sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Champions League: Οι «μεγάλοι» του ευρωπαϊκού Top-5 που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός!

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, βαρύτατα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πασχίζουν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για το Champions League.

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν μπει στην τελική ευθεία και σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το ποιοι θα συμμετάσχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA τη νέα σεζόν.

Ενδεικτικά, ήδη είναι γνωστοί οι 13 από τους 32 των ομίλων του Champions League, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκαθαρίσουν ακόμη περισσότερες θέσεις.

Όπως έχουν τα πράγματα τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως, είναι πιθανό η διοργάνωση της επόμενης σεζόν να έχει ηχηρές απουσίες!

Κι αυτό γιατί λίγο πριν το φινάλε σε Premier League, Serie A, Bundesliga και Ligue 1, υπάρχουν «γίγαντες» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που όχι απλά δεν έχουν εξασφαλίσει –έστω σε μεγάλο βαθμό- το εισιτήριο, αλλά κινδυνεύουν και να μείνουν εκτός...

Λίβερπουλ (-6 από την 4η θέση) και Τότεναμ (-7 από την 4η θέση)

Οι ομάδες που κοντραρίστηκαν στον τελικό του 2019, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός θεσμού για τη σεζόν 2021/22. Κι αν για τους Λονδρέζους δεν είναι τόσο μεγάλη έκπληξη (ούτε πέρυσι προκρίθηκαν), για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα αποτελέσει μεγάλο πισωγύρισμα.

Οι «ρεντς» συμμετέχουν ανελλιπώς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από το 2017 και μετά, έχοντας μάλιστα και παρουσία σε δύο τελικούς, συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μεγάλο θα είναι το πλήγμα φέτος, τόσο όσον αφορά στο πρεστίζ του συλλόγου, όσο στον οικονομικό τομέα.

Champions League: Οι «μεγάλοι» που μπορεί να μείνουν εκτός

Η Λίβερπουλ πάντως έχει δώσει ένα ματς λιγότερο, συνεπώς η διαφορά των έξι βαθμών από τη Λέστερ μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο. Το πρόγραμμα πάντως δεν είναι και... λουκούμι, καθώς έρχονται τρία εκτός έδρας ματς με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέστ Μπρομ και Μπέρνλι κι ένα, μόλις, εντός, με την Κρίσταλ Πάλας.

Όσο για την Τότεναμ; Έχει εντός τις Γουλβς και Άστον Βίλα και εκτός τη Λέστερ, σε ματς που θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο ντέρμπι για την Ευρώπη.

Βασική λεπτομέρεια: Στο +1 από τη Λίβερπουλ και στο +2 από τους «σπερς» βρίσκεται η Γουέστ Χαμ!

Γιουβέντους (-1 από την 4η θέση)

Κατά κάποιον τρόπο, αποτελεί την αφορμή γι’ αυτό εδώ το κείμενο. Το βαρύ, εντός έδρας 3-0 από τη Μίλαν έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τη Γιουβέντους, καθώς τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε στη Serie A, έχει πέσει στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Ασφαλώς το -1 μπορεί άνετα να καλυφθεί, όμως με δύο νίκες στα πέντε τελευταία ματς, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως οι «μπιανκονέρι» θα συνέλθουν έγκαιρα.

Champions League: Οι «μεγάλοι» που μπορεί να μείνουν εκτός

Η Αταλάντα με τη Μίλαν βρίσκονται στο +3 και η Νάπολι στο +1 από τη Γιούβε, την ώρα που η Λάτσιο έχει πέντε βαθμούς λιγότερους αλλά έχει να δώσει τέσσερα ματς ακόμα κι όχι τρία.

Η «βέκια σινιόρα» έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά Σασουόλο (εκτός), Ίντερ (εντός) και Μπολόνια (εκτός), με το Αταλάντα-Μίλαν της τελευταίας αγωνιστικής να αναμένεται να κρίνει πολλά.

Ντόρτμουντ (+1 από την 5η θέση)

Για δύο λόγους έχει καταφέρει να μπει ξανά στην πρώτη τετράδα της Bundesliga η Ντόρτμουντ. Ο ένας ασφαλώς είναι το τρομερό σερί πέντε νικών των Βεστφαλών και ο άλλος η... ελεύθερη πτώση της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που με τέσσερις βαθμούς στα ισάριθμα τελευταία ματς, είδε την παρέα του Έρλινγκ Χάαλαντ να την προσπερνά δύο στροφές πριν το τέλος.

Champions League: Οι «μεγάλοι» που μπορεί να μείνουν εκτός

Ασφαλώς τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Η Ντόρτμουντ έχει προβάδισμα ενός μόλις βαθμού από τους «αετούς» αλλά έχει ακόμα να αντιμετωπίσει Μάιντς (εκτός) και Λεβερκούζεν (εντός), την ώρα που η Άιντραχτ θα παίζει με Σάλκε (εκτός) και Φράιμπουργκ (εντός). Προβλέπεται ντέρμπι...

Παρί Σεν Ζερμέν (+2 από την 3η θέση και +3 από την 4η θέση)

Εντάξει, στην περίπτωση των Παριζιάνων είναι ασφαλώς τραβηγμένο το σενάριο, όμως αποτελεί μεγάλη έκπληξη να μην έχουν εξασφαλίσει την έξοδο στο Champions League δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο κινδυνεύει άμεσα, κατ’ αρχάς, να χάσει το πρωτάθλημα από τη Λιλ (στο +3), ενώ την ίδια ώρα δεν μπορεί να μην ανησυχεί για τις Μονακό (-2) και Λιόν (-3) που ακολουθούν.

Champions League: Οι «μεγάλοι» που μπορεί να μείνουν εκτός

Υπενθυμίζεται πως η Γαλλία βγάζει τρεις ομάδες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, συνεπώς εάν δεν προσέξει στα δύο τελευταία ματς με Ρεμς (εντός) και Μπρεστ (εκτός), η Παρί θα μπορούσε είδε να βρεθεί στην 3η θέση (που οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο), είτε στην 4η (που οδηγεί στο Europa League)!

Να σημειωθεί βέβαια πως σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατακτήσει το Europa League αντί της Βιγιαρεάλ, τότε και η 3η ομάδα της Γαλλίας θα μπει απευθείας στους ομίλους.

Φαντάζει ασφαλώς πάρα πολύ δύσκολο να μείνει εκτός πρώτης δυάδας η ομάδα του Νεϊμάρ και του Εμπαπέ, ωστόσο και το να χάσουν οι Παριζιάνοι τον τίτλο έμοιαζε απίθανο, όμως να που ενδέχεται να συμβεί...

European Super League: Εκτός τετράδας το 1/3!

Και μια και πιάσαμε την συγκεκριμένη κουβέντα, δεν γίνεται να μην σημειωθεί πως εκ των δώδεκα ομάδων που θέλησαν πριν από μερικές εβδομάδες να αποσχιστούν από την UEFA, οι τρεις μάχονται για να μπουν στην τετράδα και μία είναι σίγουρα εκτός!

Ο λόγος ασφαλώς για τις προαναφερθείσες Λίβερπουλ, Τότεναμ και Γιουβέντους, συν την Άρσεναλ, που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα παίξει καθόλου στην Ευρώπη τη σεζόν 2021/22...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x