F1

Με την αύρα του πρωταθλητή ο Φερστάπεν, θριάμβευσε και στο Κατάρ!

Έχοντας στεφθεί πρωταθλητής από το Sprint Race του Σαββάτου (7/10), ο Φερστάπεν έκανε επίδειξη δύναμης και στο Grand Prix του Κατάρ, πανηγυρίζοντας τη 13η νίκη του στους 17 αγώνες της φετινής σεζόν!

Δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ούτε στο Grand Prix του Κατάρ ο Μαξ Φερστάπεν!

Έχοντας στεφθεί πρωταθλητής από το χθεσινό Sprint Race, o Ολλανδός πιλότος της Red Bull πραγματοποίησε μία ακόμα κυριαρχική εμφάνιση, πανηγυρίζοντας χωρίς να «ιδρώσει» ιδιαίτερα την 14η νίκη του στους 17 έως τώρα αγώνες της φετινής σεζόν! Στο 2-3 οι πολύ ανεβασμένη McLaren, με Πιάστρι και Νόρις, με τον Ράσελ να τερματίζει 4ος παρά τη σύγκρουση με τον Χάμιλτον (ο οποίος εγκατέλειψε) στον πρώτο γύρο. Στην 5η θέση ο Λεκλέρ, 6ος ο Αλόνσο, ενώ οι Οκόν, Μπότας, Ζου και Πέρεζ συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Με τον Μαξ Φερστάπεν να έχει στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής από το Σάββατο (7/10), μετά τη δεύτερη θέση που πήρε στο Sprint Race (τερμάτισε πίσω από τον Λάντο Νόρις), το Grand Prix του Κατάρ ξεκίνησε με τον Κάρλος Σάινθ να μην βρίσκεται στο grid, λόγω ενός προβλήματος που προέκυψε στο σύστημα τροφοδοσίας της Ferrari του.

Ο Ολλανδός ξεκίνησε από την πρώτη θέση μετά την κυρίαρχη εμφάνισή του στις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής (6/10), έχοντας δίπλα του τον Ράσελ και πίσω του Χάμιλτον και Αλόνσο. Λεκλέρ και Πιάστρι εκκίνησαν από την 5η και 6η θέση αντίστοιχα, ενώ ο Πέρεζ εκκίνησε από το pit-lane, λόγω της αλλαγής κινητήρα που έγινε στην Red Bull του, μετά τη σύγκρουση που είχε στο Sprint Race με τον Χούλκενμπεργκ.

Καταστροφικό το ξεκίνημα του αγώνα για τη Mercedes, αφού Ράσελ και Χάμιλτον συγκρούστηκαν στην εκκίνηση, με τον δεύτερο να αναγκάζεται να εγκαταλείψει και τον πρώτο να μπαίνει στα pits, επιστρέφοντας από την τελευταία θέση. Το αυτοκίνητο ασφαλείας αποχώρησε στον 4ο γύρο, με τους Φερστάπεν, Πιάστρι και Αλόνσο στις τρεις πρώτες θέσεις. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και τον 17ο γύρο, όταν οι πιλότοι έμπαιναν για πρώτη φορά στα pits για αλλαγή ελαστικών. Ο Ράσελ από την τελευταία θέση ανέβηκε 7ος, ενώ ο Φερστάπεν διεύρυνε συνεχώς τη διαφορά του (έφτασε μέχρι και τα 33’’) από τους διώκτες του.

Στον 33ο γύρο ο Αλόνσο είχε έξοδο, επιτρέποντας στον Λεκλέρ να τον προσπεράσει, παίρνοντάς του την 5η θέση, με τις McLaren των Πιάστρι και Νόρις να παραμένουν στις θέσεις του βάθρου. Με εκπληκτικό ρυθμό ο Ράσελ, ανέβηκε 4ος φτιάχνοντας μάλιστα και «διαφορά ασφαλείας» από τον 5ο Λεκλέρ.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, οι McLaren μείωσαν τη διαφορά τους από τον Φερστέπεν, αλλά δεν τον απείλησαν ουσιαστικά, με τον Ολλανδό να αντικρίζει πρώτος την καρό σημαία, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά στη φετινή σεζόν την κυριαρχία του!

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου, στις ΗΠΑ και το Όστιν του Τέξας.

Αναλυτικά η κατάταξη στο Grand Prix του Κατάρ:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x