Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Δεν φταις εσύ

Το πραγματικό εθνικό μας σπορ είναι η απόσειση ευθυνών και το ανέμελο σφύριγμα του ενόχου που τις συνοδέυει.

-Δεν φταις εσύ, Αντώνη Σαμαρά, που νόμισες ότι μπορούσες -ελαφρά τη καρδία- να αποφασίσεις ότι θα εκχωρήσεις τη διοίκηση και τη λειτουργία της χώρας σε τρίτους μόνο και μόνο για να μην αγγίξεις τον πυλώνα της σαπίλας, που είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα που εκπροσωπείς. Εμείς φταίμε, που δεν μας περισσεύει πια σάλιο από την αγωνία για το μέλλον, ώστε να σε φτύσουμε για την ουσιαστική σου άρνηση να προασπιστείς τα συμφέροντα των ομοεθνών σου.

-Δεν φταις εσύ, Τζαμέλ Αμπντούν, που σε ανακήρυξαν πολυτιμότερο παίκτη της φετινής Superleague. Φταίμε εμείς, που ακόμα και διαγωνισμό μονόφθαλμων θα κάναμε για να βρούμε τον καλύτερο Κύκλωπα.

-Δεν φταις εσύ, Βαγγέλη Βενιζέλε, που ήθελες αναγνώριση, χαϊλίκια και θώκους, για το γεγονός ότι εκπροσωπείς ένα πολιτικά νεκρό, βαθιά διεφθαρμένο και χρεωμένο κόμμα, ωσάν να είναι ακόμα κόμμα εξουσίας. Εμείς φταίμε, που όταν χτυπούσες το χέρι στο τραπέζι -με το μάτι να γυαλίζει- δεν ήμασταν το τραπέζι, να γυρίσουμε απευθείας πάνω στο κεφάλι σου.

-Δεν φταις εσύ, Γιάννη Χριστόπουλε, που καλύτερος προπονητής της φετινής χρονιάς ανακηρύχθηκε ο Γιώργος Δώνης. Ούτε ο Δώνης φταίει. Εμείς φταίμε, που στην ιεράρχηση του δημοσιογραφικού PR έχουμε ακόμα ψηλότερα το «αμπαλαέα» και το «ούγκα μπούγκα» από το ίδιο το ποδόσφαιρο και τους ταπεινούς εργάτες του.

-Δεν φταις εσύ, Φώτη Κουβέλη, που οι δηλώσεις και τα γραπτά μένουν, κι έτσι από «υπέυθυνη κεντροαριστερή δύναμη» έγινες «Δον Κυρφώτης». Φταίμε εμείς, που δεν εννοούμε ακόμα να καταλάβουμε ότι το ψέμα και η εξαπάτηση είναι δομικά στοιχεία της πολιτικής πρακτικής κι ότι τα στερνά δεν τιμούν πάντα τα πρώτα.

-Δεν φταις εσύ εντέλει, έλληνα πολίτη, που δεν σκέφτηκες ποτέ στα σοβαρά το «πες μου ποιος φόβος σε νίκησε πάλι;» του Αγγελάκα και σήμερα παρακολουθείς κουρνιασμένος στη γωνιά σου τις σφαλιάρες να σφυρίζουν δεξιά-αριστερά. Φταίει αυτός, που δεν φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι αν δεν το απαντήσεις με ειλικρίνεια στον εαυτό σου τα χειρότερα έρχονται.

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x