F1

Κυρίαρχος Φερστάπεν και στο επεισοδιακό σπριντ του Σπα!

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής και στο σπριντ του Σπα, το οποίο ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της καταρρακτώδους βροχής. Στις μπαριέρες κατέληξε ο Αλόνσο, δεύτερος ο εντυπωσιακός Όσκαρ Πιάστρι.

Δεν σταματιέται ο Μαξ Φερστάπεν!

Ο Ολλανδός τερμάτισε πρώτος και στο επεισοδιακό σπριντ του Σπα, το οποίο καθυστέρησε πολύ να ξεκινήσει λόγω της καταρρακτώδους βροχής, που έδωσε τη θέση της ωστόσο στον ήλιο!

Ο πιλότος της Red Bull ξεκίνησε από την pole position και έδωσε μεγάλη και δύσκολη μάχη με τον Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος και εντυπωσίασε ακόμη μία φορά για τη ΜακΛάρεν, όντας μάλιστα πρώτος για ένα διάστημα!

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Πιερ Γκασλί, σε μία πολύ θετική εξέλιξη για την Alpine. Αντίθετα, με... άσχημο τρόπο γιόρτασε τα γενέθλιά του ο Φερνάντο Αλόνσο, που κατέληξε στην αμμοπαγίδα.

Το Sprint δίνει από 8 έως 1 βαθμό στους 8 πρώτους οδηγούς. Συνεπώς, πλέον ο Φερστάπεν έχει στο πρωτάθλημα 289 βαθμούς, έναντι 171 βαθμών του «συμπαίκτη» του Σέρχιο Πέρες, που επίσης εγκατέλειψε, και 139 βαθμών του Αλόνσο.

Ο Λιούις Χάμιλτον πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 4η θέση αλλά πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων λόγω μιας σύγκρουσης με τον Πέρεζ και έπεσε στην 7η θέση. Με αυτόν τον τρόπο, την 4η θέση της κατάταξης πήρε ο Κάρλος Σάινθ, με τον έτερο πιλότο της Φεράρι, Σαρλ Λεκλέρ, να ακολουθεί στην 5η. Ο Λάντο Νόρις πήρε κι άλλους βαθμούς για τη ΜακΛάρεν τερματίζοντας 6ος και την 8άδα συμπλήρωσαν οι Μερσέντες των Χάμιλτον και Ράσελ.

Το Γκραν Πρι της Κυριακής, στο οποίο την pole θα έχει ο Σαρλ Λεκλέρ λόγω ποινής 5 θέσεων στον Φερστάπεν, θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας (ΑΝΤ1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x