sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Bίντα: Τέταρτο νταμπλ με τέταρτη διαφορετική ομάδα

Ο Ντομαγκόι Βίντα ήρθε στην ΑΕΚ για να της δώσει τίτλους και το κατάφερε όπως αυτός ξέρει καλύτερα.

Αδιαμφισβήτητα ο Ντομαγκόι Βίντα πριν έρθει στην ΑΕΚ είχε μια μεγάλη καριέρα γεμάτη παραστάσεις, τίτλους και επιτυχίες. Με μία μόνο σεζόν στην «Ένωση» πέτυχε ένα ακόμα νταμπλ, το τέταρτο στην καριέρα του.

Σίγουρα η πορεία του μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ του 2018 με την Κροατία (όπου έχασε από τη Γαλλία του... συμπαίκτη του μετέπειτα στην «Ένωση», Τζιμπρίλ Σιντιμπέ) αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας του, όμως ο 34χρονος Κροάτης ξέρει καλά πώς να κατακτά όποιον τίτλο βρεθεί μπροστά του.

Την σεζόν 2011/12 κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην πατρίδα του έχοντας ως συμπαίκτη τον Σίμε Βρσάλικο που αγωνίστηκε φέτος στον Ολυμπιακό.

Bίντα: Τέταρτο νταμπλ με τέταρτη διαφορετική ομάδα

Νταμπλ πέτυχε και στην πορεία του στην Ουκρανία με την Ντιναμό Κιέβου. Παρέμεινε στην ομάδα πέντε χρόνια (2013-2018) ενώ πέτυχε το πολυπόθητο νταμπλ την σεζόν 2014/2015.

Bίντα: Τέταρτο νταμπλ με τέταρτη διαφορετική ομάδα

Πριν φορέσει τα κιτρινόμαυρα, ο Ντομαγκόι Βίντα πέρασε από την γειτονική Τουρκία όπου και αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια (2018-2022). Το 2021 κατάφερε να φτάσει στη κορυφή σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με την Μπεσίκτας φτάνοντας τα τρία νταμπλ σε τρεις συνεχόμενους σταθμούς στη καριέρα του.

Bίντα: Τέταρτο νταμπλ με τέταρτη διαφορετική ομάδα

Με την ΑΕΚ όμως τα έκανε όλα μέσα σε ένα χρόνο. Υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα ο Κροάτης σέντερ μπακ σήκωσε το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο σε μια χρονιά που κατέγραψε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με ένα γκολ και τρεις ασίστ, αποδεικνύοντας πως ακόμα και στα 34 του μπορεί να σταθεί ως βασικός μοχλός στην άμυνα της ομάδας .

Επιμέλεια: Βασίλης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x