Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Ντάνι Άλβες, καλύτερα να βάφεις τα μαλλιά σου, παρά να μιλάς

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: το μαλλί του Ντάνι Άλβες σε συνδυασμό με ΑΥΤΗ την εμφάνιση της Μπαρτσελόνα σε τόνους Φενιστίλ, ή αυτά που είπε;

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα φυσικά κι αν έτσι γουστάρει να κάνει τα μαλλιά του ο Ντάνι Άλβες, αν μεγάλωσε με την αφίσα του Γιάννη του Καμίτση πάνω από το κρεβάτι του, γούστο και καπέλο του. Αν πάλι μεγάλωσε με την αφίσα του Τζον του Αμίτσι, επίσης «γούστο» και καπέλο του και ποιοι είμεθα εμείς που θα τον κρίνουμε;

Μόνο που εδώ δεν είμαστε για να κρίνουμε το χρώμα των μαλλιών του, αλλά τα «ωραία» που είπε, τα οποία α) επιβεβαιώνουν τα ανέκδοτα για τις ξανθιές, και β) επιβεβαιώνουν τους φόβους πολλών επιστημόνων, ότι τα ντεκαπάζ και οι βαφές δεν είναι και πολύ φίλοι με τα εγκεφαλικά κύτταρα και ελοχεύει ο κίνδυνος να τσιτσιρίζουν μερικά κύτταρα μαζί με τις τρίχες.

Τι μάθαμε από τον ξανθό καλλονό, στη συνέντευξη που παραχώρησε;
- «Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπεις δυο μέτρα οφσάιντ». Πάρα πολύ σωστά μέχρι εδώ, όλα τα δίκια του κόσμου με το μέρος σας. Κι ακόμα κι αν πούμε ότι η μύτη του Ζλάταν εμπόδιζε τον βοηθό, ο ίδιος ο Ζλάταν ήταν οφσάιντ κι όχι κάποιος συμπαίκτης του για να τον κρύβει.

- «Δεν είμαστε ηλίθιοι» συμπλήρωσε. Κανείς δεν είπε ότι είστε ηλίθιοι, όπως κανείς ποτέ δεν είπε ότι είναι ηλίθιοι όσοι αδικούνται σε αγώνα όπου εσείς ευνοείστε ή όσοι αδικούνται γενικώς.

- «Αυτή η ομάδα είναι πολύ καλή για κάποιους και γι’ αυτό γίνονται ορισμένα πράγματα. Εγώ όμως δεν θα κρατήσω αποστάσεις». (Μην κρατάς, πες τα όλα!) «Πάντα βγαίνω και λέω αυτό που σκέφτομαι και γίνομαι κακός». (Γίνε ρε παιδί μου, μη μασάς). «Λίγο όμως με νοιάζει. Είμαι ελεύθερος να πω την άποψή μου». (Ελεύθερος το λέει και τ’ όνομά μου/ ποτέ δεν φυλακίζομαι εγώ - Λευτέρης Παντα-ζεις). «Θα πρέπει όλοι μας να γίνουμε λίγο περισσότερο κακοί σ’ αυτό το θέμα, γιατί αν δεν το κάνουμε θα μας περάσουν για βλάκες».

Και κάπου εδώ, πάνω που περιμέναμε ν’ ακούσουμε αλήθειες που καίνε, άρχισε να πετάει τις κοτρωνιές:

- «Όταν ασκείς πίεση στους διαιτητές, επηρρεάζονται. Όλα άρχισαν με τα λόγια του Μουρίνιο». Α, ο Μουρίνιο φταίει για το γκολ - οφσάιντ της Παρί, τώρα που το είπες όλα ξεκαθαρίζουν επιτέλους. Και κατέληξε με μια μεγαλοπρεπή μπούρδα, που ακροβατεί στα όρια μεταξύ γελοιότητας και καφρίλας: «Πολλοί με λένε θεατρίνο για ό,τι έγινε κάποτε στο Μπερναμπέου αλλά εγώ έχω πάρει το Champions League κι αυτοί όχι».

Στην υπέροχη χώρα που λέγεται Ελλάδα, αυτή η τελευταία ατάκα θα πυροδοτούσε ένα ατέλειωτο «μπε-φάπιασμα», του τύπου «40 εμείς, 37 όλοι σας», για να απαντήσουν οι απέναντι «9 ευρωπαϊκά εμείς, πόσα είπαμε εσείς;», αλλά εκεί είναι Ισπανία. Και δεν αρχίζουν τα «μπεεεεε» οι μεν και τα «φααααπ» οι δε. Απλά στέκονται αποσβολωμένοι και ακούνε τα σοφά λόγια του τύπου με το ξανθό μαλλί, που έχει κατακτήσει Champions League, σε αντίθεση με κάποιους άλλους. Όχι με τον Μουρίνιο, έχει κατακτήσει κι αυτός. Όχι με τον Κριστιάνο, έχει κατακτήσει κι αυτός. Όχι με τον Κασίγιας, τον Τσάμπι, τον Αρμπελόα, τον Ράμος, έχουν πάρει Euro και Μουντιάλ αυτοί. Ε, σε αντίθεση με κάποιους άλλους τέλος πάντων.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x