F1

Formula 1: Θέλουν να απομακρύνουν τα «sausage kerbs» γιατί επιβαρύνει τους οδηγούς

Έντονες αντιδράσεις από τους οδηγούς της Formula 1 για τα «sausage kerbs», τα οποία επιβαρύνουν τη μέση κάθε οδηγού όταν πατάει σε αυτά με μεγάλη ταχύτητα.

Έντονες αντιδράσεις ξεσπάνε στην Formula 1 το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί θέλουν να εισηγηθούν την απομάκρυνση των «sausage kerbs». Ο λόγος είναι πως επιβαρύνουν τη μέση κάθε οδηγού, όταν πατάει σε αυτά με μεγάλη ταχύτητα, ενώ είναι επικίνδυνα και για τη σωματική ακεραιότητα, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει και ορισμένα ατυχήματα.



«Το θέμα είναι πως πρέπει να απομακρύνουμε αυτά τα “sausage kerbs” από τις πίστες, διότι είχαμε δύο αχρείαστους τραυματισμούς. Θα προτιμούσα να έχουμε ατελείωτες συζητήσεις για τα όρια πίστας που τη μια φορά είσαι δυσαρεστημένος και την άλλη χαρούμενος. Πιστεύω πως μπορούμε να βρούμε λύσεις. Το κύριο μέλημά μας είναι να βρούμε λύσεις για τους τραυματισμούς στην πλάτη, με μια να είναι να απαγορέψουμε τα κερμπ που το προκαλούν», ανέφερε για το εν λόγω θέμα ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

«Είναι κάτι που η Formula 1 και η FIA πρέπει να λύσουν σε παγκόσμιο επίπεδο, διότι είδαμε ακόμα ένα τρομακτικό ατύχημα στη Formula Regional στη Μόντσα. Είναι κάτι που εμείς ως GPDA πιέζουμε σκληρά. Δεν ξέρω τους ακριβής τραυματισμούς που είχαν οι οδηγοί, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε τραυματισμούς στην πλάτη. Θέλουμε να ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Τα κερμπ έχουν τοποθετηθεί για να αποτρέπουν την παραβίαση των ορίων πίστας, αλλά αν το κόστος είναι οι τραυματισμοί των οδηγών, τότε αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να υπάρξει λύση, όχι συμβιβασμός σε αυτό», είπε ο Τζορτζ Ράσελ.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι τα «sausage kerbs», είναι αυτές οι μικρές ράμπες, αν μπορούμε να τα πούμε έτσι, στα πλάγια της πίστας. Αυτά τα κράσπεδα-ράμπες, είναι εκεί για να αποθαρρύνουν τους οδηγούς να πιάσουν μεγάλη ταχύτητα και να μένουν εντός των ορίων της πίστας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x