνάντηση του Παναθηναϊκού με τη Βιγιαρεάλ, η οποία το 2009, είχε αποκλείσει το «τριφύλλι» από τα νοκ-άουτ του Champions League.

Σήμερα το «κίτρινο υποβρύχιο» ψάχνει να βρει τα πατήματα του πατώντας το κουμπί του «restart» μετά την απόλυση του Κίκε Σετιέν και την πρόσληψη-έκπληξη του Πατσέτα στην τεχνική ηγεσία. Το γεγονός ότι η εκκίνηση της στο φετινό πρωτάθλημα δεν είναι και η καλύτερη δεν αναιρεί την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ της Βιγιαρεάλ. Εξαιρετική επιθετική γραμμή, με πολύ έμπειρους παίκτες, ικανούς να παίξουν γρήγορα και σε πολύ κλειστούς χώρους. Αν μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με κάποια ομάδα, αυτή θα ήταν η Μπράγκα, η οποία έχει «υιοθετήσει» πολλά στοιχεία από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι ομάδες της La Liga. Τα βαρόμετρα στο σύνολο του Πατσέτα, είναι οι Ντάνι Παρέχο, Xoυάν Φόιθ, Άλεξ Μπαένα, αλλά και οι δυο «εκτελεστές» Χεράρ Μορένο και Αλεξάντερ Σέρλοθ.

Πρόκειται για μια ομάδα η οποία βάζει πολύ στο παιχνίδι της τους ακραίους της αμυντικούς και έχει στην αιχμή του «δόρατος» παίκτες ικανούς να σκοράρουν με τον οποιονδήποτε τρόπο.



Πού... πονάει: To γεγονός ότι η Βιγιαρεάλ μπαίνει σε μια νέα εποχή με την πρόσληψη του Πατσέτα, δημιουργεί και κάποιες συνθήκες αστάθειας. Ο Ισπανός τεχνικός παρότι έμπειρος, θα χρειαστεί, όπως είναι φυσιολογικό, αρκετό χρόνο προκειμένου να μπει στο κλίμα της ομάδας και να επιλέξει τα συστατικά με τα οποία θα «χτίσει» την ομάδα. Mε βάση τα όσα έχει παρουσιάσει το «κίτρινο υποβρύχιο» στην εκκίνηση της σεζόν, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στα μετόπισθεν, αφού στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχει ήδη δεχθεί εννέα τέρματα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες η άμυνα της περνά δύσκολες στιγμές.

Ρεν


Που... πετάει: Πρόκειται για μια ομάδα «μοντέλο» η οποία τις τελευταίες πέντε σεζόν, έχει κάνει γοργά βήματα προόδου. Με τον Μπρούνο Ζενέσιο στον πάγκο της η Ρεν, έχει γίνει ένα «salling club» το οποίο εκμεταλλεύεται τις εξαιρετικά δομημένες της ακαδημίες, από τις οποίες έχει πολλά έσοδα, μέσω των πωλήσεων που κάνει. Αν διακρίνεται για ένα πράγμα είναι η πολύ καλή της άμυνα η οποία έχει μόλις τέσσερα γκολ παθητικό, αλλά με την υποσημείωση ότι όλα έχουν έρθει από ομάδες «δεύτερης ταχύτητας» όπως η Χάβρη και η Μετς.

Μεταξύ άλλων η Ρεν έχει «χτίσει» και μια... τρομακτική επιθετική γραμμή, αφού την ευθύνη του σκοραρίσματος έχουν αναλάβει ο Mαρτέν Τεριέ, ο Αρνό Καλιμουεντό και ο Αμίν Γκουϊρί.



Που... πονάει: Αν η επίθεση και η άμυνα της Ρεν βρίσκονται στα... πάνω τους, τότε ο άξονας της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αρκετά δυσλειτουργική. Μιλάμε για ένα σύνολο ποδοσφαιριστών, οι οποίοι παρά την ποιότητα τους, επιδίδονται στο σκληρό παιχνίδι, αλλά και τα αβίαστα λάθη γεγονός το οποίο προκαλεί «πονοκέφαλο» στον Μπρούνο Ζενέσιο. Το μεγάλο της «μείον» φέτος, είναι ότι οι δύο πιο ηχηρές της μεταγραφές, ο Λουντοβίκ Μπλας και ο Νεμάνια Μάτιτς δεν έχουν πιάσει ακόμα υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Αρκετά αδύναμη είναι και στη διεκπεραίωση των στατικών φάσεων, ούσα «κοντή» ομάδα. O πιο... επίφοβος ποδοσφαιριστής της στα μετόπισθεν, είναι ο Αρτούρ Τεάτ, ο οποίος αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στις πρώτες του επαφές με την μπάλα, αλλά και στα «mind games» των αντιπάλων του, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την βραδυκινησία του.


Μακάμπι Xάιφα


Που πετάει: Η θεωρητικά πιο «αδύναμη» ομάδα στον όμιλο του Παναθηναϊκού, είναι αρκετά παραλλαγμένη συγκριτικά με την περασμένη σεζόν, όπου αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Champions League. Η Μακάμπι Χάιφα, ως ισραηλινή ομάδα, έχει μια αρκετά δυνατή έδρα η οποία αποτελεί πρόβλημα για οποιονδήποτε την επισκέπτεται. Αν θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει με κάποια ομάδα του ομίλου, πλην του Παναθηναϊκού, αυτή είναι η Βιγιαρεάλ, αφού και αυτή έχει ένα γρήγορο τρόπο μετάβασης της μπάλας, ενώ σε σχέση με το «κίτρινο υποβρύχιο» υπερέχει στις στατικές φάσεις.



Που...πονάει: Παρότι έχει δώσει μόλις έναν επίσημο αγώνα φέτος στο νικηφόρο 2-1 του πρωταθλήματος στην έδρα της Χάποελ Ιερουσαλήμ, η Μακάμπι δείχνει μια ομάδα ανέτοιμη. Ο προπονητής της Μεσάι Ντέγκο, αναζητά ακόμα τη φόρμουλα προκειμένου να «δέσει» το σύνολο του, το οποίο πρόκειται να είναι εντελώς διαφορετικό όταν επιστρέψουν οι Χαζίζα, Γκόλντμπεργκ και Μεναέμ, οι οποίοι είναι βασικά «γρανάζια» της ενδεκάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x