F1

F1 GP Σ. Αραβίας: Pole position για Χάμιλτον και 1-2 για Mercendes, ατύχημα στο τέλος για Φερστάπεν!

Απίστευτο φινάλε στις κατατακτήριες του Grand Prix της Τζέντα, με τον Χάμιλτον να παίρνει την pole position και τη Mercendes να κάνει το 1-2 στο grid. Ατύχημα και αγωνία για τον Φερστάπεν στο τέλος.

Σε ένα πραγματικό «θρίλερ» εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας!


Μεγάλη κερδισμένη από τη σημερινή ημέρα βγήκε η Mercendes και ο Λούις Χάμιλτον, με τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή να παίρνει την πέμπτη pole position της σεζόν, με τον ομόσταβλό του, Βάλτερι Μπότας, να τερματίζει στη δεύτερη θέση συμπληρώνοντας την πρώτη σειρά του grid για τον αυριανό αγώνα στην πίστα της Τζέντα!

Από την άλλη, ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Μαξ Φερστάπεν, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την pole position, καθώς στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3 και ενώ είχε κάνει τα καλύτερα περάσματα στα δύο πρώτα sectors, έχασε τον έλεγχο της Red Bull του με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον τοίχο και να συμβιβαστεί με την τρίτη θέση.





Μάλιστα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο στρατόπεδο των «ταύρων» για το αν έχει υποστεί μεγάλη ζημιά η πίσω ανάρτηση της RB16B του «ιπτάμενου Ολλανδού» και για το κατά πόσο θα επηρεάσει αυτό την αυριανή του εκκίνηση.

Παρ' όλα αυτά, τα «ασημένια βέλη» και η Red Bull υπόσχονται έναν συναρπαστικό αγώνα την Κυριακή (05/12) και ειδικά οι Χάμιλτον και Φερστάπεν καθώς η διαφορά τους στις κατατακτήριες ήταν μόλις 14 δέκατα του δευτερολέπτου.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Λεκλέρκ και η δεύτερη Red Bull, Σέρχιο Πέρεζ, με τους Γκαζλί, Νόρις, Τσινόντα, Οκόν και Τζιοβινάζι να ολοκληρώνουν τη δεκάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x